1253) Guantanamo’daki Son Uygurlar Slovakya’ya Gidiyor

Yayin Tarihi 1 Ocak, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

Guantanamo’daki Son Uygurlar

Slovakya’ya Gidiyor

image0011.jpg

Slovakya İçişleri Bakanlığı Amerika’nın  Küba’daki Guantanamo üssünde tuttuğu terör zanlılarından kalan son üç Uygur’u kabul ettiklerini doğruladı.
Bratislava, ilk kez 2010 yılında üç Guantanamo zanlısını kabul etmişti. İçişleri Bakanlığı, ikincisi gerçekleştirilen bu tutuklu transferinin Avrupa Birliği ve Amerika arasındaki anlaşmanın bir parçası olduğunu açıkladı. Anlaşma, Guantanamo’daki tutukevinin tamamen kapatılmasını amaçlıyor.
Slovakya İçişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, transferi yapılan tutukluların üçünün de Doğu Türkistanlı oldukları, ama terör suçundan hüküm giymedikleri belirtildi.
Başkan Obama geçen hafta, Kongre’nin Guantanamo’daki tutukluların başka ülkelere transferini kolaylaştıracak yasal kısıtlamaları gevşetmesini olumlu karşılamış, ancak bunu yeterli bulmadığını da sözlerine eklemişti.
Yasal kısıtlamalardaki bu gevşemeye rağmen Kongre,  tutukluların Amerika sınırları içinde federal mahkemede yargılanmasını engelleyen yasal kısıtlamayı kaldırmış değil. Bu kısıtlama da, 158 kişininin yıllardır yargı önüne çıkarılmadan alıkonulduğu Guantanamo tutukevini kapatma yolundaki  en büyük engel olarak görülüyor.

http://www.amerikaninsesi.com/content/guantanamodaki-son-uygurlar-slovakyaya-gidiyor/1820912.html

İLGİLİ YAZI: http://www.yenidenergenekon.com/80-bu-utanc-hepimizin/

Paylaş:

Yorumlar

“1253) Guantanamo’daki Son Uygurlar Slovakya’ya Gidiyor” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Yılmaz Karahan yorum tarihi 1 Ocak, 2014 17:15

Yorum yap