1124) RAMİL SEFEROV AZERBAYCAN’DA

Yayin Tarihi 1 Eylül, 2012 
Kategori AZERBAYCAN SAYFASI, BASIN-YAYIN, ERMENİ SORUNU

Ramil Seferov Azerbaycan’da

image001.jpg

Macaristan’da tutuklu bulunan Azerbaycanlı subay Ramil Seferov Bakü’ye iade edildi.

Macaristan’da katıldığı bir toplantıda Ermeni subayını öldüren ve ömür boyu hapse mahkum olan Azerbaycanlı subay Ramil Seferov, Azerbaycan’a iade edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada, Seferov’un Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından af edildiği belirtildi.  Aliyev, “Anayasası’nın 109. maddesinin 22. bölümüne atfen Seferov’u af ettiğini” söyledi.

1977 yılında Azerbaycan’ın işgal altında bulunan Yukarı Karabağ bölgesinde Cebrail kentinde doğan Seferov 1992-2000 yıllarında Türkiye’de askeri okullarda eğitim aldı. Stajını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapan Azerbaycanlı subay, 2004 yılında NATO’nun Barış İçin Ortaklık programı çerçevesinde Macaristan Savunma Üniversitesinde katıldığı seminerde, Azerbaycan bayrağını ayakları altına alan bir Ermeni subayı Markaryan’ı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Azeri basını, Seferov’un aile ve yakınlarının Yukarı Karabağ savaşında şehit olduklarını da belirtiyor. Ermeni silahlı birliklerinin Cebrail bölgesini işgalinin tanığı olan Seferov, bu faciadan çok etkilenmişti.

Fuad Seferov, Moskova, Cihan

http://www.haberrus.com/headline/2012/08/31/ermeni-askeri-olduren-azeri-subay-8-yil-sonra-serbest.html

Paylaş:

Yorumlar

“1124) RAMİL SEFEROV AZERBAYCAN’DA” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. GULER HUSEYNOVA yorum tarihi 19 Temmuz, 2013 19:48

    HALAL OLSUN SENE QARDASIM AZERBAYCAN XALQI SENINLE FEXR EDIR O ERMENILER BILSINLERKI AZERBAYCAN BAYRAGINI TERE ATMAQ NE DEMEKDIR SEB BIZIM QELBIMIZDE TAXT QURMUSAN.O MUBAREK ELLERINDEN OPUREM….

Yorum yap