1250) YARGI ENGELLENİYOR!

Yayin Tarihi 26 Aralık, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Savcı Muammer Akkaş’tan flaş açıklama

image00141.jpg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, tartışma konusu olan 2′inci dalga soruşturma dosyasını savcı Muammer Akkaş’tan aldı. Akkaş, tartışma yaratan karar ile ilgili açıklama yaptı.

İşte o açıklama…

Bugün itibariyle bu soruşturma dosyasının içerisinde yer alan arama, el koyma, gözaltı kararları ile birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcı Vekilindedir. Tüm meslektaşlarım ve kamuoyu bilmelidir ki; bir Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir.

Dolayısıyla hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartması imkanı verilmiştir

Devletin üç temel erkinden biri olan, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması beklenen yargı erkinin bir mensubu olarak bizlerden beklenen, mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde işlenen suçlar ve suç işleyenler hakkında gereğinin yapılmasıdır. Görevimiz, baskılardan korkarak ve çekinerek milletin hukukunu çiğnetmek değil, milletimizin hukukunu koruma yoluyla görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktır. Bu zorlu süreçte, en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere bütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum.

Saygılarımla.

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/savci-muammer-akkastan-flas-aciklama-431218/

image00215.jpg

Paylaş:

Yorumlar

“1250) YARGI ENGELLENİYOR!” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Yılmaz Karahan yorum tarihi 26 Aralık, 2013 18:05

    YETER ARTIK!
    Biz Türküz.
    Atalar der ki:
    “İl gider, Töre kalır”
    Töresiz Devlet olur mu?
    Hukuk varsa Devlet olursun. Hukukun yok ise paçavrasın.

Yorum yap