1200) ANKARA’NIN HALİNE GÜLÜYORLAR!

Yayin Tarihi 11 Nisan, 2013 
Kategori BASIN-YAYIN

Ankara’nın haline gülüyorlar!

image00112.jpg

Terör tehdidiyle diz çöktürdükleri iktidara bütün isteklerini kabul ettiren “Kandil çetesi” AKP’nin komisyon önergesiyle mest oldu.

Şimdi muhatapları Meclis
PKK ile pazarlık masasına oturulmasının bedelini Türkiye ödüyor. “Hakikat Komisyonu kurulacak, çekilme Meclis kararıyla olacak” dayatmasına, “Bu işin muhatabı Meclis değil hükümettir” diyerek cevap veren iktidar, geri adım attı. Terör örgütünün talep ettiği önerge, AKP’li vekillerin oylarıyla Meclis’e taşındı.

Önergede Apo’nun parafı var
MHP’li Mehmet Şandır “Şimdi terörün kucağına oturdunuz. Kaldırdığınız parmaklarla PKK’nın taleplerine evet diyorsunuz” diyerek iktidara yüklendi. MHP’li Oktay Vural da Beşir Atalay’ı hedef alarak şunları söyledi: Yıkımdan sorumlu bir bakan. Talep İmralı’dandır ve bu önergenin altında İmralı canisinin parafı vardır…

BDP: Kürtler boyun eğmedi
Ankara’daki gelişmeleri Kandil’den takip eden bölücü çete, süreçle ilgili pazarlıkların takibi için Meclis’te komisyon kurulmasından ziyadesiyle memnun oldu. Örgüte yakın internet sitesi BDP’li İdris Baluken’in konuşmasına yer verdi ve “Kürtler inkar, ret, asimilasyon politikalarına boyun eğmedi” sözlerine vurgu yaptı. 

İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın mektubunu Kandil’e ulaştıran BDP heyeti, dağdaki uzantılarıyla barış görüşmesi yapıp, anı fotoğrafı çektirirken, zafer kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlardı. Bu sırada BDP’li Hasip Kaplan ile AKP’li İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Meclis’te baş başa vermiş müzakere yapıyordu.
Terör örgütünün sözde silah bırakmak için sıraladığı talepleri arasında yer alan akil adamların devreye sokulmasının ardından Meclis çatısı altında araştırma komisyonu kuruldu 
CHP ve MHP’nin tüm tepkisine rağmen AKP ve BDP, bebek katili Abdullah Öcalan’ın ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşılarından Murat Karayılan’ın Meclis çatısı altında araştırma komisyonu kurulması isteğini yerine getirdi. Bir süre önce teröristbaşı Öcalan, bu talebini kamuoyuna duyurmuş, ancak iktidar muhatabın Meclis değil, hükümet olduğunu dile getirmişti. Ancak daha sonra Murat Karayılan’ın çekilmek için Meclis’in devreye girmesi gerektiğini belirtmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, parlamentonun bu konuda adım atabileceğini söyledi. Bu gelişmelerin sonucunda da önceki gün konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Teröristbaşı talep etti
İmralı’daki ikinci görüşmenin tutanaklarında, Öcalan’ın, Kandil’in endişelerini gidermeye yönelik yanıtında, “Çekilmeden çekilmeye fark var. Tek taraflı çekilme olmayacak. Çekilme, parlamento kararıyla olacak. Başbakan’ın dediği, ‘çekilsinler onlara karışmayız’ demekle olmaz. TBMM onaylayacak, çekilme komisyonla olacak… Komisyonlar kurulacak. Hakikat komisyonu da kurulacak. Akil adamlar denetiminde olacak. Çekilme o zaman olacak” şeklindeki sözleri kamuoyuna yansımıştı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da İmralı’daki görüşmede Abdullah Öcalan’ın kendilerine, “Ben üzerime düşeni yapıyorum, hükümet bu fırsatı kaçırmamalı, Meclis de üzerine düşeni yapmalı. Bu bir isyandır, ben de isyanın lideriyim” dediğini aktardı. 

“Muhatap hükümettir”
Bu gelişmeler yaşanırken,  Başbakan Erdoğan, Meclis’in gündeminde bu tür bir konu olmadığını, ancak yine Öcalan’ın talebi olan “akil adamlar komisyonu” üzerinde çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, konuyla ilgili Danimarka gezisi sırasında, “Şu anda Meclis’in yapacağı bir şey yok. Türkiye’de Hükümet var. Muhatap hükümettir. Hükümet ne yapması gerekiyorsa onu yapacak” ifadelerini kullandı. Konuya dahil olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de aynı günlerde, “Muhatap hükümettir. Meclis muhatap değil” açıklaması yaptı.

Karayılan: Meclis şart
Bu gelişmeler yaşanırken, terör örgütünün Kandil’deki liderlerinden Murat Karayılan, ANF’ye yaptığı açıklamada, “Eğer Türk devleti, hükümet ve parlamento sorumluluğunu yerine getirir ve geri çekilmeye ilişkin gerekli kararları alırsa, gerekli komisyon ve kurumları oluşturursa, geri çekilmenin zeminini eğer oluşturursa biz çekilmeyi yerine getireceğiz” dedi. Karayılan’ın bu sözlerini takiben Başbakan Yardımcısı Atalay, PKK’nın sınır dışına çekilmesi için gerekirse Meclis’e başvurulabileceğini söyledi. Bunun ardından dün Meclis’ten araştırma komisyonu kurulması kararı geçti.

BDP heyeti Kandil’e giderek Abdullah Öcalan’ın yazdığı mektubu PKK’lı yöneticilere verdi. BDP’li vekillerle PKK’lılar arasındaki görüşmenin görüntüleri ise terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın internet sitesinde yayınlandı. Bu fotoğraflarda BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Rohani Serhat, Sabri Ok, Sülbüs Peri, Nurettin Sofi, Delal Amed, Bahoz Erdal ve Rengin Botan yer aldı. PKK’lı yöneticiler tarafından BDP’lilere Öcalan’a iletilmek üzere bir mektup verildi. PKK’nın tüm tepe yöneticileri aynı karede ilk kez görüntülenirken, ilk kez milletvekilleri de böyle bir karede yer almış oldu. Bir başka karede de Cemil Bayık ile Murat Karayılan’ın masanın yan tarafında duran Demirtaş ile Önder’e bir şeyler anlattığı görülüyor.
Sözde çözüm süreci için dün Meclis’te komisyon kurulması için verilen önerge AKP ile CHP, MHP arasında gerilime neden oldu. AKP’nin, CHP önergesine 21 imza vererek sürece ana muhalefeti dahil etmek istemesi kavga çıkardı. Önceki gün AKP’li 21 milletvekilli, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının 1 Mart 2013’te verdiği araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeye imza verdiler. Daha sonra iki önerge birleştirilerek AKP Grubu’nun önerisi olarak Genel Kurula sunuldu. AKP’nin bu tavrı CHP’nin büyük tepkisine neden oldu. Önergede imzası olan CHP’li vekiller imzalarını tek tek çekti.  Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, önergelerin birleştirildiğini ve birlikte işleme konulacağını açıklayınca Genel Kurul’da tansiyon yükseldi. CHP Grup Başkanvekili  Muharrem İnce, “Arkadaşlarımız imzasını geri çekti. Grubumuzun haklarını savunmazsanız, biz kendi grubumuzun hakkını savunacağız. Zorbalığa hukukla karşılık verilmez” dedi. AKP’li Metin Külünk ve İsmet Uçma, ‘hodri meydan’ sözleriyle gerilimi yükseltti.

Bu işler hileyle olmaz
İnce, kendi önergelerinin AKP önergesiyle birleştirilmesine karşı mücadele vereceklerini belirterek, “Biz size kendimize alet ettirmeyiz. Bunu görüştürtmeyeceğiz. AKP ile beraber olmak istemiyoruz. Bu ne yüzsüzlüktür. CHP’nin adını çıkarın oradan. Bu işler hile ile olmaz. Meclis’i kullandınız, CHP’yi size kullandırtmayacağız” dedi. Meclis Başkanvekili Yakut, AKP’li Doğan Kubat’ı kürsüye davet edince CHP ve MHP’li milletvekilleri Başkanlık Divanı’na yürüdü. AKP’liler de aynı anda kürsüye geldi. İtişmeler yaşanınca Yakut, oturumu kapattı. Aradan sonra kürsüye gelen Yakut, araştırma komisyon kurulmasına ilişkin önergedeki CHP’li üyelerin imzasının düştüğünü ve AKP’li Ramazan Can ve arkadaşlarının önergesinin işleme konulduğunu bildirdi.

Şerefsizliktir
MHP’li Mehmet Şandır, AKP’nin yaptığının ‘resmen hile’ olduğunu savunurken, MHP’li Ali Uzunırmak, “Bebek katilinin talimatı doğrultusunda komisyon kuruyoruz diyemiyorsunuz. Bu en büyük şerefsizliktir. Biz böyle şerefsizlerden değiliz” diye iktidar sıralarına seslendi. Bu arada,  AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kendi önergelerini anlatırken “Bu önerge Anayasa ve iç tüzüğe aykırıdır” demesi dikkat çekti. Daha sonra sürç-i lisan ettiğini belirten Ünal, “Anayasa’ya uygundur” diyerek düzeltti. Tartışmaların ardından  TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP’nin önergesinden 24 milletvekilinin imzasını çektiğini, önergenin AKP’li 20 milletvekilinin imzasıyla işlem göreceğini söyledi. 

PKK’yla baş başa bırakıyoruz
MHP’li Şandır “Şimdi terörün kucağına oturdunuz. Kaldırdığınız parmaklarla PKK’nın taleplerine evet diyorsunuz” derken, MHP’li Oktay Vural da Beşir Atalay için “Yıkımdan sorumlu bir bakan. Sadece bakmış, ne biliyor, ne görüyor. Talep İmralı’dandır, bu önergenin altında İmralı canisinin parafı vardır” diye konuştu. Vural’ın “Sizi PKK ile baş başa bırakıyoruz” sözüyle birlikte MHP’liler Meclis’i terk etti. CHP’mi İnce’nin “Biz sizlerin günahına ortak olmayacağız, sizleri baş başa bırakıyoruz” sözleriyle de CHP’liler Genel Kurul’dan ayrıldı. Teröristbaşı Öcalan ve Karayılan’ın talebi olan tasarı AKP ve BDP’lilerin oyuyla geçti.

http://www.sonkale.org/ankara-nin-haline-guluyorlar-h201819.html

Paylaş:

Yorumlar

“1200) ANKARA’NIN HALİNE GÜLÜYORLAR!” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Aydın Ayoğlu yorum tarihi 11 Nisan, 2013 22:00

    nereye gidiyor Türkiye bilemem, fakat böyle giderse APO’nun ve Karayılanın yakınlarda milletvekili olmalarına şaşırma. AKP resmen PKK’nın isteklerini uşak gibi yerine getirriyor. Yarın obür gün Ankara’da PKK meclisi kuralım bizim milletvekillerimiz Türklerle bir meclisin çatısı altında oturmak istemiyor diye talepte bulunmaları da mümkün olabilir. bakalım ülkeyi bölme süreci ne zamana kadar devam edecek. Fakat korkun o günden ki Türkü’ün sabrı taşsın. gerçek vatanseverler meydana çıkarsa ne AKP kalır ne BDPKK kalır ne de BDPKK’yi destekleyen bir Kürt.

Yorum yap