1296) Karabağ Sınırında 47 Ermeni Askeri Öldürüldü

Yayin Tarihi 13 Ağustos, 2014 
Kategori AZERBAYCAN SAYFASI, BASIN-YAYIN

Sınırda 47 Ermeni Askeri Öldürüldü

image001

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında yaşanan son çatışmalarda 47 Ermeni askerinin öldürüldüğü, 100’ün üzerinde Ermeni askerin de yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yaşanan son gelişmeler sonrası cephe hattını ziyaret ederek sınırda kontrolün Azeri askerlerin de olduğunu ifade etti.

Azerbaycan APA Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre Dağlık Karabağ sınırında çıkan çatışmalarda 47 Ermeni askerinin öldürüldüğü ifade edildi. Çatışmalarda 100’ün üzerinde Ermeni askerinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca Azerbaycan Ordusu’nun kontrolü elinde tuttuğu cephe hattında Silahlı Kuvvetleri üst düzey alarma geçirdiği ifade edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, son günlerde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında hareketliliğin artmasının ardından, dün cephe hattındaki askeri birlikleri ziyaret etti. Çatışmaların yoğun yaşandığı Ağdam bölgesine gelen Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan ordusunun tüm görevleri icra edebilecek güçte olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda ülkesinde modern silahların üretildiğine vurgu yapan Aliyev, aynı zamanda yurt dışından alınan silahların modern standartlarda olduğunu söyledi.

Hava saldırısına karşı da en güçlü donanımların ellerinde bulunduğunu kaydeden Aliyev, “Büyük yıkıcı güce sahip olan füzeler, savaş ve nakliye helikopterleri, savaş uçakları, zırhlı araçlar, tanklar. Tüm bunlar bugün Azerbaycan ordusunun potansiyelini oluşturan faktörlerdir” dedi. Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’daki istenilen yapıyı yok edebileceğine vurgu yapan Aliyev, ancak ülkesinin yapıcı bir devlet olduğunun altını çizdi. Aliyev, “Biz bu gün kendi gücümüzü artırarak daha da güçlü orduya sahip oluyoruz ve bu ordu her zaman tüm görevlerini icra edebilir. Bu gün cephe hattında son günlerde yaşanan olayları da hatırlıyoruz. Düşman, Ermeni işgalci güçleri bir hafta önce korkakça gece bizim bölgelerimize saldırmışlar. Biz kayıp vermişiz. Askerlerimiz şehit olmuşlar. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin, onların ailelerine yakınlarına sabır versin. Aynı zamanda düşman en iyi cevabını aldı. Her zaman olduğu gibi ermeni tarafı kendi kayıplarını saklıyor. Ancak biz biliyoruz ki onlarca işgalci yok edildi ve bu operasyonlarda özel gayret, cesaret, profesyonellik gösteren askerler, subaylar bugün bu masada oturuyorlar. Ben onları ödüllendirdim” dedi.

Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlaması gerektiğine vurgu yapan Aliyev, Dağlık Karabağ’ın geçmişten Azerbaycan toprağı olduğunu, bugün de ve yarın da bu şekilde kalacağının altını çizdi. Aliyev, Ermeni ordusunun kayıplar verdiği yönündeki bilgiyi de teyit etti. Aliyev’in ziyaret ettiği askerler ise Cumhurbaşkanı Aliyev’in orduya göstermiş olduğu ilgisinden dolayı teşekkür ettiklerini ve her an vereceği emre hazır olduklarını bildirdiler.

Öte yandan, Ermenistan Savunma Bakanlığı ise güvenlik gerekçesini öne sürerek kayıplara ilişkin kesin bir bilgi vermekten kaçındı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Azerbaycan ordusunun en modern silahlarla temin edildiğini ve Ermenistan tarafından bundan sonra gelebilecek her türlü provokasyona gereken cevabın verileceğini belirtti. Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresindeki 7 ilçe (rayon) Ermenistan tarafından 20 yıldır işgal altında bulunuyor. Konuyla ilişkin sürdürülen barış görüşmeleri ise henüz bir sonuç vermedi. (İHA)

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap