194) TÜRK BUDUNLARI’NIN ORTAK ATA-BABALARI

Yayin Tarihi 18 Haziran, 2008 
Kategori KATEGORİLENMEMİŞ

turk_budunlarinin_ortak_ata_babalari.doc

image00141.jpg 

Mevlüt Uluğtekin Yılmaz, 1946’da Sorgun-Yozgat’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Sorgun, Kırıkkale ve İstanbul’da tamamladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimi aldı. Bir süre Tarım Bakanlığı’nda, daha sonra TRT’de çalıştı. TRT’de, Denetçilik görevi yanında, kültür ve tarih programları hazırladı. Bu kurumda; “İstiklâl Savaşı’nda Milletimiz” adlı program dizisiyle, halkın Kurtuluş Savaşı’na olan katkılarını anlattı. Dede Korkut Hikâyeleri’ni ülkemizde ilk kez bir bütün olarak radyo için dramatize etti. Bu çalışmasından ötürü 1987 yılında Millî Kültür Vakfı, Yılmaz’a “Millî Kültüre Hizmet Ödülü”nü verdi. Tarihte Büyük Türk Devletleri konulu belgesel drama dizisini hazırladı. GAP TV’de kültür sohbetlerinde bulundu. Bilimsel toplantılara bildirileriyle katıldı.

1992’de, TRT’den Program Denetçisi iken ayrıldı. Gazeteciliğini, basında yazar ve yönetmen olarak sürdürdü. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından “2000 Yılının Başarılı Gazetecisi” seçildi. Şiir, öykü, oyun, senaryo ve araştırma dallarında eserler verdi. Mehmetçik üzerine yazılmış şiirleri ülkemizde ilk kez bir antolojide topladı. Şiirleri şarkı ve ilâhi formunda bestelendi. Yayınlarından ötürü seçkin kurumlardan ödüller aldı.

1966’dan beri şiir, öykü ve araştırmalarını günümüze kadar çeşitli süreli yayınlarla topluma ulaştıran Yılmaz’ın, yayımlanmış kitapları şunlar:

Cenk Hasreti (Şiir, 1977),

Deli Dumrul (Oyun, 1987),

Ertuğrul Gâzi (Çizgi Roman, Kültür Bakanlığı Yayını, 1992),

Şiirimizde Mehmetçik (Antoloji, Türkiye Gaziler Vakfı Yayını, 1994),

Türk Halklarının Ortak Ata-Babaları (Biyografik roman, Azerbaycan’da Göktürk Matbaası yayını, 1997, Türkiye Manas Yayıncılık, 2006)),

Ayakların Dili (Öykü, 2000)

Damdaki Pabuç (Oyun, Türk Standartları Enstitüsü yayını, 2002)

Osmanlı’nın Arka Bahçesi (Araştırma, Emre Yayınları, 2007)

Mevlüt Uluğtekin Yılmaz, halen yazarlık yaşamını sürdürmektedir.

SAYIN MEVLÜT ULUĞTEKİN YILMAZ’A ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİZ.

YENİDEN ERGENEKON

Paylaş:

Yorumlar

“194) TÜRK BUDUNLARI’NIN ORTAK ATA-BABALARI” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. eşref karakelle yorum tarihi 14 Temmuz, 2011 12:19

    bu eseri nasıl temin edebilirim

  2. Yılmaz Karahan yorum tarihi 14 Temmuz, 2011 12:52

    Sayın Mevlüt Uluğtekin Yılmaz’a şu adresle ulaşabilirsiniz:
    ([email protected])
    İyi günler

Yorum yap