1182) RUSYA’YA METEOR DÜŞTÜ

Yayin Tarihi 15 Şubat, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Rusya’ya meteor düştü

image00117.jpg

Rusya’nın Ural bölgesinde bir meteor yağmurundan kaynaklandığı belirtilen gökyüzündeki patlamalar üç büyük şehirde panik yarattı. Görgü tanıkları bölgedeki binaların sarsıldığını, camların kırıldığını ve cep telefonu sinyallerinin kesildiğini bildirdi. Bölgede en az 400 kişinin yaralandığı belirtildi.

RT’nin aktardığı teyit edilmemiş haberlere göre, meteora Çelyabinsk yakınlarındaki Urzhumka yerleşiminde bir hava savunma birimi tarafından müdahale edildi.

Roketle vurulan meteorun parçalarının 20 kilometre çapında bir alana yayılmış olabileceği belirtiliyor.

Çelyabinsk, Tyumen ve Sverdlovsk bölgelerinin yanı sıra Rusya’nın Başkırdistan Cumhuriyeti’nde ve Kazakistan’ın kuzeyinde gökte görülen ışık vatandaşlarda UFO paniğine neden oldu.

Lifenews gazetesi en az bir meteor parçasının Çelyabinsk’te bir çinko fabrikasının duvarını yıktığını, internet ve cep telefonu hizmetlerinin kesildiğini duyurdu.

Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 20 bin kurtarma görevlisinin bölgede görev başında olduğu, üç kurtarma uçağının da olası hasar bölgelerine gönderildiği ifade edildi.

Görgü tanıkları gökyüzündeki patlamanın yarattığı etkiyi “aynı anda bir deprem olması ve bir yıldırım düşmesi” olarak nitelendirirken, havada büyük duman bulutları dikkat çekti. Bazı kişiler de gökten yanan cisimler düştüğünü söyledi.

Çelyabinsk bölgesi polisi yerel altyapıyı korumak amacıyla “Kale Operasyonu” isimli bir operasyon başlattı. Ofis binaları tahliye edildi, şehirdeki bir okulda, muhtemelen kırık cam kaynaklı yaralanmalar olduğu belirtildi.

Video Görüntüleri: http://www.hurriyet.com.tr/planet/22602995.asp

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap