699) BAŞBAKAN, “DANIŞTAY’IN KARARI İDEOLOJİK” DEDİ…
Yayin Tarihi 27 Kasım, 2009
Kategori BASIN-YAYIN
Erdoğan:
Danıştay’ın kararı tamamen ideolojik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın, YÖK’ün üniversiteye girişte uygulanan katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasıyla ilgili, “Bu karar tamamıyla ideolojik bir karardır. Dolayısıyla böyle bir ideolojik kararı anlamakta zorlanıyoruz. Bunun kabul edilir hiçbir yanı yok” dedi.
Bayram namazını kıldığı Eyüp Sultan Camisi’nden ayrılırken gazetecilere bayrama ilişkin duygularını aktaran Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Erdoğan, dini bayramların birlik ve beraberlik için en önemli fırsatlar olduğunu ifade ederek, “Kurban Bayramını zı bu noktada fırsat olarak görüyorum. Özellikle milli birlik ve kardeşlik projemizin ağırlıklı gündemde olduğu bir dönemde, demokratik açılım sürecinin ağırlıklı gündemde olduğu bir dönemde Kurban Bayramının buna farklı bir ivme kazandırmasını temenni ediyorum. Tüm halkımın, vatandaşlarımın ailece, mutluluk içerisinde nice bayramlara kavuşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Danıştay’ın, YÖK’ün katsayı uygulamasını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasıyla ilgili görüşlerini açıklarken konuyla ilgili YÖK ve ilgili kişilerin gerekli açıklamaları yaptığını söyleyen Erdoğan, aldığı bu kararın, Danıştay’ın kendi içinde ne denli çelişkili olduğunu gösterdiğine işaret etti. Erdoğan, şöyle dedi:
“Bu konuda yetkili mercinin YÖK olduğunu söyleyen Danıştayın, aynı yıl içerisinde tamamen o aldığı kararı nakseden bir karar alması hiçbir şeyle izah edilemez. Bu karar tamamıyla ideolojik bir karardır. Dolayısıyla böyle bir ideolojik kararı anlamakta ben şahsen zorlanıyorum. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yargı organıdır, kararını almıştır ama inanıyorum ki muhatabı olan YÖK de bununla ilgili itirazını yapacaktır, tavrını belirleyecektir. Biz de bu ülkede mağdurların haklarını arama noktasında olan bir iktidar olarak, bir siyasi iktidar olarak, yargı karşısında yapılması gerekenleri aramızda bayramdan sonra değerlendireceğiz.”
(…..)
KAYNAK: AA
YENİDEN ERGENEKON YORUMU:
Sayın Başbakan’ın bu açıklaması, Ülkemizde Yargının siyasileştiğini ifade etmektedir…
Hukuk, vesayet altına girerse; Halk, kime ve neye güvenecek?
YILMAZ KARAHAN
Yorumlar
“699) BAŞBAKAN, “DANIŞTAY’IN KARARI İDEOLOJİK” DEDİ…” yazisina 4 Yorum yapilmis
Yorum yap
zaten siyasiydi.herzaman böyleydi.yeni siyasallasmadı.yeni birsey degil.evet işte sorun burda güven yok yargıya.olmadıda hiçbirzaman.siyasi görüslerine göre karar verdigi için.bu düsüncelerini bir kenara bırakıp tarafsız davranmaya calısmadıgı için.kim söyleyebilirki yargının tarafsız oldugunu.olsa zaten sorun kalmaz.
*ANLADIGIMIZ KADARIYLA*YARGI*T.C.NİN YARGISI*
-DOLAYISIYLA,KONU ELE ALINIRKEN,BASİTCE ELE ALINIP,ÜZERİNDE KONUSULAMAZ!
-BOSUNA BU SEKİLDE KURULMAMIS!
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ SIMSIKI KORUYABİLMEK İCİN*
-hersey genel olarak,ele alınamaz!
*iskembei kübradan atıvericek bilgiye sahip degiliz.
işkembeden atmıyoruz.düsünerek konusuyoruz.herseye böyle baka baka bu hale geldik.büyüklerin bir bildigi vardır elbet.sen dinide böyle yorumlarsın işte.böyle böyle yobazlasıyoruz.düsünmedigimiz için.bizim yerimize düsünenler var dedigimiz için.sorgulamadıgımız için.hiç kimsenin birsey bildigi yok.onlarda insan sonucta.sen sorgulamazssan kullnılırsın.yukarda bir ilah yok.kanunları yapan.kendi çıkarına göre yapmıs olabilir.ama sen düsünmezssen seni böyle uyutur işte.dindede oldugu gibi.din böyle diyor kardesim dersen.düsünenleride yargılarsan.hersekilde uyutulursun.bugüne kdar oldugu gibi.herseyi sorgulamak gerekli.dogruyu bulmak için.
ayrıca sımsıkı niye koruyamıslar sence.bence senin gibilerin yüzünden.yargı hiçbirzaman tarafsız olmamıstır.kim nederse desin.gerisi hikayedir.tarafsız ve esit olması gereken yargı siyasidir.bu gercegin altına bahaneler üretilemez.iste ulvi sebepler yüzünden taraflıdır.sebebi ne olursa olsun yargının tarafsız olması gercegi degiştirelemez.yoksa suc işler.cünkü görevi tarafsız olabilmektir.cumhuriyeti yargı degil millet korur.ve tarafsız olunarak asıl cumhuriyet korunur.bir sucluyu yargılarken neye bakılmalıdır.o kişinin cumhuriyetci olup olmamasına degil o sucu işleyip işlemedigine bakılmalıdır kısaca.bu kdar basit.