1231) DÜNYA BÖYLE ALÇAKLIK GÖRMEDİ!

Yayin Tarihi 7 Eylül, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Dünya böyle alçaklık görmedi!

image00111.jpg

Dışişleri Bakanı John Kerry, Körfez ülkelerinin ABD’nin Suriye müdahalesinin masraflarını karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Kerry  “Türkiye, operasyonun parçası olmayı önerdi” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın savaşı nasıl finanse edeceği tartışma konusu olurken, bir Arap ülkesinin, Arap parasıyla vurulacağı çarpıcı gerçeğinin ortaya çıktı ve Orta Doğu’nun tam bir “Cadı kazanı” olduğu gerçeği bir kez daha kanıtlandı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Körfez ülkelerinin, ABD’nin Suriye müdahalesinin masraflarını karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Amerikan Washington Post gazetesindeki habere göre, ABD’nin Suriye’ye yapmayı planladığı askeri müdahalenin finansmanını Körfez’deki Arap ülkeleri karşılayacak. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’ndeki toplantıda, Suriye’ye olası askeri müdahalenin masraflarının nasıl karşılanacağı da gündeme geldi. Cumhuriyetçi senatör Ileane Ros-Lehtinen, Dışişleri Bakanı Kerry’ye Suriye savaşının finansmanını sordu. Bu soruyu cevaplandıran Kerry, Beşşar Esad’ı devirmek için ABD önderliğinde Suriye’ye yapılması planlanan askeri müdahalenin bütün masraflarının karşılanması için Körfez’deki Arap ülkelerinin teklifte bulunduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Kerry, “Gerçekte, bazı Arap ülkeleri, ABD’nin daha önce birkaç yerde yaptığı gibi, bütün işi üstlenmesi durumunda, tüm masrafları karşılayacaklarını söyledi” dedi. Kerry, Arap ülkelerinin bu teklifinin de masada olduğunu vurguladı.

Türkiye gönüllü
ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi kanadının Dış İlişkiler Komitesi’nde, soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 28 Avrupa ülkesinin dışişleri bakanıyla görüştüğünü ve bölgedeki birçok ülkenin de kendilerine operasyonun parçası olmayı önerdiklerini dile getirdi. Kerry, “NATO üyesi Türkiye, operasyonun parçası olmayı önerdi. Fransa, operasyonun parçası olmaya gönüllü. Diğer gönüllü ülkeler de var. Ama açıkçası, bu tür bir (sınırlı) operasyonda kullanılabilecekten çok daha fazla gönüllü var” diye konuştu.
El Kaide hava gücü
Teksas Senatörü Ted Cruz Obama’nın askeri saldırı kararına itiraz ederek “ABD, el Kaide’nin hava gücü olmamalı” uyarısını yaptı. Eski Ohio Temsilciler Meclisi üyesi Dennis Kucinich de “Şimdi biz el Kaide’nin hava gücü mü oluyoruz” şeklinde soru sordu.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88518

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap