65) HAVARİ HAREKATI

Yayin Tarihi 7 Ocak, 2008 
Kategori KATEGORİLENMEMİŞ

 

 

 

image00151.jpg

Papa 16. Benedickt’in 2008’i “St. Paul Yılı” ilan etmesi, diyalogcuları harekete geçirdi. İnanç turizmi maskeli rezaletin boyutu giderek büyüyor.

Diyalog aşkına
Hz. İsa’nın 12 havarisinden St. Paul’un yaşadığı, ziyaret ettiği ve Hristiyanlarca kutsal sayılan  antik mekanların restorasyonuna hız verildi.

Turizm bahane…
St. Paul’un Anadolu topraklarında izlediği rotayı gösteren harita ile yurt dışından “inanç turizmi” adı altında yabancıları Türkiye’ye davet ediliyor.

Hristiyanlık seferberliği
Havari St. Paul’un Hristiyanlığı yaymak için geldiği Yalvaç’ta Bizans kalıntılarına yeniden hayat kazandırılıyor.

“Dinlerarası diyalog”ve “inanç turizmi” adı altında sergilenen rezaletin boyutu büyüyor. Türk eserleri kaderine terkedilirken St. Paul’un Anadolu’da Hristiyanlığı yaymak için ayağını bastığı yerler yeniden yapılandırılıyor

Papa 16. Benedickt tarafından 2008’in “St. Paul Yılı” ilan edilmesi, Türkiye’deki diyalogcuları harekete geçirdi. Hz. İsa’nın 12 havarisinden birisi olarak bilinen St. Paul’un yaşadığı, ziyaret ettiği ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan  antik  mekanların bulunduğu bölgelerde “inanç turizmi” nde pay kapacağız propagandası Bizans kültürü canlandırılıyor. Tarsuslu St. Paul’un Hristiyanlığı yaymak amacıyla, Antalya yakınlarındaki Perge’den çıkıp, ulaştığı Antiokheia Pisidia’nın(ilk vaaz ettiği yer) bulunduğu Isparta’nın Yalvaç ilçesinde de bu kapsamda faaliyetlerde bulunuluyor.

Bakanlığın göreviymiş
Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, 2008’in St. Paul Yılı- ilan edilmesinin Isparta için çok önemli olduğunu savundu. Özdemir, şunları söyledi:
“Hristiyanlar için kutsal sayılan merkezler hacı olma yerleridir. Onlar buraya gelip, hacı oluyorlar. Herkes kendi dinini, özgürce yaşamak istiyor. Biz de buna saygı gösterip, onlara dinlerini yaşatmak zorundayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bölgedeki yetkililer Hristiyanların istek ve taleplerini yerine getirmek zorundalar. Bölgemizi ziyaret edecek Hristiyan turistlerin istek ve talepleri yerine getirilmeli, bölgeye daha çok turist çekilmelidir.”

Çalışmalar sürüyor
Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu da Antiokheia’nın tanıtımı ve güzelleştirilmesi amacıyla çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bulgurcu, “Biz bölge olarak hazırız. Yalvaç, inanç turizmi için gelecek Hristiyan kardeşlerinin konaklamasını sağlayarak ve misafir edecek güce sahiptir” dedi. Bulgurcu, St. Paul Yılı hazırlıkları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile işbirliği içerisinde bazı çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

AA’dan Paul propagandası
Devletin Anadolu Ajansi haberinde St. Paul hakkında bilgi verirken, ‘Paul’un anavatanı Anadolu’ vurgusunu yaparak İncil kaynaklı şu ifadeleri kullandı: Tarsus’da doğan St. Paul bir Roma vatandaşıydı. Sıkı bir Yahudi eğitiminden geçtiği bilenen Paul’un bu eğitimi “Yaşlı Gamayel” adında birinden aldığı sanılmaktadır. Roma adına, Hz. İsa’nın yolundan gidenlere zulmeden, Hristiyanlığa inananlara karşı derin bir öfke duyan Paul’un tüm hayatı ve inançları bir mucizeyle değişir. İncil’de anlatılanlara göre, bir gün Şam’a giderken Tanrı tarafından gözleri kör edilen Paul üç gün boyunca göremez. Bu sırada Hz. İsa “Bu adam benim adımı diğer uluslara, krallara ve İsrailoğullarına duyurmak üzere seçilmiş bir aracımdır. Benim adım uğruna ne kadar sıkıntı çekmesi gerekeceğini ona göstereceğim” diyerek gözlerindeki perdeyi kaldırmak üzere Hananya isimli bir inananını Paul’e gönderir ve gözlerini açtırır.

‘Anadolu kökenli’
İsa’nın mesajını alarak yeniden görmeye başlayan Paul, vaftiz olur ve o andan itibaren Hristiyanlığı yaymak için yollara düşer. St. Paul, Kudüs’ten Ege sahillerine kadar uzanan Akdeniz kıyılarında üç uzun ve tehlikeli seyahat gerçekleştirir. 20 bin mili aşan bu uzun seyahatler, Hristiyanlık adına birinci yüzyılda yapılmış en uzun ve etkili yolculuklardır. İncil’de anlatılan bu seyahatlerin tamamı St. Paul’un anavatanı olan Anadolu’da geçer. Hazreti İsa’nın çarmıha gerildiği MS 33 dolaylarında Hristiyanlığa dönen St. Paul, Anadolu kökenlidir…

Yabancı acentelar atağa geçti
Havari ST. Paul’ün geçtiği güzargahlara ilişkin haritalar yayınlayan yabancı seyahat acenteları da, yoğun bir tanıtım çalışmasında bulunuyor. Haritalarda yöre isimleri Bizans döneminde olduğu gibi adlandırılıyor. Acentelar ilanlarında şu propagandayı yapıyor: Hıristiyanlığı yahudilerin dışındaki milletlere de yaymak için çıktığı yolculukların ikincisi ve sonrasında kurduğu ilk kiliseler Anadolu’dadır. Bu kiliseler İncil’de ’7 kilise’ olarak geçer. Havari olmamakla birlikte Aziz Pavlus’un hristiyanlığın yayılması için yaptığı katkılar, İncil’de mektuplarının bulunması onu Hıristiyanlık için önemli bir kişilk yapmıştır.

Sinsi oyuna dikkat
Papa 16. Benedickt tarafından 2008’in “St. Paul Yılı” ilan edilmesi Vatikan’ın yeni oylunlarından birisi… Bilinçaltlarına “Anadolu Hıristiyanlar’ındır” mesajı yerleştiriliyor. Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, bu girişimin tamamen siyasi olduğunu dile getirirken “Bu niyet çok açık. Anadolu bizimdir demeye getiriyorlar” diye konuştu.  Prof. Dr. Yümni Sezen de, diyalog sürecinin Türkiye’yi bu noktalara getirdiğine dikkat çekti. Sezen şöyle konuştu: “Bizim üzerimizden bazı projeleri var. Beyinlere ’Anadolu’nun Hırıstiyanlar’a ait olduğu iddiası kazınıyor. Bu niyeti görmemiz gerekiyor.”

YENİ ÇAĞ

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap