1138) İSVEÇ 55 UYGUR TÜRK’ÜNÜ ÇİN’E TESLİM ETMİYOR

Yayin Tarihi 12 Ekim, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

İsveç, Uygur Türklerini iade etmiyor

image00111.jpg

İsveç, 55 Uygur Türkünü Çin’e iade etmekten vazgeçti 

 

İsveç Göçmen Bürosu, sığınma talebini reddettiği 55 Uygur Türkünün Çin’e iadesi kararından vazgeçti. Göçmenlere hem oturma hem de çalışma izni verildi.

İsveç Parlamentosu Uygur Dostluk Grubu, Eş Başkanı ve Yeşiller Partisi Grup Başkanı Mehmet Kaplan, parlamentoda düzenlenen toplantıda kararı çok olumlu bulurken, emeği geçen herkese teşekkür etti. İsveç Uygur Maarif Derneği yöneticisi Nijat Turgun da kısa bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra Uygur Türkleri adına Mehmet Kaplan’a bir hediye takdim etti.

Çin istihbarat birimlerinin İsveç’e kaçan ve sığınma talebinde bulunan Uygur Türklerini izlediğini ve ailelerinin de tehdit edildiğini söyleyen Ahmet Tursun, göçmenler bürosunun, Uygur Türklerine oturum hakkı vermesin de en büyük emeğin yeşiller partisi Türk asıllı milletvekili Mehmet Kaplan’a ait olduğunu belirtti. Kaplan’ın iki senedir kendilerini büyük destek verdiğini kaydeden Tursun, Kaplan’ın parlamento çatısı altında Uygur Türklerinin Çin’e iade edilmemesi için birçok milletvekili ve bürokratla görüştüğünü ifade etti.

DÜNYA BÜLTENİ

Paylaş:

Yorumlar

“1138) İSVEÇ 55 UYGUR TÜRK’ÜNÜ ÇİN’E TESLİM ETMİYOR” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. ZÜHAL ASMA yorum tarihi 13 Ekim, 2012 21:35

    HELAL İSVEC YESİLLER PARTİSİ BASKANINA*ANKARAYA;DEMOKRASİ KURSUMU?–CİNE İSE;ALLAHIN GAZABINI DİLEMEKTEN BASKA NE SÖYLENEBİLİRKİ?

Yorum yap