1258) MHP Esenyurt Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı (1 Şehit, 4 Yaralı)

Yayin Tarihi 26 Ocak, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

MHP ESENYURT SEÇIM BÜROSUNA SILAHLI SALDIRI

image001

MHP Esenyurt Seçim koordinasyon merkezine, MHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Rasim Acar’ın ziyareti esnasında silahlı saldırı düzenlendi.

PKK Yandaşları tarafından düzenlendiği sanılan alçak saldırı sonrası 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP’lilere PKK’lılar silah, bıçak ve sopalarla saldırdı. Olayda ilk belirlemelere göre 3’ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde durum kritik olan yaralılardan biri ambulansla başka bir hastaneye nakledilmek istendi. Bu sırada MHP’li grup yaralıyı görmek için ambulansa akın etti.

Yaşanan kargaşada yaralı için hayati önem taşıyan yaşam ünitesinin bir kablosunun çıktığı iddia edildi. Bir terslik olduğunu fark eden sağlık görevlileri, yaralıya ambulans içinde kalp masajı yaptı. Yaralı, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP’li grup, ambulansın engellediği gerekçesiyle bazı araç sürücülerine de tepki gösterdi.

Yusufiyeli Cengiz olarak bilinen Cengiz Akyıldız’ın ağır yaralı olarak kaldırıldığı Çapa Tıp Fakültesinde şehit oldu.

http://www.etikhaber.com/guncel/163097-mhp-esenyurt-secim-buerosuna-silahl-sald-r-516665415623.html

 image002

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Esenyurt’ta MHP Seçim Bürosuna yapılan hain saldırı hakkında açıklama yaptı.

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri yaklaşırken MHP Seçim Büroları başta olmak üzere partimizin mensuplarına yönelik planlı saldırıların arttığı gözlenmektedir. Esenler Seçim Büromuza bugün gerçekleştirilen silahlı saldırı, her bakımdan fevkalade tehlikeli gelişmelerin habercisi niteliğindedir. Tahrik ve provokasyon kokan bu menfur saldırı sonrasında maalesef Ülküdaşımız Yusuf yüzlü Cengiz Yücel(Yusufiyeli Cengiz) şehit olmuş ve beş dava arkadaşımız yaralanmıştır. 

Saldırının hedefi sadece MHP camiası değil, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, dirlik ve düzenidir.

  Bu saldırıyı, sadece Türk milletinin varlık sigortası Milliyetçi-Ülkücü Hareketi karanlık sokaklara çekmek ve Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tertibi olarak değerlendirmek yeterli değildir. Teşkilatımızın mensuplarına yönelik bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir.

Seçim bürolarımızı hedef alan saldırılarda, kan ve gözyaşı akıtmak isteyenlerin hesaplarıyla girdikleri çıkmaz sokakta sıkışanların rezil çıkarları aynı çizgide buluşmaktadır.

Ayrıca söz konusu saldırının; hükûmetin yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsıldığı, hırsızlıkların ört bas edilmeye çalışıldığı, emniyet ve yargı kadrolarının allak bullak edildiği bir kargaşa döneminde gerçekleştirilmesi manidardır.

   Ancak; millî varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır.

Ülkeyi karıştırarak karanlık emellerine ulaşmak isteyen şer odakları bu kez de amaçlarına ulaşamayacaklar, hırsızlık ve yolsuzluklar hiçbir şehidimizin, hiçbir arkadaşımızın mübarek kanının arkasına gizlenemeyecektir. MHP’yi temiz ve meşru siyaset çizgisinde Türk milletine hizmet yolundan hiçbir tertip alıkoyamayacaktır.

MHP camiası, bu hain saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini beklemektedir. Öncelikle, faillerin bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkartılması için Sayın Başbakan ve AKP hükûmetini acilen göreve çağırıyoruz. Seçimlerin güvenlik içinde yapılabilmesinin sorumluluğu AKP Hükümetinin omuzlarındadır.

Terörün bittiğini ve ülkeye kardeşlik geldiğini sürekli dile getiren, bölücü terör örgütüyle masaya oturmaktan imtina etmeyen Başbakan Erdoğan’ın, bu menfur saldırıyı ne ile geçiştireceğini merak ediyoruz.

Bu vesileyle seçim büromuza yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya, kutlu davalarına hizmete sabır, kararlılık ve azimle devam etmeye çağırıyoruz.

http://www.etikhaber.com/siyaset/163102-mhp-li-yalc-n-dan-uelkuecuelere-itidal-cagr-s.html

Şehidimize Allah’tan rahmetler, Ailesine ve Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Paylaş:

Yorumlar

“1258) MHP Esenyurt Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı (1 Şehit, 4 Yaralı)” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Yılmaz Karahan yorum tarihi 27 Ocak, 2014 15:38

Yorum yap