1129) YUNAN’A 16. ADAYI KAPTIRDIK

Yayin Tarihi 14 Eylül, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Yunan’a 16. adayı kaptırdık

image00118.jpg

Yunanistan’ın işgal ettiği adalarımızın sayısı Koyun Adası ile 16’ya ulaştı. Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz’de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi işgal altında.

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, fiilen işgal edilen adada Yunan bayrağı dalgalandığını belirterek, “İşgaller, Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu 2004’te Eşek ve Bulamaç ile başladı. AB’den müzakere tarihi alabilmek için işgal görmezden mi gelindi!” dedi.

Bir adamıza daha Yunan bayrağı
Ege denizinde bulunan Koyun adasına Yunan bayrağı çekildi. Böylece Yunanistan’ın işgal ettiği adaların sayısı 16’ya yükseldi.

Yunanlılar, Ege’de bir adamızı daha işgal etti. DP Yüksek Danışma Kurul Üyesi Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanlıların  İzmir’in burnunun dibindeki Koyun adasına da bayrak diktiklerini söyledi. Yalım, “Atatürk ve silah arkadaşları, 9 Eylül 1922’de Yunan askerlerini denize döktü. 90 yıl sonra Yunan askerleri yine İzmir’de. Hem de İzmir’in Koyun Adası’nı fiilen işgal ederek. Türk adası olan Koyun Adası’nda şimdi Yunan bayrağı dalgalanıyor” dedi. Koyun Adası’nın işgali karşısında hükümetin kafasını kuma gömdüğünü eleştiren Yalım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yunan bayrağının dalgalandığı Koyun Adası, kiliselerden yükselen çan sesleri ile inliyor. Adada bir tek cami yok, ezan sesi duyulmuyor. Ada, Yunan askerlerinin postalları altında inim inim inliyor. Müslüman olduğunu iddia eden, Meclis kürsüsünde vatanın ve milletin bütünlüğünü koruyacağına yemin eden Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP’liler nerede. Kafalarını kuma sokanlar ne zaman uyanacaklar, üç maymunu oynamaktan ne zaman vazgeçecekler. Adadaki Yunan bayrağı’nı indirip yerine Türk bayrağını kim dikecek?” 

Yunanlıların işgal ettiği Türk adalarının sayısı Koyun Adası ile birlikte 16’ya ulaştı. Ümit Yalım, işgal altındaki adaların Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz’de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi olduğunu belirtti. Yalım, Türkiye’nin adalardan ilk vazgeçişinin Cumhurbaşkanı Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu 2004 yılına denk geldiğini söyledi. Yalım, “Ekim-Kasım 2004’te Eşek ve Bulamaç adalarında inşaat faaliyetlerinin başladığı ve adaların Yunanlılar tarafından işgal edildiği tespit edilmiştir. AB üyesi olan Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Türkiye’yi veto etmemiş ve Türkiye 17 Aralık 2004’te AB’den müzakerelere başlangıç tarihi almıştır. Müzakere tarihi alabilmek için, adaların işgali görmezden mi gelindi” dedi. (YENİÇAĞ)

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=72812

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap