1019) LONELY PLANET: “TÜRKİYE’NİN RESMİ DİLİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE”

Yayin Tarihi 13 Şubat, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Lonely Planet: “Türkiye’nin resmi dili Türkçe ve Kürtçe”

image00117.jpg

Seyahat kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi olan Lonely Planet, son yayımladığı seyahat kitabında Türkiye’nin resmi dilini “Türkçe ve Kürtçe” olarak yazdı.

 

Lonely Planet’in , “Cool Stuff to Know About Every Country in the World” (Dünya Üzerindeki Bütün Ülkeler Hakkında Bilmeniz Gereken Şeyler) adını taşıyan 2011 basımı seyahat kitabında Türkiye’nin resmi dili “Türkçe, Kürtçe” olarak yer aldı.

 

“RESMİ DİLLER: TÜRKÇE, KÜRTÇE” / FOTO GALERİ

 

Dünya üzerinde 205 ülkeye dair bilinmesi gereken konular hakkında fotoğraflarla kısa kısa bilgilerin verildiği kitabın 143’üncü sayfasında Türkiye’nin yüzölçümü, para birimi ve resmi dilinin yer aldığı paragrafta, “Türkiye’nin resmi dili: Türkçe, Kürtçe” yazıldı.

Kıta kıta ayırarak her ülke hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler aktaran kitabın Asya kıtası bölümünde Türkiye’nin sınırlarını belirten küçük bir haritayla birlikte verilen bilgiler arasında, Türk lokumunun tarihçesi, Ayasofya, Mevlana, Kapadokya ve Truva hakkında kısa bilgiler fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.

LONELY PLANET HAKKINDA

Lonely Planet, ülkeler hakkında verdiği bilgilerle gezi kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi. Şehir, ulusal parklar, gönüllü seyahat rehberleri, dil eğitimi yayınları da bulunuyor. Fotoğraf kitapları, yemek tarifleri, internet ortamında verdiği seyahat önerilerinin dünya üzerinde, milyonlarca takipçisi var. Dünya gezginlerinin seyahatlerini planlarken kullandığı en geniş kaynak olarak bilinen Lonely Planet, restoran, otel ve tatil merkezlerine kalite kredisi de veriyor.

Aynur TATTERSALL – LONDRA / DHA

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19910180.asp

 

Paylaş:

Yorumlar

“1019) LONELY PLANET: “TÜRKİYE’NİN RESMİ DİLİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE”” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. sedat ergenc yorum tarihi 14 Şubat, 2012 00:03

    özerklik, iki resmi dil gibi gereksiz ve anlamsız muhabbetler,,,
    o tren kaçtı çok şükür…….
    ya açılımı gerçekten destekleselerdi!
    ya silah bıraksalardı!
    ya Türklerin desteğini alsalardı!
    ya eroin ticaretinden vaz geçselerdi!

    Allah’tan hiçbirini yapmadılar ve iki dil, özerklik, self determinasyon vs gibi saçmalıkların müzakeresine bile gerek kalmadı…. çünkü bunları savunanların haklı tarafı kalmadı…

    Bütün bunlara rağmen müzakere peşinde koşan kahramanlar (!) artık o kadar pervasız olamazlar, 10 düşünüp 1 yapmak zorundalar 🙂

    Tarih şimdi bu işin hakkını daha iyi verecek….

Yorum yap