776) Uygarlık Tarihi Yeniden Yazılacak: 5 Bin Yıllık Pantolon(Balak) Bulundu

Yayin Tarihi 7 Haziran, 2014 
Kategori TÜRK DÜNYASI

Dünyanın En Eski Pantolonu

image001

Çin’in batı kesimindeki arkeolojik kazı alanında yer alan mezarlarda, iki göçebeye ait olduğu sanılan pantolonlar bulundu.

Eski Türkler’in yaşadığı bölgelerden Tarım havzasında bulunan, 40 yaşlarında, savaşçı olduğu düşünülen iki atlı göçebenin mezarlarındaki kazıda ikisinin de pantolon giydiği belirlendi.

5 BİN YILLIK, PAÇALARI YIRTMAÇLI PANTOLON

Karbon testiyle yaklaşık 5 bin yıllık olduğu saptanan pantolonların ikisinin de kahverengi renkte olduğu ve üç parçadan oluştuğu bildirildi.

Paçaları yırtmaçlı olan pantolonun bel bölgesinde kişinin üzerine tam oturması için kemere benzer kayışlara uygun yerler bulunuyor.

Uzmanlar, pantolonların üretildiği döneme bakılarak kesinlikle çığır açan bir ustalık işi olduğu görüşünde.

Alman Arkeoloji Enstitüsü, yün kumaştan yapılan pantolonların at üzerinde yapılan uzun yolculuklarda insan vücudunu sürtünmenin etkilerinden korumak ve daha rahat hareket edebilmek için tasarlandığını tahmin ediyor.

image002

Yün dokumadan yapılan bu pantolon 3 parça olarak dikilmiş.. İki bacak ve bir bacak arası parçayla birbirine birleştirilmiş.

image003

 

Kaynak: www.genelturktarihi.net 

Yeniden Ergenekon Yorumu:

Pantolon ve don Türk icadıdır.

Pantolon üzerindeki işlemeler ve motifler dikkatlice incelendiğine, sanki dikiş makinası gibi bir aygıtın kullanıldığı görülecektir. Pantolon üzerine yapılan eklentilerin simetrik oluşu ve ölçülerinin aynı olması M.Ö. 3000 yılında teknik bilginin ileri düzeyde olduğunun ispatıdır. Ayrıca pantolon renginin solmaması, kumaşın çürümemesi kalitenin bugünün tekstilinden daha iyi olduğunu göstermektedir.

Buna göre; Kalkolotik ve Neolotik Çağ olarak tanımlanan (M.Ö. 3000-6000) yıllarına ait uygarlık açıklamasının yeniden araştırılması ve yazılması gerekmektedir. Çünkü; pantolon üzerindeki işçilik insanların mağaralarda ve ağaç koğuklarında değil, teknolojisi olan kentlerde yaşadıklarını ifade etmektedir.

Türkler pantolona “Balak” demiştir. Ne yazık ki; artık “balak” sözcüğü yerine Fransızca kökenli “pantolon” sözcüğünü kullanıyoruz. .!

YILMAZ KARAHAN

İlgili Yazı: http://www.yenidenergenekon.com/246-turklerde-kayis-ve-kusak-kulturu/

 

English 

The World’s Oldest Pants

Located in the western part of China’s archeological tombs, believed to have been found in two nomad belongs to the trousers

Located in the basin of the former Agricultural areas inhabited by Turks, is thought to be in his 40s, Warrior two riders were wearing the trousers at the dig the graves of those avoiding anything.

five thousand YEARS, the CUFFS are DRAGGIN’ SLIT PANTS

Carbon is about 5 thousand years of pants with both their brown color and is reported to occur in three parts.

The cuffs are draggin’ the pants at the waist with a slit on the right of the person to sit for the belt straps similar to the appropriate places.

Experts, looking at the period produced a groundbreaking pants certainly ingenious.

The German Archaeological Institute, the wool fabric made long journeys on the pants made at the human body to protect from the effects of friction and is designed to be able to move more easily.

Paylaş:

Yorumlar

“776) Uygarlık Tarihi Yeniden Yazılacak: 5 Bin Yıllık Pantolon(Balak) Bulundu” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. sevgi nesil turksu yorum tarihi 7 Haziran, 2014 17:44

    Araplar bizden ogrenmis balaki.

  2. Silvan Güneş yorum tarihi 7 Ekim, 2014 12:52

    Haberi büyük bir merakla okudum. Kesinlikle tarih bu bilgiler ışığında yeniden yazılmalıdır. Sitenizde bu ve buna benzer onlarca güzel gelişmelere tanık oluyor, bilgi ediniyoruz. Bu bilgileri tarihi belgelerle ortaya koymanız ise ayrı bir değer. Bu veriler tüm bilim dallarınca paylaşılmalı ve bilim adamlarınca bilinmeli. Eğitim öğretim kitaplarımız da güncellenmeli. Gençliğe öğretilmeye çalışılan tarihi bilgiyi nitelikli bulmuyorum. Tarih savaşların tarihi neden sonuç ilgisine bağlı olmamalıdır. Sosyal ve kültürel tarih de çocuklarımıza mutlaka anlatılmalıdır. Yoksa bilim yapamayız…

Yorum yap