1048) FIFA KÜRDİSTAN ULUSAL FUTBOL TAKIMINI RESMEN KABUL ETTİ

Yayin Tarihi 13 Nisan, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

FIFA KÜRT FUTBOL TAKIMINI

RESMİ OLARAK TANIDI

image00116.jpg

 

FIFA Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ulusal futbol takımını resmi olarak kabul ettiği ileri sürüldü

 

Kürt Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, FIFA’nın kendilerini resmi olarak kabul ettiğini ve Mayıs ayında Filistin’de yapılacak olan uluslararası futbol şampiyonasına katılacaklarını söyledi.

FIFA RESMİ OLARAK KABUL ETTİ

Irak’ın Erbil kenti merkezli yayın yapan Aknews Haber Ajansı, FIFA’nın bölgesel Kürt yönetiminin ulusal futbol takımını resmi olarak kabul ederek, Mayıs ayında Filistin’de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya katılmasına izin verdiğini yazdı. Kürt yönetiminin Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, Kürt tarihinde ilk kez futbol takımının FIFA tarafından resmi olarak kabul edildiğini belirterek, “FIFA, futbol takımımızı resmi olarak kabul etti. 13- 22 Mayıs tarihleri arasında Filistin’de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya Özbekistan, Tunus, Moritanya, Pakistan, Srilanka ve Endonezya ile birlikte aynı grupta yer alacağız” dedi.

Hüseyin, Kürdistan futbol takımının ilk kez ulusalararası bir şampiyonaya katılacağını da belirterek, bunun kendileri için çok önemli ve tarihi bir olay olduğunu söyledi.

BAĞIMSIZLIK İLANI TARTIŞILIYOR

Merkezi Bağdat hükümeti ile tartışmalı bölgeler, petrol ve Kerkük’ün statüsü konusunda bir türlü anlaşamayan ve son olarak hakkında tutuklama kararı çıkartılan Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık Haşimi’yi Erbil’de barındırdıkları için ilişkilerin kopma noktasına geldiği Erbil-Bağdat hattında, Kürtlerin bağımsızlık ilan etmeleri tartışılıyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki’yi diktatörlük kurmakla suçlayan Bölgesel Kürt Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, “Sorunlar çözülmez ise herkes kendi yoluna gidecektir” diyerek bağımsızlıklarını ilan edebileceklerini söylemişti.

http://kralspor.ensonhaber.com/fifa-kurt-futbol-takimini-resmi-olarak-tanidi-2012-04-13.html

 

Paylaş:

Yorumlar

“1048) FIFA KÜRDİSTAN ULUSAL FUTBOL TAKIMINI RESMEN KABUL ETTİ” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. ZÜHAL ASMA yorum tarihi 14 Nisan, 2012 12:40

    -FUTBL CAMİASI ZENGİNLESTİ YANİ!?
    K.KURULDUGUNA GÖRE?!FUTBOL TAKIMIDA OLUCK TABİİKİ!HEMMEN ACİLMİS GALİBA?BELKİ HERKESDE İCERDEN CIKAR ARTIK..
    -ALLAH HERSEYİ BİLENDİR DENİR*DEMEKKİ BÖYLE OLMALIYMIS!ALMAN AYHUDİSİ VE ERMENİNİN İSTEDİGİ OLMUS..COOK GECMİSDEN GÜNÜMÜZE!DEMEKKİ?
    –ALMANLAR..HER TAS*IN ALTINDA ONLAR VARDIR..ALMAN YAHUDİLERİ!

  2. Ahmet taner yorum tarihi 22 Nisan, 2012 03:55

    arkadaşlar ben Türküm ve Türklüğümle gurur duyuyorum, Ayrıca müslüman bir Türküm ve bu dünyadaki her varlığın da mutlu olmasını isterim. ecdadımızın bağımsızlığa düşkün olması hep gururlandırmıştır beni. bence bizim gibi Kürt kardeşlerimiz de mutlu olmayı hak ediyorlar. Bu habere şahsen çok sevindim. Lütfen kimse kızmasın. Biz nasıl bağımsızlığı seviyorsak onlar da bizim gibi insan ve Allah onları da mutlu etsin. Herkese saygılar. Sn editör inşallah yorumumuyayınlar. şimdiden teşekkürler.

Yorum yap