90) YOKSULLUĞUN BOYUTU!

Yayin Tarihi 12 Ocak, 2009 
Kategori SOSYAL

Utandıran tablo!

image00125.jpg

Krizde sıkışan vatandaş ‘dede yadigarı’ İstiklal Madalyası’nı bile satıyor

Krizle birlikte paraya ihtiyacı olanlar eski eşyalarını antikacılara satmaya başladı. Son aylarda ekspertiz başvurularının arttığını söyleyen antikacılar “Eskiden halı, tablo gibi eşyalar gelirdi. Şimdilerde İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı beratı bile geliyor” diyor

EKONOMİK krizle birlikte sıkıntıya düşenler soluğu antikacılarda alıyor. Evinde yıllarca sakladıkları ve aile yadigarı olarak gördükleri tarihi eşyaları satmaya başlayanların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyen antikacılar son birkaç ay içinde ekspertiz başvurusunun 3 kata yakın arttığını belirtti. Vatandaşların dedelerinden kalan madalyaları, beratları dahi getirdiklerini söyleyen antikacılar, özellikle bankaların yakın döneme ait eşyaları topladıklarını ve koleksiyon oluşturduklarını kaydetti. Cezayir Antika ve Sanat Evi’nin Yöneticisi Dolunay Yalçın, krizle birlikte borcunu ödeyemez olanların nakit ihtiyacına girdiklerini, bununla birlikte ellerindeki eski ürünleri satışa çıkarmaya başladıklarını söyledi. “Aile yadigarı olarak gördükleri ve manevi bir değeri olan eşyaların artık maddi değerini öğrenmek istiyorlar” diye konuşan Yalçın, “Dedelerinden kalan değerli eşyaları torunlarına bırakmayı düşünenler, krizle birlikte ekspertizleri çağırıp antika değeri taşıdıklarına inandıkları eskilerinin manevi değerini öğrenmek istiyorlar” dedi. Geçmişte özellikle tabloların, değerli halıların yoğunlukla geldiğini söyleyen Yalçın, “Son 2-3 ay içerisinde gelenler arasında Osmanlı’nın son dönemlerine denk gelen eşyalar dikkat çekiyor. Örneğin kahve fincanı takımları, eski İstanbul resimleri, kağıt paralar, kamalar, piyanolar, mandolinler, sandalyeler, masalar, dolaplar, kılıçlar, haritalar gelenler arasında. Hatta İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı beratları bile getiriliyor” dedi.

Orta halli tablolar revaçta

Bali Müzayede ve Antika şirketinin ortaklarından Hakan Bali de özellikle orta sınıf tabloların satışlarında artış yaşandığını bunun da krizin etkisinden kaynaklandığını belirtti. Bali, “
Krize giren bazı koleksiyonerler ellerindeki orta halli tabloları satmakla nakit ihtiyacını karşılıyor. Şu anda değeri 100 bin dolar olan bir tablo 70-80 bin dolara satılıyor. Antika eserlerde uzun vadede kesinlikle değer katlanırken krizle birlikte sıkıntıya düşenler zarara girebiliyor” dedi.

Ekspertiz başvurusu krizde 3 kat arttı

Geçen yıl günde yapılan ortalama ekspertiz başvurusunun 20-25 arasında gerçekleştiğini söyleyen Dolunay Yalçın, “
Son 3-4 ay içerisinde bu sayı neredeyse 3 kat arttı ve 45-50’ye çıktı. Bazı günler bir günde 60 ekspertiz başvurusu alıyoruz” diye konuştu. Yalçın, “Başvuruları yapanların ağırlığını ise elindeki eşyanın değerini bilmeyen ve ilk kez satmayı düşünenler oluşturuyor” dedi.

Kerim ÜLKER / VATAN

YENİDEN ERGENEKON YORUMU:

Her insanın yaratılışta, doğal hakları vardır.( Yaşama, Korunma ve Çoğalma)

Bu haklar kısıtlanamaz, engellenemez.  

İnsanlar Allah’ın taktir ettiği bir süre içinde, yaşamak mecburiyetindedir.

Can Azizdir” demiş Atalar. Aziz olan can, tehlikeye düştüğünde leş ve domuz eti yemeye bile izin veren bir Din’in mensubuyuz.

Hz. Muhammed (S.A.V.) Ya Rabbi, küfürden ve fakirlikten sana sığınırımdiye dua etmiştir.

Millet olarak “Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin” diyerek dua etmemiz, imanımızın en büyük tehlikesi olan Fakirlikten korkumuzdur.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek “Destan” şiirin de ;

Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul,

  Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul,

            Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa

Yanlış politikalar ile Milletimiz yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Yabancı Finans kurumları ve onun yerli işbirlikçileri, Ülkemizi ve Milletimizi sömürmektedir. Devletimiz borç batağında. Yüz binlerce çalışan vatandaşımız Banka kredi kartı kuşatmasında. Her şey haciz altında…

Peki kime borçlu İnsanım? Dolaylı yoldan YABANCILARA!

NOT: Bu Yorum “ÇÖKÜŞ” yazımdan alıntıdır. http://www.yenidenergenekon.com/cokus/

Yılmaz KARAHAN

Paylaş:

Yorumlar

“90) YOKSULLUĞUN BOYUTU!” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Ertuğrul Kapusuzoğlu yorum tarihi 14 Ocak, 2009 05:08

    Türkiye toprakları, iki üç katı bir nüfusu besleyecek zenginliktedir.
    Peki mesele nedir?
    İyi idare edilememek.
    Bütün vebali bugünkü hükümetin sırtına yüklemek insafsızlık olur.
    “Benim memurum işini bilir?”
    “Anayasa bir kere delinmekle kıyamet kopmaz.”
    “Küçük Amerika!”
    Gümrük kanınları, toprak satış yasaları, özelleştirmeler…
    Allah korusun, gemi karaya vurdu mu vuracak mı?
    Bir partinin tek başına iktidarı bir şans olabilir.
    Fakat; önce bu şansı kullanmaya niyetli olmak gerek.
    İstiklal madalyalarının satışa çıkarılmış olması, büyük bir tehlikenin işareti olmalı değil mi.
    Bu millet, korku ıslığı çalınmasını istemez.
    Gerçekler açıkça söylenir ve fedakarlık istenir.
    Yapabilecek gücü kaldıysa, bunu da yapar.

Yorum yap