1111) GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİNDEN İRAN’A DEPREM PROTESTOSU

Yayin Tarihi 17 Ağustos, 2012 
Kategori AZERBAYCAN SAYFASI, BASIN-YAYIN

Güney Azerbaycan Türklerinden

İran’a deprem protestosu

image00119.jpg

İran devletinin depreme duyarsız kaldığı iddiasıyla İran Büyükelçiliği’ne siyah çelenk konuldu.

Türkiye’de yaşanan Güney Azerbaycan Türkleri İran devletinin Güney Azerbaycan’da yaşanan deprem felaketinden sonra gerekli müdahaleyi yapmadığı iddiasıyla İran Büyükelçiliği’ne siyan çelenk koydu.
Türkiye’de yaşayan Güney Azerbaycan Türkleri, Ankara Kuğulu Park’da toplanarak, İran Büyükelçiliği’ne yürüdü.

“Azerbaycan başın sağolsun, Azerbaycan can verir, İran katline ferman verir” gibi sloganlar atan grup, Güniz Sokak’ta çevik kuvvet barikatı ile durduruldu.
Grup adına burada yapılan açıklama da, deprem meydana gelmesinden 4 gün geçmesine rağmen İran yetkililerinin ve medyasının söz konusu depremle ilgili haberleri kısıtlı, duyarsız ve çelişkili olarak yayımladığına dikkat çekilerek depremzedelere gereken yardımların ulaştırmakta ihmal edildiği, dış ülkelerden gelen yardım tekliflerin geri çevrildiği, gönüllü gruplardan oluşan sivil yardım ekiplerinin bölgeye girişlerin engellendiği vurgulandı.
Birçok yaralının enkaz altında can verdiği ifade edilerek hayatta kalanların ise cesetlerini enkazın altından çıkaramadıklarını da çıkarsalar da yıkamadan ve cenaze töreni yapmadan defnettikleri kaydedildi.
“Biz Türkiye’de yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak İran’ın bu gayri insani tavrını kınıyoruz” denilen açıklamada, bir an önce depremzedelere gereken yardımların yapılması istendi.
Yapılan açıklamanın ardından İran Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakıldı. Eylem temsili kefen giyen eylemcilerin bir süre yerde yatmasının ardından olaysız sona erdi.

http://www.trtturk.com.tr/haber/guney-azerbaycan-turklerinden-irana-deprem-protestosu.html

 

Paylaş:

Yorumlar

“1111) GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİNDEN İRAN’A DEPREM PROTESTOSU” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. Yılmaz Karahan yorum tarihi 17 Ağustos, 2012 12:28

    Depremzedelere yapılan ayni ve nakdi yardımlara İran Devleti ambargo koymuştur. Kurtarma çalışmalarına da katılmayan İran Devletine lanet olsun!

Yorum yap