735) TERÖRİST İSİMLERİ SOKAK ADI OLDU!

Yayin Tarihi 22 Şubat, 2010 
Kategori BASIN-YAYIN

Terörist isimleri sokak adı oldu

image00128.jpg

BDP’li Nusaybin Belediyesi çok tartışılacak bir hamle yaptı.. Kararı Öcalan’ın yakalanışının yıldönümünde çıkarıldı.

Mardin Nusaybin Belediyesi, 70 sokak ve mahalleye çatışmalarda ölen PKK’lılar ile terör örgütünün kamplarının isimlerini veriyor

11. YIL DÖNÜMÜNDE

Habertürk gazetesinden Muzaffer Duru imzalı habere göre: BDP’li Nusaybin Belediye Meclisi, 70 sokak ve mahalleye PKK’lıların adlarını koyma kararı çıkardı. Şoke eden bu tavır, Öcalan’ın yakalanışının 11. yıldönümüne denk getirildi.

TERÖR KAMPLARI

İsmi Terör kampı isimleri ile öcalan’ın köyü Amara’nın adı sokaklara verildi. 2008’de Diyarbakır’da servis otobüsüne saldıran terörist Mehmet Ş. Yıldeniz’in kod adı “Reber” gibi isimler de mahalle ve sokak adı olarak belirlendi.

REBER (YOL GÖSTEREN): Diyarbakır’da 2008’de Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’na ait servis otobüsüne yönelik saldırıyı PKK üyesi Mehmet Şah Yıldeniz’in de kod ismi

ARGEJ (YÜKSELEN ATEŞ): Şırnak’ın cizre ilçesine bağlı Ulaş köyünde güvenlik güçlerince yakalanan Mesut Gökhan adlı teröristin de kod adı

AGİT (YİĞİT): Aktütün karakoluna düzenlenen baskında öldürülen 9 PKK’lıdan biri olan Zakir Yıldız’ın kod ismi.

HOGİR (GÜÇLÜ): Bu kod ismi bölgede 300’ün üzerinde PKK’lının kullandığı tahmin ediliyor.

BOTAN (SİİRT VE ŞIRNAK BÖLGESİ): Osman Öcalan ile birlikte örgütten ayrılan Nizamettin Taş bu ismi kullanıyordu.

ORAMAR (DAĞLICA): Hakkari’nin Yüksekova Dağlıca Taburu’na 21 Ekim 2007’de bir grup PKK’lının saldırısında 12 asker şehit olmuş 8 asker de kaçırılmıştı. Oramar Dağlıca’nın Kürtçe adı.

http://www.internethaber.com/terorist-isimleri-sokak-adi-oldu-232559h.htm?interstitial=true&interstitial=true

Paylaş:

Yorumlar

“735) TERÖRİST İSİMLERİ SOKAK ADI OLDU!” yazisina 5 Yorum yapilmis

  1. şükrü adatepe yorum tarihi 22 Şubat, 2010 10:02

    hayırlı sabahlar.onca şehidimizin isimleri şimdiye kadar sadece sayılı olarak cadde veya sokağa verildi.askerimizden rütbelisine kadar tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.peki bizim memleketimizde neden her bir şehidimizin ismi şimdiye kadar cadde sokak kasaba ilçe veya başka kurum kuruluşlarda beyan edilip isme hak kazandırılmadı.oysaki piç kuruları bu memleketin değerlerini yıkmak adına dağda gezen cenabet pislikler kahraman oluyor hükümet otoritesi sadece ergenekonculara savcılaramı işliyor hayretbe kardeşim nasıl zihniyet nasıl bir düzen kim dur diyecek böyle kanı bozuklara asaletsizlere.

  2. alptuğ telmaç yorum tarihi 22 Şubat, 2010 18:42

    keşke savcılar izin versede koysalar. Bir nusibet bin nasihattan iyi demiş atalar. diyeceksiniz şehitlerimizin kemikleri sızlar zaten sızlıyor sızlayacağı kadar. Bu milletin gözü kör kulağı sağır dili yok, boğazını sıkana kadar hiç bir şeyin farkına varmaz(bazı kesimlerin tabi), en azından dokunulunca belki uyanırlar, boğazlanmadan. Valla ne yalan söyleyeyim bazen koynumuzda ki hainler tarafından yapılan haksızlıklara üzülsem de, milletin bu sürece halen izin verdiğini gördükçe içim acıyarak iyi olmuş bu daha az diyorum.

  3. M.Nihat Yılmaz yorum tarihi 23 Şubat, 2010 06:25

    “Sahipsiz olan, memleketin batması haktır,
    Sen sahip olursan;bu vatan batmayacaktır.”
    Söz söylemeye,insanın kanı donuyor!
    Bu olaylar, 2×2=4 gibi bir matematik sonucu.
    Gün ola, harman ola.
    Türk Milleti büyük bir millettir.
    Ancak,harekete geçmesi için sabrının taşması
    gerekiyor.Tarihi olaylar bunu doğrulamakta.
    Vesile olanlar,teşvik edenler ortadadır.
    Kahrolsun emperyalistler ve yerli işbirlikçileri.
    Yaşasın Türk Milleti’nin uyanışı ve silkinişi.
    Saygılarımla.

  4. Besir Alarslan yorum tarihi 27 Şubat, 2010 13:56

    Uyan artik Türkiye! Biz Birlik olduktan sonra kim karsimizda dura bilir… Kürt milliyetciliye hayir Türkiye Türklerindir!

  5. Aydın Ayoğlu yorum tarihi 6 Mart, 2010 17:01

    ben de Bsir beye katılıyorum TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR… nerden toprak sahibi oldular bu Kürtler bilmem. APO denilen cani ve katil galiba kendini bu toprakların kralı sanmış bu yüzden baya uğraşıp belki bir avuç bu topraktak koparsın diye….
    o güblerdeki bizi Selcuklu ecdadımız bu toprakları kafirler elinden alıp buraya vatan edıyorlardı nerdeydiler bu kürtler? bizim Atalarımız orta asyadan gelince bu kürtler nerde saklanmışlardı? hiç kürt mü vardı burada? Osmanlı döneminde multi kültürel bir devleti görünce ve Osmanlı topraklarında İnsanların özgürce yaşamalarını duyunca her yerden akın ettiler buraya geldiler kürtler… bunların çoğu İran’da ve Irak’ta yaşamaktaydılar sonra Anadolu’ya göç ettiler be şimdi Bu KUTSAL TÜRK topraklarına göz dikip onu sahip çıkmak iztiyorlar… o günleri görmexler göremezelr madem bu vatanda yiğit mert Türkler yaşıyoırsa Kürdistan denilen bi ülke olmayacak….

    APO ve Kürtler Kürdistan hayalını kendileri ile kabılarına götürecekler.

    Türkiye Türk Milletindir.

    Aydın
    Güney Azerbaycan

Yorum yap