1263) İRAN FUTBOL LİGİNDE “TEBRİZ TRACTOR FUTBOL TAKIMI” ŞAMPİYON OLDU

Yayin Tarihi 19 Şubat, 2014 
Kategori AZERBAYCAN SAYFASI, BASIN-YAYIN

İran Türklerinin “Tebriz Traktörsazi” Takımı Şampiyon Oldu.

image001

İran Türklerinin (Güney Azerbaycan) “Traktörsazi” futbol takımı şampiyon olunca İran Türkleri sokaklarda bu şampiyonluğu kutladılar

İran Premier Lig takımlarından “Tebriz Traktörsazi” takımı  bir ilke imza attı.

“Araznews”`internet sitesinin haberine göre, Tebriz temsilcisi tarihinde ilk defa İran futbol kupasının sahibi oldu.

14 Şubatta İran liginin finalinde “Traktörsazi” Kirman şehrinin “Mis” futbol takımının konuğu oldu. “Bahüner” stadında gerçekleşen  karşılaşma  Tebriz TraktörSazi’nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.. Bu galibiyetle gelen şampiyonluğu İran Türkleri çeşitli şehirlerde (Tebriz-Urmiye-Hoy-Erdebil… ) sokaklarda coşkulu bir biçimde kutladılar.

Alınan bilgilere göre İran Türkleri (Güney Azerbaycanlılar) bu kutlamalarda şampiyonluğun yanı sıra Türklerin İran’daki temel hak ve özgürlüklerinin iyileştirilmesi adına da sloganlar attılar.En başta da Türkçe eğitim hakkı istediler. Bu sloganların sokaklara hakim olması üzerine İran polisi müdahalede bulundu ve onlarca Güney Azerbaycan Türk’ü gözaltına alındı.

Bilindiği üzere Dünya’da Türkiye’den sonra en fazla Türk İran’da yaşıyor ve bilhassa Güney Azerbaycan’daki Türkler silahlanmaya gitmeden statü haklarının geri verilmesi için büyük bir mücadele veriyor.

http://www.nnchaber.com/iran-turklerinin-tebriz-traktorsazi-takimi-sampiyon-oldu.html

image002

image003 

 

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap