184) DOYURMA, ÖLDÜR POLİTİKASI!

Yayin Tarihi 8 Kasım, 2009 
Kategori SİYASİ

ABD Afganistan’a 5.4 milyar dolarlık silah sattı!

image0017.jpg

Amerika, halkı yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanan Afganistan’a geçtiğimiz yıl tam 5.4 milyar dolarlık silah sattı!

Amerika’nın yabancı ülkelere sattığı silah miktarı, son on yılda yüzde 465 arttı! Sebebi ise Arap ülkelerinin silahlanma yarışı ve işgal altındaki Afganistan’a satılan silahlar. Amerika’nın, halkı yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanan Afganistan’a geçtiğimiz yıl sattığı silahların faturası tam 5.4 milyar dolar. Afganistan’ın yanında çıolgınca silahlanmaya çalışan ya da bir başka ifadeyle Irak işgalinin faturasını ödemeye zorlanan Arap ülkelerinin Amerika Birleşik Devletleri’nden aldığı silahlar da, ABD’nin rekor kar elde etmesine sebep oldu. ABD, yabancı hükümetlere geçen yıl sattığı silahlardan 38.1 milyar dolar kazandı.

Pentagon’un verdiği rakamlara göre, geçen yıl ABD hükümetinin silah satışı yüzde 4.7 arttı ve silah ticareti, oranın en düşük seviyede olduğu 1998’e göre yüzde 465 yükseldi.

2009 verilerine göre ABD’nin en iyi müşterisi 7.9 milyarlık silah satın alan Birleşik Arap Emirlikleri… Bu ülkeyi 5.4 milyar dolarla fakirlik ve yolsuzlukla kıvranan Afganistan ve 3.3 milyar dolarla Suudi Arabistan izliyor. Listede Tayvan, Mısır, Irak ve Avustralya da ilk sıralarda yer alıyor.

ABD silah satışında yaşanan bu büyük artışın, büyük çoğunluğu eski ABD başkanı George W. Bush döneminde imzalanan anlaşmaların sonucu olduğu ifade ediliyor. Pentagon 2010 yılında da toplam 37.9 milyar dolarlık silah satışı yapılmasını bekliyor.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Paylaş:

Yorumlar

“184) DOYURMA, ÖLDÜR POLİTİKASI!” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. oguzkaan korkmaz yorum tarihi 29 Ocak, 2010 17:39

    afganistab açlıktan ölen bir ülke olmasına ragmen adamlar bütün ülkeden zengin ABD , İNGİLTERE,FRANSA,JAPONYA V.B HEPSİNDEN ZENGİN PARA FARKI %100 DÜR KESİN

Yorum yap