1057) TFF YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ!

Yayin Tarihi 30 Nisan, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

GALATASARAY’DAN SERT AÇIKLAMA

image00139.jpg

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, TFF yönetimini istifaya davet ederek, “TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır” dedi.

 

İşte Galatasaray Kulübü’nün, resmi siteden yaptığı o açıklama…

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün açıkladığı kararlar, kamuoyu vicdanında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararlar Türk kamuoyunun zekâsıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir.

TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir.

Başından itibaren Galatasaray’ı  şike çamuruna bulaştırma çabası  ve  “bu sürece Galatasaray’ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız” zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır.

Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır.

27 Ocak tarihli TFF Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla alınan 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararının hiçe sayılmış olması etik kuralların ne denli benimsendiğinin açık bir göstergesi olup, en üst organı olan Genel Kurul kararının aksine hareket etmekle TFF yönetimi daha da ağır maddi ve manevi sorumluluklar almış ve ülke futbolu adına çok büyük riskler altına sokulmuştur.

Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz: Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiç bir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına  kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur.  Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin “halı altına süpürülmesinden” başka bir sonuç doğurmamıştır.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

GALATASARAY TARAFTARI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ İLE TFF’Yİ İSTİFAYA DAVET EDECEK

TFF’nin açıklamalarına en yoğun tepki Galatasaray Camiası’ndan geliyor. G.Saray Yönetimi’nin TFF’ye yaptığı çağrının yanısıra, sarı kırmızılı taraftarlar da çarşamba günü TFF’yi protesto yürüyüşü düzenleyecek. Sarı kırmızılı taraftarlar çarşamba günü Galatasaray Lisesi’nin önünde toplanıp, Taksim Atatürk Anıtı’na kadar protesto yürüyüşü yapacak. G.Saray’ın ünlü taraftar grubu Ultraslan’ın organizasyonunda düzenlenecek yürüyüşe en az 10 bin kişinin katılması hedefleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20455375.asp

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap