1378) Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov: “Kırım’ın özerklik ilkelerini yasalaştıracağız”

Yayin Tarihi 31 Mart, 2016 
Kategori BASIN-YAYIN

Çubarov: “Kırım’ın özerklik ilkelerini yasalaştıracağız”

image001

Parlamento programına Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin ana prensiplerini belirleyen ve temelinde köklü halkın kendi kaderini tayin etmesi olan iki yasa tasarısı dahil edildi.

KİEV (QHA) –

Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin prensipleri Kırım Tatar halkının Ukrayna’daki statüsü bağlamında belirlenecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’da muhabirlerle yaptığı  bir görüşmede: “Çok yakın bir zamanda, bu günlerde Kiev’de seçilmesi planlanan yeni hükümetin programına iki yasa tasarısı dahil edilecek. Birincisi, Kırım Tatar Halkının Ukrayna’daki statüsü hakkında, ikincisi ise Ukrayna Anayasasının “Kırım Özerk Cumhuriyeti” adlı 10. bölümünde yapılacak ekleme ve değişiklikler. Bu düzenlemelerle yerel halkın kendi kaderini tayin etmesi hakkından yola çıkarak Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin prensiplerini oluşturacağız.” açıklamasında bulundu.

Çubarov ayrıca ilaveten, “Biz, kendi adımıza Kırım’ın işgalden kurtulacağı zamana hazırlanıyoruz. Bana bunun ne zaman gerçekleşeceğini sorduklarında, her zaman şöyle kesin bir cevap veriyorum: “Kremlin’deki bazı insanların düşündüğünden daha erken. Çok daha erken!” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov daha önce de BBC’ye verdiği röportajda, uluslararası topluma Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sürekli devam eden insan hakları ihlallerini unutmamalarını hatırlatarak, Rusya’nın Kırım’ı Kremlin’in varsayımlarının tersine daha kısa zamanda geri verebileceğini dile getirmişti.

http://qha.com.ua/tr/siyaset/cubarov-quot-kirim-in-ozerklik-ilkelerini-yasalastiracagiz-quot/143917/

“Kremlin’in planlarına rağmen Kırım işgalden kurtulacak”

Refat Çubarov, BBC’ye verdiği röportajda Kırım’ın işgalden kurtulmasının Kremlin’in tahminlerinden daha önce gerçekleşeceğini ifade etti.

KİEV (QHA) –

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov BBC’ye verdiği röportajda, uluslararası topluma Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sürekli devam eden insan hakları ihlallerini unutmamalarını hatırlatarak, Rusya’nın Kırım’ı Kremlin’in varsayımlarının tersine daha kısa zamanda geri verebileceğini dile getirdi.

Çubarov, iki yılı aşkın süredir devam eden Kırım’ın Rusya tarafından işgali boyunca işgale karşı olan insanların sürekli takibat altında olmaları neticesinde yarımada da korku atmosferinin hakim olduğunu ifade etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Kırım Tatar toplumunun Şubat 2014 tarihinde Ukrayna’nın toprak bütünlüğü korunması için kararlı bir şekilde hareket etmesinden dolayı Rus yetkililerce Kırım Tatarlarına karşı baskı ve zulüm politikasının takip edildiğini belirtti.

http://qha.com.ua/tr/siyaset/quot-kremlin-in-planlarina-ragmen-kirim-isgalden-kurtulacak-quot/143846/

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap