64) RUŞEYM NEDİR?

Yayin Tarihi 4 Kasım, 2008 
Kategori SOSYAL

RUŞEYM NEDİR?

image0015.jpg

image002.gif

Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilen ve E vitamini bakımından zengin olduğu belirtilen ”ruşeym (wheat germ) Buğdayın özü demek. Bu bilinen Buğday taneciğinin en tepesindeki cücüktür. Buğdayın iç bölümünden oluşur. Tepesindeki o küçücük hayat kaynağı, Bitki oluşmasını sağlayan rüşeym’dir.

Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur. Embriyo, bitkinin küçük bir kopyasını içinde barındırır. Besin deposu ise, bitki kendi besinini üretebilecek hale gelene kadar embriyonun büyümesini sağlayacaktır.
Döllenmeden sonra tohum oluşurken bitki türüne göre nişasta ve protein ile birlikte şeker ve yağ da tohumla birlikte besin olarak depolanır. Nişasta tohum için gerekli olan enerji kaynağını sağlar. Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri sağlayacaktır. Buğdaydaki toplam proteinin yaklaşık % 8’ini içeren ruşeymin protein miktarı % 30 civarındadır.

Buğday ruşeymi tüm tanenin % 2-3’ünü oluşturur ve gıdalarda, kozmetikte aranan bir üründür. Gıda kullanımına uygun olan ruşeym oranı en fazla % 0,5’tir. Geleneksel bir değirmen sisteminde ruşeym, kepek azaltma pasajlarında elde edilir.

İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir. Bu ekmeğin yeni bir çeşit ekmek olarak piyasaya sunulması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda tüketiciye bir katkı olmuştur.


İçindekiler

Buğday unu, içme suyu, ruşeym, kepek, gluten, ekmek hamur mayası, Gıda sanayi tuzu, sirke, Ekmek katkı maddesi [Emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (fungal hemiselülaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr. Ruşeymli Ekmeği’n Besin Değeri

Enerji

224 kcal

Protein

9,5 gr.

Toplam Yağ

1,85 gr.

Diyet Lif

6,9 gr.

Karbonhidrat

42 gr.

 

BİR YORUM:

Beyaz un merakı sağlığı rezil ediyor!

 Şimdilerde bütün dünyada bir “E” vitamini modası var. İnsanlar yüksek paralar ödeyerek “E vitamini hapları” satın alıyor. Ne işe yarar bu “E vitamini”?
    Yaşlılığı geciktirici vitamin olarak “E vitamini”, vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlar. Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici etki gösterir. Koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar komplikasyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu etkiler gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir. E vitamini yaşlılığa bağlı hücre hasarlarında azalmaya neden olur. Etkin bir antioksidandır. Bu özelliğinden dolayı kolay oksitlenebilen bileşiklerin oksidasyonunu önler. Özellikle A vitamininin oksidasyonunu önleyerek bu vitaminin organizmada etkisini artırır, karaciğerde depo edilmesine yardımcı olur. Üreme sisteminde etkilidir. Kansızlığı önler.
   
    E vitaminin doğalı makbul
    E vitamini makbulü “doğal” olanıdır. Doğal, E vitamini şişelerinin üzerinde “wheat germ” yazar. Bu “wheat germ” denilen şey bizim bildiğimiz buğday taneciğinin en tepesindeki “cücük”tür. Buna bizde “buğdayın ruşeymi” derler. Buğdayın kalbi – hayat kaynağıdır. Buğday üç bölümden oluşur. Tepedeki o küçücük hayat kaynağı, bitki oluşmasını sağlayan ruşeym. Üzerindeki kabuk (kepek). Ve ruşeymin altında bulunan, tohum çimlenirken ruşeyme hayat veren gövde kısmı.
    Buğdayın içinde (1) Karbonhidratlar, (2) Protein, (3) Yağlar, (4) Mineral tuzları, (5) Vitaminler, emzimler ve diğer bileşenler vardır.
    Buğday olduğu gibi öğütüldüğünde bunlar da bütünü ile un olur.
    Geliniz görünüz ki, şimdi buğday olduğu gibi öğütülerek un olamıyor. Çünkü Türk halkının da bir “beyaz ekmek” merakı oluştu. Halkımız “beyazın da beyazını” aradığından fırıncılarımız da unun “beyazının da beyazını” satın alıyor.
    Bu talep karşısında değirmencilerimiz unu katlediyor!.. Unun beyaz olmasını önleyen, buğdayın kepeğini ve de daha önemlisi ruşeymi (embriyo’yu kökçük kalkancık’ı) ayırarak buğdayın sadece “dolgu kısmı” olan gövdesini öğütüyor.


        Beyaz unda vitamin yok
    Böylece buğdayın “E vitamini başta olmak üzere, diğer vitaminleri karbonhidrat ve protein değerleri, mineralleri kalsiyumu, fosforu, magnezyumu, demiri, çinkosu ruşeym ve kepek olarak değirmende kalıyor. Halkımızın “beyazın da beyazı” ekmeğine, içinde hiçbir vitamin, mineral, protein değeri olmayan un giriyor.
    Sadece o kadar olsa iyi. Beyazın da beyazı arayışındakileri mutlu etmek için bazı değirmenler una son anda beyazlatıcı kimyevi madde katıyor.
    Korkunç bir gerçek şu: Değirmenlerimizin çoğunun yeni makineleri bu talebe dönük makineler. Buğdayı öğütürken ruşeymi ve kabuğu (kepeği) çıkaran makineler. Buğdayı olduğu gibi üretebilecek makine sayısı azaldı.
    Sonuç Türk halkı “beyazın da beyazı” merakı nedeniyle “sünger ekmek” yiyor.

GÜNGÖR URAS

Paylaş:

Yorumlar

“64) RUŞEYM NEDİR?” yazisina 43 Yorum yapilmis

  1. ZÜHAL ASMA yorum tarihi 7 Kasım, 2008 18:41

    efendim, bu duyduklarımız nedir?oralardaki suyun zehiri;( vede ekmege katılan su!!
    *üstelikde HALKIN BUNU YEMESİ!
    *ALLAH ALLAH FESUPHANEALLAH!OY VERMEYEN HALKLARI/SEHİRLERİMİ ZEHİRLİYECEKLER YOKSA!VAY!
    ALLAHIM!ARTIK SOPANI KULLANMA ZAMANI GELMEDİMİ?

  2. Kenan ÖZ yorum tarihi 9 Kasım, 2008 20:05

    Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler. Ama gerçekler bunlar. Çok doğru söylüyorsunuz. Hazır ekmek yani somun ekmeği yemek sadece karın doyurmak demektir. Sonra hastalanıncada vitamin ve mineral yetersizliği sebep gösterilir. Biz Türk insanı en fazla ekmek tüketiriz. Onunda içi boş olursa ne olur. İsteyenler amacına ulaşır. Kendi ekmeğimizi kendimiz pişirelim. İyi günler.

  3. sevgi ödlek yorum tarihi 12 Aralık, 2008 00:39

    SN.Y.BEY,
    SON OLARAK,ALINAN ABD.DEN ALINAN DUYUMLARDA E VİTAMİNİ KALP KRİZİNE SEBEP OLUYORMUS!dedikleri icin Dr.um yasakladı.almıyoruz.
    omega 3 almak oldukca yararlı.ama kan pıhtılasmasına dikkat etmek gerekiyormus.bende pıhtılasma sorunu varmıs!=o yüzden onuda kestiler.
    en iyisi, bagısıklık sistemiyle alakalı olan,onu saglam tutan/imuneks almak,selenyum.folik asit.vs..hele magnezyum..kalp dmarları icin..iyi.
    ***EKMEK olarak Biz, cogunluk;’TAM BUGDAY’ ALIYORUZ.
    BEYAZI ARA SIRA, KÜCÜK EKMEKLER HALINDA SATILAN BEYAZ FIRINDAN ALIYORUM.SONRADA,YULAF,CAVDAR,KEPEK ALIYORUM.BAZEN BİRİ, BAZEN DİGERİ.
    ACAB RUSEYM, TAM BUGDAYDA KULLANILIYORMU?DİYE MERAK ETTİM.SORACAGIM.
    *ÖYLE FAYDALI BİR KONUKİ.NASIL TESEKKÜR ETSEK,BİLEMİYORUZ.

  4. yezdan Balsarı yorum tarihi 5 Nisan, 2009 22:50

    Rüşeymle ,maalesef kişisel olarak ilgileniyorum.Nasıl elde edebilirim?Telefon veya adres veya kargo ulaşımı mümkün mü. Başarılar dilerim.

  5. kadir turna yorum tarihi 15 Nisan, 2009 10:15

    Ruseym yeni duydum daha fazle bilgiye nasıl ulaşabilirim. Bu ürüne nasıl nerede bulabilirim
    Teşekkürler.

  6. nilgün özen yorum tarihi 15 Nisan, 2009 13:00

    RUŞEYM EKMEĞİNİ ANKARADA HANGİ SATIŞ NOKTALARINDA BULABİLİRİM LÜTFEN BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM TEŞEKKÜRLER

  7. yakup yorum tarihi 19 Nisan, 2009 00:06

    degerli arkadaslar bu aydınlatıcı bilgiler için gercekten tesekkürler ama benim bir sorunum var bunu da aydınlatırsanız sevinirim ben antalyada oturuyorum eşim hamile ve ruşeym yemesi gerekiyor fakat bulamıyorum bulsamda gercek olmadıgını sahte olabilecegini söylüyorlar nereden ve nasıl temin edecegim konusunda bilgi verir seniz cok mutlu olurum simdiden teşekkürler

  8. sule tatlı yorum tarihi 19 Nisan, 2009 12:32

    ruseym yenilmeli ve ekmekten ayırılmamal ama acı ve cabuk bayatlattıgı icin konulmaz ama ruseymli ekmekler satılıyor onlar alıp tüketebilirsiniz

  9. inci çakırcalı yorum tarihi 24 Nisan, 2009 10:48

    Ben Bursada yaşıyorum bu tür ekmek ya da ruşeym katılımış bir besini nereden bulabiliriz.Vitamin almak için harcayacağımız parayı buna yöneltelim.

  10. emine kala yorum tarihi 9 Mayıs, 2009 13:39

    arkadaşdan duydum merek etim nasıl yapıldığını onun icin baktım bayagı faydalıymış tebrikler

  11. seyithan çelik yorum tarihi 17 Mayıs, 2009 00:07

    taksimde istanbul halk ekmek var ruşeyli ekmeği orada bulabilirsiniz arkadaşlar gerçekten cok faydalı bir ekmek

  12. ibrahim şahin yorum tarihi 21 Mayıs, 2009 15:07

    evet rüşeym gerçekten çok degerli bir besin ben un imalatında çalışıyorum inanın çorbada kekte bazı yemeklerde sürekli katıyoruz yemegin lezzeti bile artıyor en güzelide yoğurtla karıştırıp yemek tatlılarda da güzel oluyor
    ama evet malesef bugdaydan elde edildigi için 1 ton bugdaydan söylendigi gibi 1 kg çıkıyor

  13. hayriye ilhan yorum tarihi 24 Mayıs, 2009 15:01

    bence halk sağlığı gözünü para hırsı bürümüş tüccarlara emanet.o bakanlıklar ne iş yapar.
    ruşeymli ekmeği nasıl bulucaz.ne marka ,nerde satılır…..acilen açıklama bekliyorum……

  14. selçuk inay yorum tarihi 5 Haziran, 2009 10:51

    inci (çakırcalı) hanım bu tarz bir ekmek üretimi için BURSA BEKMAK EKMEKLE beraber bir çalışma yapıyoruz. Sanırım çok kısa zamanda bu ürünü kolaylıkla temin edip tüketebileceksiniz

  15. BİLGİN DENİZ KARAMANOĞLU yorum tarihi 13 Haziran, 2009 20:40

    BİLİNÇLİ TOPLUM OLABİLMEK İÇİN, SORGULAYICI OLMAK GEREKİR.SORGULAMADA,MERAKLAR, NEDENLER VE NASILLAR OLMALI.EKMEK DAHİL SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDEN DİĞER GIDALARDA BİLEREK TÜKETİLMEKTE.EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI MİLLETİMİZ KENDİNİ ZEHİRLİYOR. DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR + DURUM!
    SAYGILAR

  16. CENGİZHAN ERDOĞAN yorum tarihi 14 Haziran, 2009 13:14

    BİLDİĞİM KADARIYLA İSTANBULDA BELEDİYENIN BU ADLA ÇIKARDIĞI BİR EKMEK VAR.AMA HAKIKATTE BEN BUNUN GERÇEKLE ALAKASI OLMADIĞINI DUSUNUYORUM.AYRICA HALKIMIZ ÇOK KONUDA BILGİ SAHIBI OLMADIĞI GİBİ BU KONUDADA BILGİ SAHIBI DEĞİL.ESASINDA BESLENMEYE EM UYGUN EKMEK KEPEKLİ OLANIDIR.EKMEKLE İLGİLİ TARİHİ BAZI OLAYLAR VAR.GEÇMİŞTE KURULMUŞ İSLAM DEVLETLERİ ÖZELİKLE OSMANLIDA EKMEĞİN GRAMAJI VE İÇİNDEKİLERİ VE SATIŞ FIYATI BELİRLENMİŞTİR.HZ ÖMER DÖNEMİNDE KEPEKSİZ EKMEK SATIŞI YASAKLANMISTIR.ZİRA BEYAZ EKMEĞİN VÜCUDA FAYDASI OLMADIĞI SÖYLENMİŞTİR.SADECE ŞİŞMANLATIR.BUĞDAYIN KEPEĞİ ONUN ÖZÜDÜR ZATEN ONU AYIRIP KULANMAMAK HEM MADDİ HEM MANEVİ İSRAFTIR. TEŞEKKÜRLER

  17. Recep AYDIN yorum tarihi 17 Haziran, 2009 11:15

    Bursada Setbaşı ekmek Fırını Ruşeym’li ekmek satışı yapmaktadır ben bizzat şuan kahvaltımı bahsettigim ekmekle yapmaktayım.(17.06.09-11:15)
    ilgilenen ve bu şehirde bulunan arkdaslar deneyebilir. gercekten tadına doyum olmayan farklı bir lezzet katmış ekmeğe.
    buraya yedigim ekmeğin niteliğini we aslında ne oldugunu ogrenmek için girdim aynı sizler gibi we ogrendikce bu ekmeği almakla dogru birsey yapmısım diyorum. hepinize hayırlı günler/akşamlar

  18. mmetelik yorum tarihi 22 Haziran, 2009 17:41

    Kısaca kepekli ekmek yemeniz daha yararlı deseniz ne olur.Her şeye bir gizem yüklemek zorunda mısınız? Eskiden atlara arpa-yulafla karıştırır verirdik.Bir de eşek ne anlar hoşaftan diye lafımız vardı? Fıkra gibi.

  19. HaççeKadın yorum tarihi 22 Eylül, 2009 14:21

    Değerli hocam ! Milliyetteki yazılarınızı takip ediyor çok beğeniyorum.Zir.Yük.Müh.disiyim.Yıllardır bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kimsenin kulak verdiği yok.Beslenmede öyle bir noktaya geldik ki dönülmez akşamın ufku gibi.Bütün meyvelerimiz,sebzelerimiz,ekmeğimiz,hazır gıdalar sağlıksısız.İnternet sayesinde bu bilgiler yaygınlaştı da görevlerini yapmayanlar ortaya çıktı .Selamlar Sevgiler

  20. çetin saka yorum tarihi 25 Eylül, 2009 14:56

    merhaba
    ben un fabrikası işletiyorum.
    ruşeymin faydalarını bizler yıllardır biliyor,yakın çevremizde kullanıyor ve tavsiye ediyorduk.
    yorumları okuyunca bilinçlenme seviyesi beni çok mutlu etti.
    isteyene temin edebilirim.
    [email protected]

  21. müslüm BOZKURT yorum tarihi 1 Kasım, 2009 17:56

    MERHABA ARKADAŞLAR Doğanın bize sunmuş olduğu,bu nimeti elimizden geldigince yakın çevremize anlatırsak daha sağlık lı bir nesil yetiştirmek için çok faydalı olacagına inanıyorum ve herkese çok teşekkür ediyorum.

  22. NEVZAT YAVUZCAN yorum tarihi 25 Aralık, 2009 23:47

    RUŞEYM SIRADAN BİR UN FABRİKASINDA KOLAYLIKLA UN VE KEPEKTEN AYRIŞTIRILABİLİRMİ?BU İŞLEMİN NASIL YAPILDIĞINI BANA BİLDİRİRSENİZ BEN DE YAKINIMDAKİ UN FABRİKALARINDA BUNU UYGULATARAK TEMİN EDEBİLİRİM.TEŞEKKÜR EDERİM.

  23. saliha eki yorum tarihi 26 Ocak, 2010 16:25

    arkadaslar acaba ruseymin almancasini bilen varmi.lütven yazsin.

