5445) TÜRKLERİN DÜNYASI (Kitap pdf)

Yayin Tarihi 9 Ocak, 2018 
Kategori KÜLTÜREL, TÜRK DÜNYASI

TÜRKLERİN DÜNYASI

Bilinen beş bin yıllık tarihimizi bir bütün halinde öğretmediler, öğrenemedik.

Bölük pörçük, birbirleri ile alakası yokmuş gibi Türk devletleri, halkları, şahsiyetleri ve olayları yazıldı, anlatıldı… Bundan dolayı da, Türk insanında özellikle Türk Gençliğinde, tarih bilinci yeterince gelişmedi.

Gelişmeyen birşey anlaşılabilir mi?

Anlaşılmayan birşey bilinebilir mi?

Bilinmeyen birşey sevilebilir mi?

Sevilmeyen birşey öğrenilebilir mi?

Öğrenilmeyen birşey anlatılabilir mi?

İnsanlık tarihinin en kadim milleti olan Türkleri, tarihin içinden çıkarırsan “Tarih Bilimi” iflas eder. Yeryüzünde devlet kurmuş tüm milletlerin Türklerle siyasi ve kültürel ilişkisi olmuştur.

“Güneş Tuğumuz, Gök Otağımız” diyerek, varabildikleri her yere adaleti ve uygarlığı taşıyan Türklerin tarihi, bir okuldur. Bu okulda öğrenci olup da mezun olmak gibi bir durum da sözkonusu değildir. Çünkü öğrendikçe, öğrenilmeyenlerin çokluğu içinde yeniden öğrencilik başlamaktadır.

Bilinen veya kayıtlara geçen tarihimiz bile okyanus kadar geniş ve derin ise; ya bilinmeyen veya bilinmesi istenmeyen kapatılmaya çalışılan tarihimiz ne olacak?

Şükürler olsun ki; artık tarih ve kültür alanında hizmet veren bilim adamlarımızın varlığı Türk Milleti’nin geleceğine ışık olmaktadır.

Bu kitap, Türk tarihinden bir nokta hacminde ön bilgiler vererek, tarihi sevdirmeye yönelik hazırlanmıştır. Kitabın hazırlanışında makalelerinden ve eserlerinden yararlandığımız şahsiyetlere saygı ile teşekkür ederiz.

Bilge Tonyukuk der ki;

“Ey koca ve yüce Türk! Devşirmeler seni devşirmeden, sen aklını başına devşir”

 

Esenlikler dileği ile;

YILMAZ KARAHAN

PDF: TÜRKLERİN DÜNYASI KİTABI YILMAZ KARAHAN

image001

NOT: Kitap Haziran 2017 tarihinde (978-605-030-408-4) sıra nolu ISBN kaydı ile basılmıştır. Ancak kitabın içeriği yanlış baskı yüzünden piyasaya arz edilmemiştir. 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap