106) VAKIF YASASI KABUL EDİLDİ VE ATATÜRK’TEN BİR ANI…
Yayin Tarihi 16 Şubat, 2008
Kategori BASIN-YAYIN
LOZANI DELEN YASA KABUL EDİLDİ
Yeni Yasayla Vakıflar, Vakıf Senedinde Yer Almak Kaydıyla, Amaç ve Faaliyetleri Doğrultusunda, Uluslararası Faaliyet ve İşbirliğinde Bulunabilecek, Yurtdışında Şube ve Temsilcilik Açabilecek.
TBMM Genel Kurulu’nda en çok tartışılan Vakıflar Yasası’nın 25. maddesi aynen kabul edildi. Maddeyle vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek.
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar başkanlığında toplanarak, Vakıflar Yasası’nın vetolu maddelerini görüşüyor. Yabancıların Türkiye’de vakıf kurabilmelerine olanak sağlayan ve “Lozan’ı deliyor” diye muhalefet partilerinin tepki gösterdiği 25. madde AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.
-ULUSLARARASI FAALİYET-
Maddeyle vakıfların uluslararası faaliyetleri düzenleniyor. Vakıflar Yasası’nın 25. maddesiyle, vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek, üst kuruluş kurabilecek ve yurtdışında kurulan kuruluşlara üye olabilecek. Vakıflar, yurtiçi ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan, ayni ve nakdi bağış ve yardım alabilecek, yurtiçi veya yurtdışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yardımda bulunabilecek. Ancak yurtdışı nakdi yardımlar, banka aracılığıyla alınabilecek. Amacını geliştirmeye yardımcı olmak veya gelir sağlamak amacıyla vakıflar, iktisadi işletme ve şirket kurabilecek, kurulmuş şirketlere ortak olabilecek. (ANKA)
ATATÜRK’TEN BİR ANI
Tarihimiz sayısız savaşlarla doludur. Biz bu savaşlardan baş kaldırıp ne memleketi imar edebilmiş, ne de kendimiz refaha kavuşmuşuzdur.
Biz durmadan savaşırken de o zamanlar askere alınmayan gayri Müslimler zenginleşirlerdi.
Onların neden zengin, bizim neden fakir kaldığımızı bir köylü, Atatürk’e verdiği kısa bir cevap ile çok güzel açıklamıştır.
Atatürk, Mersin’e yaptığı seyahatlerden birinde, şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş:
-Bu köşk kimin ?
-Kirkor’un…
-Ya şu koca bina ?
-Yargo’nun…
-Ya şu ?
-Salomon’un…
Atatürk biraz sinirlenerek sormuş:
-Onlar bu binaları yaparken ya siz nerede idiniz? Toplananların arkalarında bir köylünün sesi duyulur:
–Biz mi nerede idik? Biz Yemen’de, Tuna Boyları’nda, Balkanlar’da, Arnavutluk Dağlarında, Kafkaslar’da, Çanakkale’de, Sakarya’da savaşıyorduk paşam…
Atatürk bu anısını naklederken:
-Hayatımda cevap veremediğim tek insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur !
Yorumlar
Yorum yap