  24. kezban almanya yorum tarihi 27 Ocak, 2010 14:57

    saliha cevap veriyorum almancasi weizenkeim

  25. nazif aydogan yorum tarihi 15 Şubat, 2010 19:21

    slm arkadaşlar bu ruşeym zayıflama ıcın cok ıyı dıyorlar duydum acaba nerden bula bılırım bılgısı olan varmı tşk

  26. ali eroğlu yorum tarihi 16 Şubat, 2010 02:06

    un fabrikası montaj ve tamiratı ile uğraşıyorum.ruşeym nasıl elde edebilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

  27. tülin ertürk yorum tarihi 12 Mart, 2010 19:47

    ben bugün bir miktar ruşeym aldım,ama gerçek olup olmadığı hakkında şüphem var,buraya kullanılmaya hazır ruşeym resmi koyabilirsenin çok memnun olurum,teşekkürler

  28. remzi yonat yorum tarihi 14 Mart, 2010 19:50

    selam herkes soruyor biz nerden buluruz bunun ekmeğini ben fırın işletiyorum allah için günde 50 adet yaptıyorum o da ancak 1 hafta içinde tükeniyor yaparsın kimse almıyor yapmıyorsun nerden alabilirim diye soruluyor nasıl bir iş anlamadım herkese allah sabır versin

  29. ahmett iparrr yorum tarihi 16 Mart, 2010 01:25

    bu milleteeee yazık yaaaaaa
    cidden biz bunlara layık değiliz böyle 4 mevsim yaşanan bir ülkedeee ama başımızdakiler (SAĞOLSUN) larrrrrrr değil miii ??????? anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna azzzz demiş atalarımız

  30. a kazım taşkapu yorum tarihi 25 Mart, 2010 16:25

    konya gül eczanesinden bulabilirsiniz.sağlıklı zayıflamada çok etkili.tel 0 332 3516937

  31. KÖKSAL ALBAYRAK yorum tarihi 28 Mart, 2010 14:06

    ben 50 yaşındayım ve yanlız yaşamaktayım. ruseymın ısmını yıllar önce TMO da müdürlük yapan dostumdan duymustum. cok faydalı oldugunu ve özellıkle cınsellıge ve dınc kalmaya yararlıymış. konyada nerelerde bulabılrız.

  32. seval güzel yorum tarihi 2 Nisan, 2010 17:18

    mrb lar ben seval bişey soracaktım.BUĞDAY ÖZÜYLEN ZAYIFLAMA OLURMU?

  33. seval güzel yorum tarihi 2 Nisan, 2010 17:20

    hergün buğday özünden 1 kaşık yersem zayıflarmıyım?

  34. serpil kargıoğlu yorum tarihi 8 Nisan, 2010 20:19

    neden türk halkı geleceğini kurtarmak için buna son vermiyor geçmişe geri dönsek ne güzel olur eski toprak deyi duruyoruz fakat eski toprakları yenilerin mahvettiğni kimse görmüyormu

  35. sevalatila yorum tarihi 3 Mayıs, 2010 14:45

    türk halkı her tür yaradılana saygı duyar ama buğdayın yeri ayrıdır.avrupa ve amerikada ruşeym tüketimi çokmuş.onlar bizim özümüzü bizden iyi biliyor demek ki(!) türk halkı obez değildir.sağlıklı ve güzel nesiller için atalarımız gibi beslenmeliyiz.

  36. Muzaffer AYDINGÜLER yorum tarihi 14 Haziran, 2010 18:37

    Herkese merhabalar,

    Ben ruşeymi bir gün işyerimize gelen Gaziantep Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapan bir profesörün gelmesi ile öğrendim. Bizden ruşeym talep etti. Çünkü biz Gaziantep’te un imalatı yapan bir firmayız. Ruşeymin çok faydalı olduğunu ve evinde yemek için istediğini söyleyince internette biraz araştırdım. İnanılmaz sonuçlarla karşılaştım. Ben şahsen kepekli ekmek yemeği tercih ediyorum. Tabi beyaz ekmek yemek tercih meselesidir. Ancak un kepeğinin çok faydası olduğunu bildiğim için genellikle kepekli yemeye çalışırım. Ancak beyaz ekmeğide sık sık tüketirim.
    Ruşeym konusuna gelince, üretimimizde değişikliğe giderek, daha önce buğday kepeğine karıştırdığımız ruşeymi, özel olarak elek sistemindeki değişiklikler ile ayırıp pazar araştırmasına girdik. Eğer orjinal buğday ruşeymi talep edenler olursa direk fabrikadan talep eden kişilere temin etmeye çalışırım. Bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.

