374) AZERİ TÜRK’ÜN DEN, TÜRKİYE’YE SERZENİŞ: “DÖNEK KARDEŞ”

Yayin Tarihi 12 Nisan, 2009 
Kategori AZERBAYCAN SAYFASI, KATEGORİLENMEMİŞ

DÖNEK KARDEŞ

bayrak_goz.jpg
(
1944 yılında Anayurd’a sığınıp bilahare Ruslara teslim edilen ve Ruslar tarafından hudutta makineli tüfekle biçilip öldürülen 187 Azerî kardeşimin aziz ruhuna.)

Türk denince özü, sözü mert olur,
 Dost deyince ayrılmaz bir fert olur,
 Kardeş deyip dara düşsem, sığınsam,
 Şimden geru bu bana bir dert olur.
 Ben ne diyem bu vefasız dağlara,
 Öz kardaşı dönek olan ağlara!

Elmas Yıldırım’ın bu kırgınlık ve serzeniş dolu şiirini her okuduğumda ürperirim. Sınır boyunda Ruslara teslim edilen Azeri Türklerinden biri olurum o an. Yanımda eşim ve çocuklarımla biraz sonra öldürüleceğimi bilerek Rus sınırına ilerlerim. Çocuklarım korkuyla ellerimi tutar, ağlaşırlar… Ben onlara ne söyleyeceğimi bilemem…Kaç bin yıllık Türk tarihini aklıma getirmeye çalışırım…Onun hangi sayfalarında böyle onursuzluğun, dönekliğin yazıldığını hatırlamaya çalışırım… Bulamam…Türk tarihinin her satırının şeref ve şanla dolu olduğunu bilirim… Peki ya bu akla sığmaz zulüm ? ! Makineli tüfek takırtıları düşüncelerimi yarım bırakır.. Gözlerim sınırın diğer tarafında ağlaşan Mehmetçiklere takılır bir an… Sonrası boşluk.. hiçlik…
 Günlerdir Türkiye ve Azerbaycan kamuoyunda bir şok dalgası yayılıyor.. Türkiye Ermenistan’la sınırlar kapılarını açacakmış…Yıllar önce tamamlanan ve Iğdır’la-İran’ı birbirine bağlayan Boralan sınır kapısı açılmazken, üstelik bu sınırın her iki tarafında da Azeri Türkleri yaşadığı halde yaprak bile kıpırdamıyor da Ermeni kapısı açılmak isteniyor.. Neden?


Tepkiler gün geçtikçe yükseliyor her iki ülkenin kamuoyunda da ama Türkiye gazeteleri alayla karşılıyorlar bu tepkileri …”Hadise Eurovision’a 12 puan eksik başlayacak…Men sana küsmüşem… Azerbaycan’da Türk şarkıcılara ambargo…Aramıza kara kedi girmesin heyeti…” Obama’nın okşadığı kediyi neredeyse ermiş seviyesine çıkartan necip Türkiye basını Azerbaycan’ın duygularını böyle ciddiyetsizce, alayla yansıtmak istiyorlar Türk halkına… İlişkilerin kırılmasını istiyorlar sanki, bozulmasını… Senelerce bunun için uğraşmadılar mı? Peki neden?


Ucunun nereye bağlı olduğu anlaşılmayan bir cinayet sonucu katledilen ,Türkiye’den çok Ermenistan sevdalısı , “Türklerden boşalacak zehirli kanın yerini Ermenilerin temiz kanı dolduracak” diyebilen bir Ermeni gazeteci için her kes Ermeni oldu… Ama Hocalı’da o temiz kanlı(!) Ermeniler tarafından vahşice katledilen 615 insan için hiç kimse Azeri olmadı…1 yaşındaki şehit Aygün Hesenova’nın, 2 yaşındaki şehit Samir Quluyev’in hatırları da yetmedi birilerinin Azeri olmasına…Oysa soy birliği dolayısıyla dünyadaki her Türk’ün 1 dakikalığına bile olsa Azeri olması gerekiyordu..  Ama birileri Ermeni olmayı tercih ettiler… Neden? 
  Türk; o Altayların dünkü eri mi?
  Yolunda can koydum, verdim serimi,
  Düştüğü ağlardan kurtulsun diye,
  Serdim ayağına doğma yerimi…
  Kardaş armağanı, dökülen kanlar,
  Bana mükâfat mı giden kurbanlar?
  ***
  Ben diyorum, Kayıhan’dır soyumuz,
  Bir kaynaktan varlığımız, boyumuz,
  Dilim dili, yolum yolu, emel bir,
  Bir bayrakta, yıldız’ımız, ay’ımız.
  Azerî, Türk, Türkmen; var mı ayrılık,
  Nerden doğdu bu imansız gayrılık?

  Birlik masallarda mı kaldı yoksa?  Türkiye Başbakanı diyor ki “Ermeni sınırı açılır ama…”  Ama ne? Ermeniler Türk topraklarından hak iddia etmekten vaz mı geçtiler?…Öldürdükleri yüz binlerce Anadolu Türkü’nden, Azerbaycan Türkü’nden özür mü dilediler ? Dili bir, dini bir kanı bir olan Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarından mı çekildiler..

 İvnovka yeniden Hocalı mı oldu? Verdan yeniden Fuzuli mi oldu? Zeve’de, Erzurum’da,Iğdır’da, Şuşa’da ve daha nice Türk şehirlerinde Ermeni terörüne kurban giden şehitler size vekâlet mi verdi.. Memeleri kesilmiş kadınlardan, iffeti kirletilmiş genç kızlardan, hayatları daha başlamadan biten çocuklardan ferman mı geldi? Ermenilerin şehit ettiği diplomatlarımız mı görüşmelerinizi yaptılar? Ne oldu? Neden açılmak istenir sınır? Neden?
  ***
  Alnımın yazısı, karadır kara,
  Karadan bir mendil yolladım yara,
  Yol uzun, el uzak, yetişmez eller,
  Türklüğün kanayan kalbini sara.
  Felek kıymış beslenen bu dileğe,
  Lânet Türk’ü hançerleyen bileğe.

4 milyonluk Ermeni karşısında 300 milyonluk Türk Dünyası… 2,5 milyonluk Ermenistan karşısında 78 milyonluk Türkiye…Haklısınız güçler denk değil.. Peki korkmadan, onurlu bir siyaset yürütebilmek için kaç yüz milyon olmak gerekiyor? Yunanistan Makedonya’daki hak iddiasından vazgeçti mi? Ya Sırbistan Kosova’dan? Hayır… Peki hakları var mı Yunanistan’ın Makedonya’da, Sırbistan’ın Kosova’da…Hayır.. Niye korkmuyorlar o zaman? Orduları mı bizden fazla, nüfusları mı? Yoksa nüfûzları mı? Yoksa onurları mı? Hangisi fazla?

Bu nasıl siyaset ki milli duygudan yoksun… Bu nasıl siyaset ki her dediğimizin sonradan tersini söylemek zorunda kalıyoruz… Bu ne biçim siyaset ki kendi bedenimizi kendimiz parçalıyoruz… Kendi dirliğimizi, kendi birliğimizi kendimiz bozuyoruz…
Ermenilere ne borcumuz var? Türkiye’de vizesini birkaç gün geçiren Kazak, Kırgız, Azeri Türkü sınır dışı edilirken 150 bin Ermeni izin almadan çalışıyor, para kazanıyor… sebep ne?
Yoksa gerçekten hepimiz Ermeni miyiz? 

***
  Bir suç mu düşmana göğüs gerdiğim?
  Günah mı Türklüğe gönül verdiğim?
  Rusların açtığı yaradan derin,
  Anayurtta öz kardaştan gördüğüm.
  Seslenseydim, ses çıkardı her taştan,
  Ne beklersin sağırlaşan bir baştan.


Türkiye’de kaç tane Azeri Türkü var biliyor musunuz? Kaç tane kayıtsız şartsız soydaşlarına destek verecek Anadolu Türkü var biliyor musunuz? Bunların sabrı mı sınanıyor, sadakati mi ? Söyler misiniz ? Kerkük’ü Musul’u, Doğu Türkistan’ı,Tebriz’i, Batı Trakya’yı, duymuyorsun anladık.. Peki Iğdır’ı, Kars’ı, Anadolu’yu da mı duymuyorsun? Sağır mı oldun Ankara ?
Türk olmak teslim olmak anlamına mı geliyor artık. Açılmak istenen o kapının Ermeni terörü neticesinde şehit düşen her Türk’ün mezarını çiğnemek anlamına geleceğinin farkında değil misiniz ?  ***
  Kaçtır, eli kanlı çıktı oyundan,
  Ne bilem, kahpelik varmış soyunda,
  Girdiğim öz yurttan döndürülürken,
  Kanımın aktığı sınır boyunda
  Açan lâlelerden bir çelenk örsem,
  Türklük dünyasına armağan versem.

  ***
Elmas Yıldırım’ın bu kırgınlık ve serzeniş dolu şiirini her okuduğumda ürperirim. Sınır boyunda Ruslara teslim edilen Azeri Türklerinden biri olurum o an. Yanımda eşim ve çocuklarımla biraz sonra öldürüleceğimi bilerek Rus sınırına doğru ilerlerim. Çocuklarım korkuyla ellerimi tutup, ağlaşırlar… Ben onlara ne söyleyeceğimi bilemem… Kaç bin yıllık Türk tarihini aklıma getirmeye çalışırım… Onun hangi sayfalarında böyle onursuzluğun, dönekliğin yazıldığını hatırlamaya çalışırım… Bulamam
…Türk tarihinin her satırının şeref ve şanla dolu olduğunu bilirim… Peki ya bu akla sığmaz zulüm ? ! Makineli tüfek takırtıları düşüncelerimi yarım bırakır.. Gözlerim sınırın diğer tarafında ağlaşan Mehmetçiklere takılır bir an… Sonrası boşluk.. hiçlik…

Yrd.Doç.Dr.İrfan Murat YILDIRIM

Bakı Strateji Araşdırmalar Mərkəzi

http://www.baksam.com/news/2009-04-11-293

Paylaş:

Yorumlar

“374) AZERİ TÜRK’ÜN DEN, TÜRKİYE’YE SERZENİŞ: “DÖNEK KARDEŞ”” yazisina 24 Yorum yapilmis

  1. Kürşad yorum tarihi 13 Nisan, 2009 10:44

    Hepsinin bir gün geçiceğine, her yanlışın düzeleceğine inanıyorum. Herşey bu arapcı – ermenici ve avrupa zihniyetli, islamı andıran ama müslümanlıkla alakasız olan ılımlı dinin mensupları hükümet başımızdan gidince Her geçen gün içte ve dışta kan kaybedeb Türkiye yeni kurulmuş bir ülke gibi tekrar kan kazanmaya başlayacak inşaallah.

  2. Ertuğrul Kapusuzoğlu yorum tarihi 14 Nisan, 2009 10:41

    Bu olay bizim köyde yaşandı.
    Şahit oldum.
    Haklı ve masum olan, hakim ve karar verici olan komşuya, tarlasını geçen kötü komşuyu göstererek dedi ki:
    “Karar ver, gavurdan yana mısın, Müslümündan yana mı”
    Şimdi, gavur müslüm belli olacak.
    Azeri Türkünü üzeni Allah da üzsün.
    Hala bizi soykırım haltlarıyla gagalayan, dedemi, ninemi kesen bu eşkıyalara bu yakınlık nerden.
    Nerden?
    Azeri Türkünü bile üzecek, ezecek bu yakınlık nerden?
    Nerden?

  3. şahan kılıç yorum tarihi 9 Mart, 2010 19:59

    ben türkiyede yaşayan bir türküm. canım kanım tüm varlığım azeri kardaşıma feda olsun. ben azerinin kapısındayım. azerinin canı yansa gözüm yaşı akıp dursun.gün ola harman ola. azeri namusumdur.
    men türkem özüm sözüm uludur.

  4. şahan kılıç yorum tarihi 9 Mart, 2010 20:02

    azerinin kapısıda açıktır yüzüde gülendir.
    can deyişine can kurban olsun.

  5. şahan kılıç yorum tarihi 9 Mart, 2010 20:06

    tebrizde erdebilde urumiyede gencede şamahıda baküde astarada kırmızı körpüde şamahıda azeri kardaşımın çöreğini yemişim.

  6. Şahin Şahdaglı yorum tarihi 18 Nisan, 2010 12:02

    Çnakkalede 10 binlerle azeri şehit uyuyor.Onların torunları 3-5 gün vize ihlaline göre sınırdışı oluyor,Türkiyeye çeşitli bahanelerle giriş yasağı koyuluyor.Ama 100 binlerle ermeni serbest olarak Türkiyede kaçak yaşıyor ve çalışıyor.Ben bu meseleni ve bu yasayı anlamıyorum.Lütfen birileri bana bunu anlatsın.

  7. AZERI yorum tarihi 4 Haziran, 2010 01:36

    AZERI halki hep TURK kardesleriyle olmusdur ..sizden bi ricam var bucur sitelerde azeriler hakkinda kotu seyler yazibda dusmani sevindirmeyelim….bu gun turk sitelerinden okudugum sozler benni buyuk hayal krikligina ugratdi …azeriler hakda oyle seyler yaziyorduki ermeniler bizi oyle soymemisdiler…AZERBAYCANDA TURKIYEYE SELAMLAR…TURKUN TURKDEN BASKA KARDESI YOKTUR !!!!

  8. Bakuden Tural yorum tarihi 27 Haziran, 2010 19:50

    Turkiyeyede Azerbaycana da canim feda!

  9. Rahmi ÇELİK yorum tarihi 25 Temmuz, 2010 14:40

    Türk Tarihinde çok da fazla bulunmayan, kara lekelerin belki de en önemlisi olan bu olay, elbette, damarlarında asil TÜRK kanını taşıyan her Türkü, hala canevinden vurmaktadır…Yöneticilerin yaptıkları basiretsizlikleri ve hataları, sonradan gelen nesilller çeker…Söyleyecek söz bulamıyorum, tek yapabildiğim, Azeri Kardeşlerimin acılarını paylaşmak ve o günkü yönetim adına özür dilemek…
    Bizleri affedin kardeşlerimiz…
    Turan’da buluşmak üzere…
    Esenkalın..

    BORALTAN KÖPRÜSÜ…
    -İst/23.07.10-

    Aras’ın üzerinde bir kanlı gerdan;
    Beni düşmanıma süren Boraltan!..
    Bilirdim, karşısı, öz be öz Vatan;
    Kardeşi, kardeşe küsen Boraltan!..

    Kardeşim diyerek uzandı elim, üstünden geçtim;
    Düşmanımla dost olmuş Ankara, ne bilecektim!..

    Peşimde Moskof’un yağlı kurşunu;
    Dağı aştım, bayırı ve yokuşu!..
    Bekledim soydaşımdan Türklük duruşu;
    Kurşundan acıydı, Ankara’nın vuruşu!..

    Boraltan, Aras Irmağı’nı kanım suladı;
    İsmet’in fermanı kollarımı bağladı…

    Vatanımın, soydaşımın kokusunu almadan;
    Taşında, toprağında bir doyasıya yatmadan,
    Bayrağımın ayına ve yıldızına bakmadan;
    Beni düşmanıma verdin Boraltan!..

    Karakolda, Türk askeri ağlaşır
    Boraltan, ihanete can mı dayanır?

    Türk dediğin, düşmanına su verir;
    Yaralıysa, tez yetişir, el verir…
    Türklük mertliktir, böyle bilinir;
    Bu silinmeyecek büyük lekedir!…

    Moskof’un kurşunu yakmaz canımı;
    İsmet’in duruşu döktü kanımı!..

    Rus’lar hepimizi bir-bir taradı;
    Karşıda askerim, hıçkırarak ağladı;
    Kahpeliğin sesi, semalarda çınladı;
    Aras, suların al-kanıma boyandı!..

    Azeri ve Türk elbet kardeştir;
    Moskof ile dost olanlar kalleştir!..

    Ozanım, kandaşına bu ağıt senden;
    Ne Türklükten geçersin, ne kardeşinden,
    Çıkarıp dersini Şanlı Tarihten
    Bağlanırsın Turan’ına gönülden!..

    Bütün boylar bir gün Turan’ında buluşur;
    Hainler unutulmasa da yaralar unutulur!..

    Rahmi ÇELİK

  10. araz kelemetli yorum tarihi 3 Kasım, 2010 23:06

    biz yalnizca bir yolla turan oluruz oda calismaq , azab cekmek , ne istediyimizi bilmek.. bugun se dua edelim de ozbekistan qirkizistana, kazakistan sa turk menistana saldirmasin

  11. mustafa berkay yorum tarihi 14 Kasım, 2010 03:00

    Azeri Türkleri bizim kardeşimizdir onlara yapılcak kötü hareket bize yapılmıştır.Azerbeycanımın bütünlüğü benim bütünlüğümdür Atamızın dediği gibi iki devlet 1 milletiz hükümetler kalleş olabilir ama sonunda kardeşliğimiz kazanacaktır.elimde olsa Azeri kardeşlerime evrakta yabancı gözüylede bakmaz onlarada çalışma izni almadan çalışmalarını sağlardım Azeri kardeşlerim vize konusunda ise baştakiler … avrupa bize vize uygular biz onlara uygulamyız sizin gibi candan öte can kardeşlerimize vize gibi saçma sapan şeyler çıkartırız Bursada Azeri bayrağımız çöpe atılırken Türkiye bayrağını çöpe atmış gibi üzüldüm sinirlendim ve beddua ettim onu yapanlara Karaba işgalinde yaşım büyük olsaydı gönüllü Azerbaycana gider ermenilere karşı bende savaşırdım

  12. ERSİN SARAÇAYDIN yorum tarihi 16 Şubat, 2011 18:32

    Suan bu yorumu ağlayarak yapıyorum emin olun hatta ailemde ağlıyor yanıbaşımda… Ben 19 yasında yarı Türkiye Türkü yarı AzeriTürküyüm.Böyle seyler elbet yasanıyor,kendi içimizden de kanı bozuklar serefsizler var.Önce bu hainleri temizlemek gerek.Biz Türkiye Türkleri de su zamanda buna benzer olaylar yasıyoruz.Kardes dediğimiz sözde kürt adı verilen soyu sopu bile belli olmayan,konustugu dil bile baska dillere ait olan(araştırdım) bir toplumla yasıyoruz bölesi kalleşçe şeyleri.ne kadar acıdır ki hala sağduyulu olalım deniliyor.Türk milletleri gaddar soykırımcı deniliyor ama asıl soykırıma ugrayan Türk milletleridir.rusyada TatarlaraDağıstanlılar,Çeçenler,Gagavuzlar vb ,çinliler Doğu Türkistanlılara,iranda Türkmenlere Azerilere,avrupada Türklere kosovalı makedonyalı bulgaristanlı Türklere,kıbrıs türklerine,lanet kahpe sözde kürt pkklılar tarafından Türklere soykırım uygulanıyor.Ve kimse buna dur demiyor hep susuyoruz.ne zamana kadar susacağız.kimlerin torunları olduğumuzu göstermenin zamanı coktan geldi.başımızdakiler anca birbirine koca karı gibi laf çatsın baska bişey yaptıkları yok.o yüzden biz sesimizi duyuralım.susmayalım ya susmayalım;( biz 2 devlet degil onlarca devletiz soyumuzu yaşatalım.Azeriler ile Türkler ve diğer Türk devletleri kardestir.Bu kardesliği kimse bozamaz.Beraber doğduk gerekirse beraber ölürüz… SOYUM OĞUZ BENİM ADIM TÜRK,DAMARIMDAN AKAN KANIM TÜRK

  13. ERSİN SARAÇAYDIN yorum tarihi 16 Şubat, 2011 18:39

    Eğer bu yorumum okunursa lütfen bana bir sekilde ulaşılsın okunduğuna dair.çünkü buna benzer cok yere yorum yazıyorum ama okunuyor mu okunmuyor mu diye tereddüt içinde kalıyorum. KARDEŞLERİMİN DERDİ BENİM DERDİMDİR.SOYUM SEN ÇOK YAŞA…

  14. Revan Resulzade yorum tarihi 30 Ağustos, 2011 22:32

    Salam men Azeriyem men dusunurem ki,Turklerle ermeniler dostlar amma Azerilere karsilar Turkler icimden boyle bir sey hiss edirem daha bilmem Turkler bizim yanimizdadilarmi yoxsa Ermenilerin bilmem artiq

  15. Yılmaz Karahan yorum tarihi 31 Ağustos, 2011 03:12

    Revan Bey,
    Azeriler Türk değil mi? Biz kardeşiz.
    Azerbaycan’ın derdi bizim derdimizdir. Azerbaycan’ın Davası, bizim Davamızdır.
    Türkiye Hükümeti’nin yaptığı yanlış siyaset yüzünden kardeşliğimizi bozacak mıyız?
    Azerbaycanlı kardeşlerime selamlar, Sevgiler.
    Allah’a emanet olun.

  16. Aynur Askerli yorum tarihi 8 Mart, 2012 20:44

    Merhaba canlarım…ben bir Azeri turku olarak turk kardeslerimin yazdığı güzel yorumları okuduğum zaman çok duygulandim ve çok mutlu oldum.Böyle düşünen insanlar olduguna çok sevindim.Azeriyim,ama gurbetçiyim…ne yazık ki..ama,nerde olursam olayım,kalbim hep Türklerle,Azerilerle bir atıyor,turk dunyası bam-başka bi güzel.Örf ve adetleri,anne,baba,kardes sevgisi,büyüklere gösterilen saygı hepsi çok farklı.Bunları söyleye biliyorum,çünkü mukayise etme imkanlarım oldu.İste bu yüzden bazıları tarafından sevilmiyoruz,hep kıskanıyorlar bizim halkları.Tüm turk halklarına sevgim ve saygım sonsuz!!!
    Ayrılar mi gönül candan….canım Azerbaycanim,bekle beni,yazın gelicem o güzel topraklarına…

  17. Murat Yildirim yorum tarihi 10 Mayıs, 2012 12:43

    Ben yabanci ulkede yasiyorum onun icin harfler Turk alfabesine uygun degil.
    Yukarida okudugum olay ve yorumlara benimde bir gonulden katkim olsun. Bir soyleyisim var ata sozu deyin benim sozum. Kursun bir can alir ama politikacilar bir kursun atmadan dunyayi bile oldururler. Tarihimizin sayfalarinlan benligimi tamamladim senelerdir, uyandim, hasret hasret. Tarihtede boyle kandirikciliga gelen hanlar hakanlar bilen bilir. Benligini kokunu ozunu inkara kalkan kafadan hastadir cunku sen senden ben benden kacamayiz. Evet kiskanmak, bir olursak korkusu, sahsiy maddiy cikarlarlan ulkeler yonetilmez, tarihimizdede yanlis gorunurdu cogu Turk Han/Kagan’lari tarafindan simdide. Bilge Kaganimiz, Kultikinimiz, bir avuc kalan Turku cinden kurtarmak icin “Baban dagdan kurt gibi indi” diye yaziyor, nerdeyse yok olmus Turku yeniden toparlayip yukseltiyor bosa’mi, kahramanlarimiz? sozum meclisten disari hep dunku kahramanlarimizi gozumuze sokarken oburlerini nerelerine soktular? onlarin becerdiginin yarisini beceremedi dunku kahramanlar, Osmanlinin oncesini hatirlamak istemiyorlar? halbuki hepsi ortaklasa bizim. Bolsavogin gozu kor olsun ne olduysa oralarda oldu balkanlarda falan hepimize Turkiye Turkleride dahil, yazik. Neyse gene agladim iste. bana istedigin ulke adini verin ben Turk oldugumu bilirim. Turan dersin sinama zannederler, birlik dersin avrupa derler Arabi isterler, dusman degilim, ben tum Turk milletlerimi cok severim yanlis anlasilmasin isterse musluman olmasinlar, ermeniyi ezmek lazim. Turkiye Turkuyum iste bende Turkum.

  18. akif yorum tarihi 6 Eylül, 2012 17:57

    bu tüm hareketlerin sorumlulugunu türk milletine kesmen türklere büyük haksızlık hepimiz ermenizyiz diyen kişiler zaten ermeni degil mi türkiyede hiç ermeni yok mu hemde istanbul gibi yerde azeri türklerini satan ismet inönü degil mi CHP degilmi lütfen dikklatli olunuz bir azeri türkne tüm dünyayı değismem ben ve milletimin büyük bir kısmıda bunu düşünüyor

  19. yavuz yorum tarihi 6 Eylül, 2012 18:03

    o sorunları yaşatan bir kaç soysuz biz TÜRKİYE VE AZERİLER OĞUZLARIZ BİZİ KİMSE DÜŞMAN EDEMEZ

  20. yavuz yorum tarihi 6 Eylül, 2012 18:08

    AZERİ kardeşim size sövenler türk degildir kardeşim biz kötü bir yönetim geçirdik emin ol şuan azeri ermeni savaşı çıksa türkiye ermenileri size bırakmadan haritadan sileriz türkiye azerbaycan kardeştir

  21. kamil huseynli yorum tarihi 19 Aralık, 2012 02:11

    selam ben azeriyim turkiyede universitede egitim aliyorum …bu olay hakketen bazi seyleri aciga cikarda ama benimcin ve tum azerilercen en onemlisi her rengi icin canimi bile vermeye hazir oldugum kutsal bayragimizin cope atilmasidir turkler kardesse neden bu olay abartilmadi neden yetkililer ozur dilemedi…burda oldugum surece hep azerileri kucumseme `ay sizin diliniz cok komik yahsi ne demek `gibi alaylar ediliyo ..ve artik bu kardesliyin sadece dilde oldugunu goruyorum…evet belkide toplymca bizden cok cografi acidan sinirlariniz genis ola bilir ama azeri halkindan buyuk diyilsiniz hala iranda 40milyon azeri bir gun bize kavusucagini bekliyo o bayragini cope atdiginiz ulke eurovisionu kazandiginda bir elinde sizin bayraginizi tutdugunda utandiniz saniyorum..zaferlerimizin ardi hep gelecek ..azeri kendi istediyse her seyi yapar yasasin AZERBAYCAN

  22. Azeri lale yorum tarihi 6 Nisan, 2013 07:09

    Ne olursa olsun turkler benim canin,kanim,her seyim.Kardeslerim boyle dusunmeniz beni cok mutlu etdi.Ayrilarmi gonul candan AZERBAYCAN TURKIYE!EGEDEN HAZARA KADAR BESIKTEN MEZARA KADAR!…

  23. fatma karaca yorum tarihi 28 Nisan, 2013 14:54

    Bazı azerilerin Türkiye ermenistanla dost demelerine çok üzüldüm ermeni kim ki biz onla kardeş olcaz TÜRKİYE AZERBAYCAN İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ BİZ

  24. h.birol şenol yorum tarihi 10 Haziran, 2014 17:37

    Sevgili Kardeşlerimiz,
    (Sizler ve bizler) Türk’üz. Her iki devletimizi yöneten insanlar geçmişde hatalar yapmişlardir. Bunlar bizim soydaşlığımızı bozamaz.Azerbaycan da konuşulan Türkçe neden alay konusu olsun canım Kardeşlerimiz bu şive farkı Türkiye’de de var.Bizler herzaman beraberiz,İnşallah sonsuza kadar. Bu dünyadaki en yakınımızsınız, biz TEK MİLLETİZ.
    Siz kendinizi nasil olurda hainlerle kıyaslarsınız böyle birşey söz konusu olabilir mi. Biz sizi çok seviyoruzzz. Sizin yerinizi başkası tutabilir mi.Aslaaa. Yaşasın AZERBAYCAN Yaşasın TÜRKİYE
    Tüm Kardeşlerime selam olsunnn.

Yorum yap