1128) ATİLLA KART: “MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİNDE SAHTEKARLIK VAR”

Yayin Tarihi 13 Eylül, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

‘İkramiye kazanan numaralar gerçek değil’

image00117.jpg

CHP, Milli Piyango çekilişlerinde kazanan numaraların gerçek numaralar olmadığını, sürekli devir yapılarak, haksız kazanç elde edildiğini iddia etti.

 

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Piyango çekilişlerinde, haksız müdahalelerin yapılarak, bu yolla haksız kazanç ilişkilerinin oluşturulduğuna dair bazı iddiaların bulunduğunu söyledi.

Gelen bilgi ve iddialara göre, TRT’nin canlı yayınlarının, bilinçli olarak engellendiğini, TRT’nin 30 Nisan’dan bu yana canlı yayın yapmadığını belirten Kart, ikramiye kazanan numaraların tespitinde bazı müdahalelerin yapıldığına dair de iddiaların bulunduğunu ifade etti.

Kart, kazanan numaraların gerçek numaralar olmadığı, sürekli devir yapılarak, haksız kazancın her geçen hafta tırmandırıldığı iddialarının bulunduğunu kaydetti. TRT’den 30 Nisan’a kadar canlı yayınlanan Milli Piyango çekilişlerinin, neden artık canlı yayınlanmadığını öğrenmek isteyen Kart, ”Neden sadece noter huzurunda çekilmesine tevessül ediliyor? Canlı yayınlanmaması kararı hangi bürokratik ya da siyasi otoritenin talimatıyla gerçekleşmiştir? Sürekli devir yapılması ve kazananlara yönelik olarak gerçek dışı kayıt tutulmasına dair iddialar konusunda bugüne kadar Milli Piyango bünyesinde bir araştırma yapıldı mı?” sorularını yöneltti.

Kart, kurum bünyesi ya da dışından yazılı olarak ulaşan bazı ihbarları dile getirdiğini, bunlara dayanarak konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Kart, Milli Piyango’nun, adeta Başbakanlık örtülü ödeneği gibi kullanıldığını savundu.

Bir gazetecinin, ”İddialarınız ile MİT kampüsündeki Milli Piyango bayisinden arka arkaya büyük ikramiyenin çıkmasının ilgisi var mı?” sorusuna Kart, ”Kurum, grup ismi vermiyorum, veremiyorum. Belirli gruplara, merkezlere yönelik olarak her nasıl oluyorsa o talih oyunları sonucunda, hep o ikramiyeler oralara isabet ediyor. Kamu kurumları da kamu kurumları dışında odaklar da var” karşılığını verdi. (AA)

http://haber.mynet.com/ikramiye-kazanan-numaralar-gercek-degil-633831-politika/

LOTODA SAHTEKARLIK İDDİALARI:

image0024.jpg

Milli Piyango ve Sayısal Loto benzeri şans oyunlarında  suistimal iddiaları üzerine CHP Milletvekili Atilla Kart soru önergesi verdi.

CHP Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, Milli Piyango İdaresi’nce gerçekleştirilen talih oyunlarına müdahale edilerek “devir” yoluyla ikramiye tutarlarının yükseltildiğini, ardından da belli kişilere aktarıldığını öne sürdü.

Kart, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergesinde AKP iktidarları döneminde vatandaşların gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle talih oyunları yoluyla gelir elde etme arayışı içine girdiklerini ileri sürdü. Kart, “Üzücü ve düşündürücü olan husus şudur; Hükümet, yurttaşlarımızın bu çaresizliği üzerinden bütçe geliri elde etmeyi kurumsal bir hale getirdiği gibi, bu kurumsal yapılanma ve ilişkiler esnasında da ayrıca haksız kazanç ilişkileri doğmuştur. Bu yolla haksız kazanç sağlanan kurumların başında Milli Piyango İdaresi gelmektedir” dedi.

MPİ’nce gerçekleştirilen talih oyunlarında “bilerek ve müdahale yapılarak devir yapılmak suretiyle haksız kazanç tutarı yükseltilmektedir” iddiasında bulunan Kart, “Çekilişlerin TRT’den naklen yayını bilinçli olarak kaldırılmıştır. İkramiyelerin kime çıktığına ilişkin kayıtlar gerçek dışı olup, siyasi yolla müdahaleler yapılmaktadır. 22 Mayıs tarihi itibariyle; Sayısal Loto ikramiyesi 5-6 trilyonu, Süper Loto ikramiyesi 10-15 trilyonu ve Şans Topu ikramiyesi 3-4 trilyonu bulmuştur. Bu yolla, insanların çaresizlikleri istismar edilmekte ve toplanan paralar manuple edilerek belli kişilere aktarılmaktadır” dedi.

Kart, “Kürtaj üzerinden kutsal değerlerimizi ve tıbbi gerçekleri tartışmaya açan ve toplumda ayrışma yaratanların talih oyunları yoluyla kumar alışkanlığını 11 himaye etmeleri ve insanlarımızın çaresizliğinden yararlanarak bu sistemi teşvik etmeleri, AKP Hükümetlerinin tutarsızlığını gösteren trajik bir olgudur. AKP Bütçe açıklarını, insanlarımızın çaresizliğini istismar ederek ve kumar geliri yoluyla kapatmaya çalışmaktadır” ifadelerine yer verdiği önergesinde, Maliye Başkanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

– Milli Piyango İdaresi sorumluluğundaki çekilişler artık TRT’de neden canlı olarak yayınlanmamaktadır?

– Sürekli devir yapılması ve gerçek dışı kayıt tutulmasına yönelik olarak bugüne kadar Bakanlık tarafından İdari anlamda herhangi bir inceleme ve denetim yapılmış mıdır?

– Bu önergemiz üzerine bundan böyle bu yönde gerekli idari denetim yapılacak mıdır?

http://www.gercekbandirma.com/guncel/324-loto-da-sahtekarlik-iddialari.html

 

Paylaş:

Yorumlar

“1128) ATİLLA KART: “MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİNDE SAHTEKARLIK VAR”” yazisina 5 Yorum yapilmis

  1. Cengiz KAYHAN yorum tarihi 13 Eylül, 2012 18:32

    Özellikle;sayısal loto ve süperloto’ya Milli Piyango Genel Müdürünün karışamadığı ve çekiliş odalarına dahi giremediğini iki yıl önce bir haberden öğrenmiştim…

  2. uzay babil yorum tarihi 13 Eylül, 2012 19:23

    –KATRİYONLARIN SÖZ KONUSU OLDUGU BİRİNCİ DERECEDE YETKİLİ ABDÜLLATİF SENER GİBİ DÜRÜST BİR İNSAN TARAFINDAN”ANNEMDE KENDİSİNE HAYRAN!’ ACIKLANAN*BİR ülkede;;((–BURADAN TOPLANAN PARALARIN KENDİ ADAMLARINA VE HARCAMALARINA GİTMESİ NORMAL GÖRÜNÜYOR!–HARCAMALARDA BBAKAN SADECE KENDİSİNİN İMZALADIGI..VE gerekli!?DİYE YAZDIGI SONRADAN YOK EDİLEN!!!HARACAMA KAGITLARININ TÜRK MİLLETİNİN CEBİNDEN!!–YILLIK %30 GÖTÜRDÜGÜNÜ!:(…VS..HEPSİNİ ACIKLIYOR.–KAYNAK;EMİN CÖLASANIN ALINTI YAPTIGI YENİ HARMAN MECMUASINDAKİ SN.ABDÜLLATİF SENERin röportajı.—K O R K U N C;(–ALLLAAAAHH YARABBİ SEN YERLE BİR ET..İNSANLARIN CEBİNDEN ELLERİNİ CEKMEYİP!sonrada”EMEKLİLERİ VS..Yİ ÖLDÜRMEK İCİN SAGLIK BAKANLIGI VE HASTANELERİ KULLANDIGI GÖRÜLMEKTE OLAN!BU ZİHNİYETİN..SON NUMARASI:EMEKLİNİN CEBİNDEKİNİ KESMEK…VEDE SON ZAMLAR VS..YADA SON ZAMLARI GELİP!–BEN MÜSAADE ETMİYORUM!!?? deyip..SECİME DOGRU–BAKIN BEN MİLLETİMİ!!hangi milletini?oyu;HEP OLDUGU GİBİ*%30 larda olan bir uyduruk oldugu görünen..ingiliz..yahudiler icin vatan hazırlayan..topraklarımızda evlatlarımızı öldürten..cevir kazı yanmasıncı..günahkar:(–PARTİ MENSUPLARI!–YARADANIMIZ*NE OLURSUN ARTIK BUNLARIN HESABINI SOR*VE MÜSAADE ETME NE OLURSUN(*

  3. Barış AYKUL yorum tarihi 13 Eylül, 2012 19:42

    Güzel memleketimiz ne hallerde…

    Her köşesi,her kurumu,her anlayışı apayrı bir rezaletle dolu…

    Yazıkki ne yazık…

  4. Rifat. Bayer yorum tarihi 20 Kasım, 2013 00:00

    Bende. Çok. Oynuyorum. Ama. Çikmiyor. Ben. Müdürlere bişi. Soracağım. Neden. TRT. De. Canli. Canli. Çekıliş. Yapılmiyor. O. Zaman. Soru. İşareti. İnsanlardan. Kalmaz. Tabiki. Sahtekarlık var. Kesin. Allah’tan korkun. Milletın. Duygulariyla. Oynamayin. Allah’a cevab. Vereceksınız. Para. Rüşvet. Kurtarırmı. Acaba. Sizi. Acil. Cevab. Bekliyorum. Yetkililerden.

  5. rıza yorum tarihi 7 Şubat, 2015 14:56

    bende sürekli oynuyorum hiç bişey çıkmıyor artık şüphelendim gerçekten bişeyler dönüyor var üstelik genelde hep aynı yerlere çıkıyor

Yorum yap