180) İKİ KİTAP (TANITIM)

Yayin Tarihi 26 Mayıs, 2008 
Kategori KATEGORİLENMEMİŞ

1) ORTA ASYA TÜRKLÜĞÜNÜN

TARİHSEL VE KÜLTÜREL YAPISI

 

image00164.jpg

Yazar: FUAT UÇAR
İletişim: 05053128615
e-mail: [email protected]

Günümüzde 300 milyona yaklaşan Türk Dünyası’nın tanıtılmasını amaçlamaktadır.
Bu amaçla:
1-Tarihsel süreçte Çarlık Rusyası’nın Türkistan’a uyguladığı kültürel asimilasyon politikalarının ihtilal öncesi ve ihtilal sonrası incelenmesi ve günümüze yansımaları,
2-Türk Cumhuriyetleri Kültür profili araştırması,
3-Beş Türk Cumhuriyeti’nin tanıtım bilgileri,
4-Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasında kurulması öncelikli ve zorunlu olan kültürel ilişkileri içeren tekliflerin konu başlıkları:

-Dil-Tarih ve Edebiyat
-Din,Türk Kimliği, İletişim Araçları, Eğitim, Bilim gibi konuları içermektedir.
-Yine Türk Dünyası’nın Rönesanı olarak bilinen”Ceditçilik” hareketinin incelenmesi ve önemine ışık tutarak Jeo-politik ve Jeo-stratejik yönlerden Türk Dünyasına tarihsel süreçten günümüze bir ışık tutmaktadır.

Sonuç: Emperyalizmin ve “Küreselleşme”nin kıskacında Türklüğün önemine, gücüne dikkat çekmek ve Türk Dünyasında kültürel ilişkilere dayanmayan, bunu önemsemeyen hiçbir ekonomik, siyasi, diplomatik ilişkilerin kalıcı ve verimli olamayacağı çarpıcı örnekleri ile ele alınmaktadır.

2) TÜRKÇÜLÜĞÜN  MANİFESTOSU 

image00222.jpg

Yazar: FUAT UÇAR
İletişim: 05053128615
e-mail: [email protected]

 

Bu kitap, İlk çağdaş Türk milliyetçisi olan ve Türk milliyetçiliğini entelektüel  bir bakış açısıyla ele alan “Unutulan Adam” Yusuf Akçura’nın bundan 100 yıl önce, ortaya koyduğu fikir akımı olan “Üç Tarz- ı Siyaset’i”, Genç nesillere aktara bilmek ve günümüzde ülkemizin içinde bulunduğu bazı sıkıntıların asıl nedenlerine ışık tutabilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Yirminci yüzyılın hemen başlarına, Osmanlı Devleti’nin karanlık günlerine geri dönecek olursak. Yusuf Akçura’nın dile getirdiği, ortaya koyduğu sorunlar günümüzde hala devam ederken, Akçura 100 yıl öncesinde ne düşünüyordu? İşte bazıları;

ABD’li yazar C.W Hostler, sosyalistler için “1848 Komünist Manifestosu” nasıl ise “Üç Tarz-ı Siyaset”te Türkçüler için aynısıdır demektedir. Yine bir Tatar gazetecide o dönemde “Üç Tarz-ı Siyaset’in 80 cilde eşdeğer bir eser” olduğunu söylemiştir.

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap