548) KATLİAMCI FRANSIZ ASKERLERİNİ İSRAİL EĞİTMİŞ!

Yayin Tarihi 28 Mart, 2011 
Kategori TÜRK DÜNYASI

Katliamcı Fransız askerlerini

İsrailli generaller eğitmiş

 image00130.jpg

Cezayir’in bağımsızlık savaşı sırasında gerilla savaşını bilmeyen Fransız askerlerini İsrailli subaylar eğitmişlerdi 

 

Cezayir’in bağımsızlık savaşı sırasında gerilla savaşını bilmeyen Fransız askerlerini İsrailli subaylar eğitmişlerdi. MOSSAD ve İsrailli subayların eğittiği Fransız askerleri Cezayirli Müslümanlara karşı vahşi katliamlara yaptılar. İşkence, tecavüz, katliam, soykırım insanlığa karşı işlenebilecek ne kadar suç varsa hepsini gerçekleştirdiler.

Cezayir’in Fransızlar tarafından işgali Dayı Hüseyin Paşa’nın borçlarını ödemeyen Fransızlara kızarak Fransız konsolosunun suratına yelpaze çarpmasıyla başlamıştı.(1827) Fransa bu olayı bahane ederek Cezayir’e asker çıkarmış ve işgale başlamıştı. O sırada Osmanlı Devleti yeniçeri ocağını kaldırmış daha yeni ordu tam manasıyla kurulamadan Rus saldırısına maruz kalmış bütün bunların öncesinde de zorlu Yunan isyanını yeni bastırmıştı. Hemen bu olayların akabinde çıkan Mısır isyanı ise Osmanlı Devletini perişan edecekti. Fransızlar bu durumu çok iyi değerlendirdiler ve 1830’da Cezayir’e resmen el koydular.Cezayirliler Fransızlara karşı her fırsatta ayaklanmaktan geri durmadılar. Ancak her defasında büyük katliamlara uğradılar. II.Dünya savaşı sırasında Alman işgaline uğrayan Fransa’ya bağımsızlık vermesi karşılığında destek oldular. Bağımsızlık hayali ile Almanlarla Fransa adına çarpışan gençleri savaş dönüşü acı bir sürpriz bekliyordu. Fransa’nın kurtuluşunu kendi kurtuluşları gibi görüp kutlama yapan halk günlerce süren bir katliama tabi tutulmuştu. Bu olay bardağı taşıran son damla oldu.

Cezayirliler bir yandan silahlı mücadeleyi başlatırken diğer yandan da bu mücadeleyi teşkilatlandırarak sistemli hale getirmeye çalışıyorlardı. Ulusal Kurtuluş Cephesi mücadelenin önderliğini üstlendi. 1954 yılında bütün halk silahlı mücadeleye çağrıldı. Cezayir tam bir kan gölüne dönüşmüştü. Bu isyan karşısında çaresiz kalan Fransa katliam başta olmak üzere her türlü insanlık dışı yöntemi uyguluyordu. Fransızların imdadına gerilla savaşı uzmanı İsrailli subaylar yetişti.

Nezih Uzel, Fransız ordusunu eğitmek için gelen bu kişilerin arasında iki İsrailli generale dikkat çeker. Bunlar İsrail’in ileriki dönemlerdeki başbakanı İzak Rabin ve 6.cumhurbaşkanı Haim Herzog’dan başkası değildir. Fransa Cumhurbaşkanı De Gaule Cezayir direnişçilerini ortadan kaldırtmak için mahkumlardan özel gizli bir ordu kurdurmuştu. Bu ordunun eğitimini kim yaptı dersiniz? Sayısız cinayetler işleyen bu Fransız devlet çetesinin (?)eğiticileri yine MOSSAD ve İsrailli subaylardı.

Fransa’nın bu insanlık dışı uygulamalarına Cezayir’de bulunan kendi soydaşları bile tahammül edemediler ve Cezayirlilerden yana tavır aldılar. Cezayirliler karşısın da muhakeme yeteneğini kaybetmiş olan Fransız ordusu Cezayirli Fransızlara da merhamet göstermedi.

Fransa Cumhurbaşkanı De Gaule kendileri için giderek içinden çıkılmaz bir bataklığa dönüşen Cezayir’den kurtulmak için bağımsızlık vermekten başka yol olmadığını gördü. 18 Mart 1962’de ateşkes imzalandı ve yapılan referandum sonunda 3 Temmuz 1962’de Cezayir bağımsız oldu.

Cezayir’in 132 yıl süren bağımsızlık savaşı Cezayir’in bağımsızlığı ile sonuçlandı. Ancak bu bağımsızlık mücadelesi Cezayir’e çok pahalıya patlamıştı. Sadece 1954 bağımsızlık ayaklanmasının başından 1962’ye kadar olan sürede katledilen Cezayirli sayısı 1,5 milyonu aşmıştı.

Başkalarına soykırım iftiraları atan, Fransa insanlığın gözü önünde işlediği kendi soykırım suçu üzerinde ki dikkatleri başka yöne mi saptırmaya çalışıyor dersiniz?

İsmail Çal – Dünya Bülteni

Kaynak:

1) Siyasi Tarih (Rıfat Uçarol, Filiz Kitabevi 1985)

2)Soğuk Savaş Sonunda Fransa’nın Dış Politikası (Prof.Dr.Melek Fırat, dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/42/937/11671.pdf)

3)Ülkelerin İhlal Karneleri/Fransa (UHİM, hakihlallerimerkezi.org/images/karne/1281693362.pdf)

 

 

Paylaş:

Yorumlar

“548) KATLİAMCI FRANSIZ ASKERLERİNİ İSRAİL EĞİTMİŞ!” yazisina 5 Yorum yapilmis

  1. ZEYNEP İNCİ yorum tarihi 29 Mart, 2011 01:55

    DUYGUSAL DAVRANMAYIP!-ÖNCE ÜLKEMİZİN CIKARLARINI DÜSÜNDÜGÜMÜZDE*****BİZDE DÜNYADAKİ EN GÜCLÜ ÜLKE OLABILECEGİZ!-AKSİ TAKDİRDE;SADECE ZENGİNİN MALI ZÜGÜRDÜN CENESİNİ YORAR MİSALİ…BÖYLE HAYIFLANACAGIZ..YADA ONLARI ELESTİRECEGİZ!
    -NE YAZIKKİ BU BİR VAROLMA SAVASI!HAKİM OLMA DURUMU!–BURADA YUFKA YÜREKLİ TÜRK ERKEGİ POLİTİKASINA YER YOK.

  2. Prof. Dr. Cihan Dura yorum tarihi 19 Eylül, 2012 08:25

    Cezayir’in Sömürge Yapılması, AB ve Türkiye
    http://www.kayseri.net.tr/yazar.asp?yaziID=2495

  3. Muharrem Bayraktar yorum tarihi 7 Ocak, 2013 05:45
  4. istiklali tam yorum tarihi 9 Şubat, 2013 20:15

    8 Mayıs 1945’te başlayan olaylar sonrasında Fransa 1.5 Milyon Cezayirli’yi katletti
    http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=1807

  5. Ahmet Karasu yorum tarihi 11 Şubat, 2013 11:19

    Kendi Tarihine Fransız Kalanlar
    http://www.kayseri.net.tr/yazar.asp?yaziID=10760

Yorum yap