1228) MİT RAPORU: PKK ÇEKİLMEDİ, ŞEHİRLERDE ÖRGÜTLENDİ!

Yayin Tarihi 4 Eylül, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Rapor: PKK Çekilmedi, Şehirlerde Örgütlendi!

image0014.jpg

Hükümet ile Öcalan arasında başlatılan Çözüm Süreci`nde sınırı terk etmesi gereken PKK`nın tam tersine yurt içinde örgütlenmeye gittiği belirtiliyor. İddia MİT raporunda da yer aldı.

İmralı ile devlet arasında yapılan görüşmeler kapsamında PKK`nın bir an önce Türkiye sınırlarını terk edecekti; ancak istihbarat birimlerinin son raporlarına göre örgüt, sınırdışına çıkmak yerine sınır içinde, şehirlerde örgütlenmeye gitti.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK-KCK’nın çözüm sürecindeki adımları ile ilgili olarak Başbakanlığa kapsamlı bir rapor sundu. Mayıs ayında sunulan raporda, PKK’nın görüşmelerin başladığı tarihten itibaren kazanımlarını artırmak için sürekli girişimlerde bulunduğu aktarıldı. Rapordar örgütün, kırsalda bulunan yüzlerce üyesini, şehir merkezlerine indirerek yeni yapılanmalara gittiğinin altı çizildi. Buna göre şehirlerde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) kuruldu, örgütün silahlı kanadı olarak bilinen Öz Savunma Birlikleri (ÖSB)’nin hareket kabiliyeti artırıldı. Çalışmada PKK militanlarının Mayıs ayı itibarıyla sınır dışına çıkma oranlarının yüzde 20’yi geçmediğine dikkat çekildi. Sınır dışına çıkan militanların çoğunluğunun ise kadın ve yaşlılardan oluştuğuna dikkat çekildi. Raporda bunun yanı sıra PKK’lıların Kandil’den gelen talimat doğrultusunda elindeki silahları sadece üst düzey örgüt liderlerinin bildiği belirli merkezlere gömüyor. Bu noktalarda da çok sayıda silahın ve patlayıcı maddenin bulunduğu kaydediliyor. (ZAMAN)

http://www.dogruhaber.com.tr

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap