Ahmet-Bican-Ercilasun-Başlangıçtan-Yirminci-Yüzyıla-Türk-Dili-Tarihi

Yayin Tarihi 22 Eylül, 2014 
Kategori

Ahmet-Bican-Ercilasun-Başlangıçtan-Yirminci-Yüzyıla-Türk-Dili-Tarihi

Paylaş:

Yorumlar

“Ahmet-Bican-Ercilasun-Başlangıçtan-Yirminci-Yüzyıla-Türk-Dili-Tarihi” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Av. M. Can AKİL yorum tarihi 22 Aralık, 2023 15:47

    İHTARNAME

    İHTAR EDEN : Ders ve Kültür Kitapları Yayıncıları ve Telif Hakları Lisanslama Meslek Birliği
    VEKİLİ : Av. M. Can AKİL
    MUHATAP : yenidenergenekon.com adresli internet sitesi yetkilisi
    KONU : Müvekkile üye yayınevlerinin hak sahibi olduğu eserlerin siteniz üzerinden FSEK m.22 çoğaltma, m.23 yayma, m.25 işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletme haklarını ihlal edecek şekilde yayınlanması eylemine son vermenize yönelik ihtardır.
    SAYIN MUHATAP,
    Müvekkilim, DEKMEB, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 42. Maddesi uyarınca “ilim ve edebiyat eserleri” alanında kurulmuş olan, yayıncı üyelerinin eser veya hak sahiplerinden sözleşmeyle devraldıkları telif haklarını takip eden bir meslek birliğidir. Birliğimiz Akçağ Yayınevi’nin haklarını imzalanan yetki belgeleri uyarınca takibe yetkilidir.
    Bilindiği üzere bir eser üzerindeki haklar eser sahibine ve arada FSEK 52. Madde kapsamında yazılı bir sözleşme olması halinde yayınevine aittir.
    Tarafınızın yetkilisi olduğu site üzerinde;

    https://yenidenergenekon.com/wp-content/uploads/2014/09/Ahmet-Bican-Ercilasun-Ba%c5%9flang%c4%b1%c3%a7tan-Yirminci-Y%c3%bczy%c4%b1la-T%c3%bcrk-Dili-Tarihi.pdf

    linkinde müvekkile üye yayınevine ait eserin izinsiz ve sözleşmesiz olarak FSEK m.22 çoğaltma, m.23 yayma, m.25 işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletme haklarını ihlal edecek şekilde yayınlandığı ve istenildiğinde de bilgisayara yüklemeye imkân verildiği tespit edilmiştir. Bu haklara tecavüz FSEK 71. Maddede düzenlenmiştir. Aynı zamanda bu eylemler sebebiyle FSEK 68. Ve 70. Maddeler gereği tazminat sorumluluğunuz da vakidir.
    Söz konusu eserler üzerindeki tüm mali haklar müvekkile üye yayınevlerimize aittir. Ancak sitenizde bu eserler izinsiz ve sözleşmesiz olarak yayınlanmaktadır. Hukuka aykırı olan bu durumu 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek 4/3. Madde uyarınca 3 gün içinde gidermenizi aksi taktirde sitenizin erişime engellenmesi ve hakkınızda FSEK 71. Madde gereği kamu davası açılması için Cumhuriyet Savcılığına müracaat edileceğini her türlü dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla ihtar ederiz.

    İhtar Eden

    DEKMEB Vekili

    Av. M. Can AKİL

Yorum yap