1061) MAKEDONYA’DA MÜSLÜMANLAR HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERİYOR!

Yayin Tarihi 12 Mayıs, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Makedonya’da Müslümanlar sokağa çıktı

 

image0017.jpg

Makedonya hükümetini uzun süredir Müslümanlara karşı sistematik olarak izlediği baskıcı uygulamalar Müslümanları bıktırdı. Müslümanlar dün sokağa çıkarak tepkilerini dile getirdi 

 

Makedonya’da son zamanlarda Müslümanlara karşı giderek artan ayrımcı ve baskıcı yönetim anlayışı ülkede yaşayan Müslümanların tepkisine neden oldu.

Son olarak ülkede meydana gelen faili meçhullerin üzerlerine atılmasına kızan Müslümanlar, hükümetin batı dünyasına karşı “Terörist Müslüman, Radikal İslamcılar” gibi söylemlerle şirin görünmeye çalışmasına tepki gösteriyor.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ve başka birkaç kentte halk dün cuma namazından sonra uzun süredir artan baskıları protesto etmek için yürüyüş eylemi yaptı.

Cami çıkışında bir araya gelen Müslümanlar, Makedonya Meclisi’nin önüne kadar yürüdüler. Müslümanların yürüyüşü sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Müslümanlar, yürüyüş boyunca ellerinde “Müslümanlar terörist değil”, “Baskılara son” sloganlarının yazılı olduğu pankartlar taşıdılar.

Makedonya’da Nisan ayının ortalarında meydana gelen bir cinayet olayından sonra Müslümanların evlerine baskınlar düzenlenmiş ve olay batı medyasına “Radikal İslamcılar yaptı” diye servis edilmişti.

DÜNYA BÜLTENİ

 

image0023.jpg 

image0031.jpg

 

Paylaş:

Yorumlar

“1061) MAKEDONYA’DA MÜSLÜMANLAR HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERİYOR!” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Samet Acar yorum tarihi 14 Mayıs, 2012 11:04

    Muhterem Yılmaz Bey,uzun zamandın mehrabalaşamadık ama,tüm yazılarını okuyor arşivyiyorum.Çevremizi de bilgilendiriyoruz.Tarihi yazılarınızdan dolayı.Teşekkür ediyorum.TÖRE DERGİSİNDE YAZILARINI GÖRMEK İSTERİM. ADRES:Ömer Faruk Beyceoğlu-TÖRE DERGİSİ imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü.cep:05323731124 Ankara selamlar Samet Acaroğlu

Yorum yap