    Saygılar,

    Muzaffer Aydıngüler

    [email protected]

  37. kadir akkaya yorum tarihi 1 Ağustos, 2010 12:20

    ben35 senelik un ve irmik ustalığı yaptım.1976 yılındacalıştıgım fabrikada italyanlarla ilk ruşeymle tanıştım sert bugday işledıgımız icin ruşeym cok cıkıyordu şaka yollu gunde bir iki avuc yerdik hatta yarış atlarına iyi geldıgı söylenırdi şimdi ruşeymın degerini görünce biz ne kadarihmal etmişiz diye düşünüyorum.

  38. ibrahim aykul yorum tarihi 20 Ekim, 2010 23:42

    öncelikle herkese selamlar..
    bu güne kadar okuduğum yorum lara baktığımda hep işin kolayına kaçmayı sevdiğimizi anlıyorum.hep yorumlarda ruşeym i yesem nasıl olur zayıflarmıyım sağlıklı beslenirmiyim gibi sözler sarfedilmiş ve ona kolay yoldan ulaşılmaya çalıştığımızı anladım ama doğru veya yanlış yoldan ona ulaşmak yerine asıl olan işi baştan başlamaktır.bende bir köylü ve yetiştirici olarak beyaz unun köylerdede çok fazla tüketildiğine üzülerek şahitim ama geçmişe baktığımızda ninelerimizin dedelerimizin su dğirmeninde ve taş değirmenlerde çektikleri buğdayları duyarız.işte bana göre işin başı budur o taş değirmenlerde çekilmiş olan tam buğday unlarını tüketmeliyiz.işte o un un içinde hepsi var ayrı ayrı aramamıza gerek yok aslında bunu gerçekleştirmek o kadar da zor değil bana kalırsa artık her yerde su değirmeni tam buğday unu bulabilirsiniz .bulamazsanız yardımcı olurum teşekkü[email protected]

  39. halil ayar yorum tarihi 5 Temmuz, 2011 15:41

    sayın admin sizlere bir ruşeym üreticisi olarak sesleniyorum.ruşeym üretmek o kadar kolay değildir.çünkü bir ton tam dolgun bugdaydan 1 kg ruşeym elde edebilirsiniz.ruşeym tokluk hissi verir kalın bagırsak rahatzızıkları için birebirdir.ayrıca afrodizyak etkisi yapar.ben balıkesir dursunbey ilçesinde su ile çalışan taşlı değirmende tam buğday unu ve tahıl unu üretmekteyim.ayrıca değirmenimde ruşeym ayrımıda yapabiliyorum.ilğilenenler halil ayar.05356782485.www.suçıktısudegirmeniunu.com

  40. Emel Bingöl yorum tarihi 17 Ekim, 2011 19:49

    ben ruşeymi internetten sipariş ettim. stoklarında kalmadığı için 2 gün geç temin edebildim ama kargoyla adresime geldi. saf ruşeym olarak tazeruseym .com adresinden getirttim. 2 gündür kullanıyorm umarım faydasını görürm

  41. ÇETİN SAKA yorum tarihi 12 Aralık, 2013 16:19

    FABRİKAMIZDA RUŞEYM ÜRETİYORUM.
    İSTEYEN ARKADAŞLARA TEMİN KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM.SELAMLAR.

  42. Özkan Selebodur yorum tarihi 7 Kasım, 2014 21:48

    Arkadaşlar ruşeym yağı için fabrikaları falan boşverin. Bu ürünler ilaç değil, internet üzerinden satışları var. vitaminler.com diye bir sitede ben zade vital isimli markanın ürününü görüp aldım. Çok da memnun kaldım. Fabrikalardan alınacak yağlar ne derece mantıklı ve sağlıklı olur bilemem.İyi günler dilerim.

  43. Emel bayrak yorum tarihi 14 Ocak, 2015 14:30

    Merhaba,
    Ruşeymli un arayanlara. Söke marka ruşeymli un büyük marketlerde var. Bilginiz olsun!

Yorum yap