1285) Çin Ordusu’ndan Doğu Türkistan’da Gövde Gösterisi

Yayin Tarihi 27 Mayıs, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

Çin Ordusu’ndan Doğu Türkistan’da Gövde Gösterisi

image001

Çin’in Doğu Türkistan işgaline karşı tepkilerin artmasının ülkenin ‘demir yumruk’ gösterisine neden olduğu düşünülüyor.

Son günlerde Doğu Türkistan’da halkın Çin işgaline karşı tepkisinin artması ve Perşembe günü 31 Çinlinin ölümüne neden olan patlamalar Çin yönetimini endişenledirdi.

Çin Ordusu Urumçi’de binlerce asker ve zırhlı araç ile gövde gösterisi yaptı.Son günlerde Doğu Türkistan’da Çin Ordusu’na karşı artan saldırıların Çin’i gövde gösterisi yapmaya zorladığı düşünülüyor.

Çin Ordusu 2009 yılında da artan saldırılara karşı göz dağı vermek için Urumçi’de gövde gösterisi yapmıştı.

http://www.incanews.com/asya/8749/cin-ordusundan-dogu-turkistanda-govde-gosterisi

 

Doğu Türkistan’da patlama: 31 ölü

image002

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de iki araç kalabalığın arasına girdikten sonra patlatıldı, en az 31 kişinin öldüğünü, 90’dan fazla kişinin de yaralandığını duyuruldu. 

Şinhua ajansının haberine göre, Şayibakı bölgesinde yerel saat 07.50’de meydana gelen patlamada en az 31 kişinin öldüğünü, 90’dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Görgü tanıklarının, iki aracın kalabalığın arasına girdiği sırada patlama meydana geldiğini söylediği ifade edildi. Araçtan fırlayan parçaların çevreye yayıldığı ve yoğun bir duman tabakasının oluştuğu kaydedildi. Ölü ve yaralı sayısı konusunda net bilgi elde edilemediği, hastanelere yaralıların getirildiği bildirildi.

Patlamaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Çin’de Twitter yerine kullanılan Weibo adlı internet sitesinde görgü tanıklarının paylaştıkları fotoğraflarda saldırının meydana geldiği sokağın kalabalık olduğu ve çevrede meyve tezgâhlarının olduğu görüldü.

Şinhua, “Görgü tanıkları kuzeyden güneye seyretmekte olan iki arazi taşıtının saat 07.50’de marketteki insanların üzerine sürdüğünü söyledi. Araçlardan patlayıcılar atıldı” dedi.
Yerel medya kuruluşları görgü tanıklarının birden fazla patlama sesi duyduğunu aktardı.

incanews / Haber Merkezi

Paylaş:

Yorumlar

“1285) Çin Ordusu’ndan Doğu Türkistan’da Gövde Gösterisi” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. sevgi nesil türksu yorum tarihi 29 Mayıs, 2014 00:57

    Hükümetimiz hükümet değil ki !

Yorum yap