1187) ARAP BİRLİĞİ SURİYELİ MUHALİFLERE KOLTUK ÖNERDİ

Yayin Tarihi 7 Mart, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Arap Birliği Suriyeli muhaliflere koltuk önerdi

image0017.jpg

Arap Birliği, muhaliflere “yürütme organı” oluşturmaları çağrısında bulundu, Suriye’yi Birlik içinde temsil etmeleri istendi 

 

Arap birliği, Suriyeli muhaliflere geçici üyeliğe kabul edilmeleri için “yürütme organı” oluşturmaları çağrısında bulundu.

Arap birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, toplantı sonrasında kameraların karşısına geçti.

El Arabi, Suriye’nin askıya alınan üyeliğinin aktif hale getirilmesini istediklerini ve bunun için toplantıda çözüm yolu aradıklarını söyledi.

Genel Sekreter, Arap birliğinde üyeliği askıya alınan Suriye’nin temsil hakkı için Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun yürütme kurulu oluşturması gerektiğini belirtti.

Ancak Arap birliği içindeki bazı ülkelerin Suriye’nin boş olan koltuğunun muhaliflere verilmesine karşı çıktığı belirtildi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, toplantıda, “Suriye’nin üyeliğinin askıya alınması kararının” iptal edilmesini istedi.

Lübnan’ın yanı sıra Irak ve Cezayir de Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun Arap birliği içinde Suriye’yi temsil etmesine sıcak bakmıyor.

Suriye’nin koltuğunun muhaliflere verilmesi yönündeki önerinin Katar tarafından sunulduğu kaydedildi.

Toplantının sonuç bildirgesinde Suriye’deki krizin siyasi yolları çözülmesi gerektiği ve Suriye halkının tek ve meşru temsilcisinin Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu olduğu bir kez daha vurgulandı.

DÜNYA BÜLTENİ

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap