1194) ANKARA-ERBİL STRATEJİK ORTAKLIĞI KURULUYOR

Yayin Tarihi 26 Mart, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Ankara ile Erbil arasında ‘stratejik ortaklık’ gündemde

image00121.jpg

Çözüm sürecinin ardından Türkiye ile ilişkilerini daha ileri boyutlara taşımak istediği öğrenilen Erbil’in, Türkiye’ye ‘stratejik ortaklık’ önerdiği öğrenildi. 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile dün Ankara’da bir araya geldi.

Görüşmede, PKK’lı teröristlerin sınır dışına çekilmesi, Suriye’deki gelişmeler ve Bağdat yönetimi ile ilişkiler gibi önemli gündem maddeleri vardı.

Zaman’ın haberine göre, Ankara ile Erbil arasında yeni bir dönem başlamak üzere. İddiaya göre Barzani, ajandasında ‘stratejik ortaklık’ talebiyle birlikte geldi. Çözüm sürecinin ardından Türkiye ile ilişkilerini daha ileri boyutlara taşımak istediği öğrenilen Erbil’in, Türkiye’ye ‘stratejik ortaklık’ önerdiği öğrenildi. Kürt yönetiminin, Tahran-Bağdat ittifakına karşı Türkiye ile kendini güvenceye almak istediği belirtiliyor. Barzani’nin ayrıca K.Irak petrolleri ve doğalgazının Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanmasını kalıcı hale getirmek istediği öğrenildi.

Terör örgütü PKK mensuplarının sınır dışına çekilmesi de masaya yatırılırken Barzani’nin, militanların üç ayrı ülkeye yayılmasını istediği ifade edildi. Bu öneri, İran ve Suriye kökenlilerin kendi ülkelerindeki kamplara, Türkiyelilerin de Kandil’e çekilmesi yönünde. Buna karşılık Ankara’nın, bütün PKK’lıların K.Irak’ta bulunmasını istediği bildirildi.

DÜNYA BÜLTENİ

Paylaş:

Yorumlar

“1194) ANKARA-ERBİL STRATEJİK ORTAKLIĞI KURULUYOR” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. zühal asma yorum tarihi 28 Mart, 2013 01:34

    BAKÜ,TİFLİSMİ?IRAKLAMI?!!–İSRAELLEMİ?TÜRKİYE MİLLETİNİN PETROL ALANINDAKİ CIKARLARINI NASIL KOUYACAGI??–GÖRÜLECEK ÖNÜMÜZDEKİ ZAMANDA!;(

Yorum yap