259) TÜRK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ PAYLAŞIM ÖBEĞİ: UQUS TÜRK

Yayin Tarihi 13 Nisan, 2011 
Kategori SOSYAL

TÜRK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ PAYLAŞIM ÖBEĞİ:

UQUS TÜRK

 

“Büyük devletler kuran ecdadımız büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanıtan görüş bizim de içimize girmiştir. Dört yüz çadırlık bedevî bir kabileden bir imparatorluk ve millet tarihini başlatmak suretiyle imparatorluk zamanında Türklerin görüşü de bu merkezdeydi.

Evvelâ millete, tarihini, asîl bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu öğretmeliyiz.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

 

image00116.jpg

 

UQUS’un ne demek olduğunu anlayabilmek için öncelikle “UQ ne demektir?” ve “US ne demektir?” sorularına cevap vermek gerekir. Bu merak ve bilgide olmayan kişiler, Türkistan’da (Orta Asya’da) yaklaşık 35 binlerde doğmuş kelimelere günümüz Anadolu Türkçesiyle cevap aramaktadırlar. Bu kelimeye hiç olmazsa Türkistan (Orta Asya) Türkçeleri açısından bakmak gerekir.

“UQ”: “En Yüce, Kutsal” demektir. “US”: “Bilinç, Akıl” demektir. Öyleyse “UQUS”: “En Yüce Bilinç / Kutsal Bilinç / Kutsal Akıl” anlamını verir.

2010 Temmuz ayı ile birlikte sosyal paylaşım sitesi olan Facebook üzerinden yayım hayatımıza başladık. Böyle bir oluşuma giderken ki düşüncemiz insanlara herhangi bir fikri veya anlayışı zorla kabul ettirmek değil; yalanlarla dolu Batı uzantılı dayatma Türk tarihini bir kenara bırakıp bu toprakların evlatları olan, damarlarında asîl Türk kanı taşıyan ve kendisini Türklüğe adamış olan bilim adamlarımızın, araştırmacılarımızın ve yazarlarımızın yapmış oldukları çalışmaları tüm açıklığı ile ortaya koymak; asıl Türk Tarihine, Türk Diline ve Edebiyatına ilgi duyan, bu alanda kendi çapında araştırmalar yapan kişileri bir araya getirmek; edinmiş olduğumuz bilgi ve belgeleri paylaşmak ve bunları olabildiğince çok sayıda kişiye ulaştırmaktır.

Bu oluşum içerisinde bizlerden manevi desteğini esirgemeyen çok değerli akademisyenlerimize, yazarlarımıza, araştırmacılarımıza, çok değerli gönül dostlarımıza ve siz Yeniden Ergenekon ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Bizlere http://www.facebook.com/UQUS.TURK  bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.

UQUS Yönetim

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap