1119) SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI FRANSIZ DERS KİTAPLARINDA

Yayin Tarihi 26 Ağustos, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN, ERMENİ SORUNU

Ermeni soykırımı Fransız ders kitaplarında

image00131.jpg

Ermeni soykırımı iddiaları Fransa’daki ortaokul 3 tarih ve coğrafya ders kitaplarına girdi 

 

Fransa, sözde Ermeni soykırımı iddialarını siyasi arenadan okul sınıflarına taşıyor.

Nicolas Sarkozy’nin yarım bıraktığı Ermeni soykırımını inkâr yasa tasarısı konusunda yeni cumhurbaşkanı François Hollande ‘nin atacağı adım merakla beklenirken Elysee Sarayı’ndan şaşırtan bir adım geldi.

Ermeni soykırımı iddiaları ortaokul 3 tarih ve coğrafya ders kitaplarına girdi. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı köklü müfredat değişiklikleri uyarınca, 4 Eylül’de başlayacak olan yeni öğretim yılında öğrenciler, 1910’dan bugüne kadar dünya tarihindeki gelişmeleri incelerken, “Ermeni Soykırımı” başlığı altında bir bölüm de okuyacaklar.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Fransa Millli Eğitim Bakanları Xavier Darcos ve Luc Chatel, 14-15 yaşındaki orta son sınıf öğrencilerine okutulan tarih ve coğrafya ders kitaplarında ciddi değişiklikler yapıldığını açıkladı. Böylece Fransız gençler 1915 yılında yapıldığı iddia edilen Ermeni soykırımını bir iddia olarak değil, “tarihi bir gerçek” olarak öğrenecek. Hollande’ın attığı bu şaşırtıcı adım, ocak ayında meclisten geçen Ermeni soykırımı inkârını yasaklama girişiminden daha tehlikeli bulunuyor. Siyasi arenadan sınıflara taşınan bu iddia, yeni yetişecek bütün bir Fransız neslini etkileyecek. 

DÜNYA BÜLTENİ

Paylaş:

Yorumlar

“1119) SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI FRANSIZ DERS KİTAPLARINDA” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. Yılmaz Karahan yorum tarihi 27 Ağustos, 2012 02:38
  2. Tevfik Bir yorum tarihi 6 Eylül, 2012 08:12

Yorum yap