1084) RUSYA SURİYE’YE ASKER GÖNDERECEK

Yayin Tarihi 26 Haziran, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Rusya Suriye’ye asker gönderecek

image00131.jpg

Rusya, Akdeniz’deki tek deniz üssü Tartus’taki askeri gücünü korumak için hazırlık yapıyor 

 

Rusya, Suriye’deki deniz üssünü savunmak için iki savaş gemisi gönderdiği Tartus’a şimdi de asker göndermeye hazırlanıyor. Rus haber ajansı Interfax’ın bir donanma kaynağına dayandırdığı haber ile Rus ve Batı medyasında daha önce çıkan haberler doğrulandı.

Interfaks ajansının haberinde, Moskova yönetiminin Nikolai Filçenkov ve Caesar Kunikov amfibik gemilerini Suriye’nin Tartus limanına göndereceği kaydedildi, ancak tarih belirtilmedi.

Habere göre Rus yetkili, gemilerde Suriye’deki Rusları korumak ve gerekmesi durumunda Tartus deniz üssündeki malzemeleri boşaltmak üzere bilinmeyen sayıda denizci askerin bulunacağını söyledi.

Rusya’nın eski Sovyetler Birliği dışındaki tek deniz üssü Tartus’ta bulunuyor.

Rusya geçtiğimiz 40 yıl boyunca Suriye’ye milyarlarca dolar değerinde füze, muharebe jetleri, tanklar, toplar ve diğer askeri malzemeler sevk etti.

Moskova, Şam yönetimine “bir yabancı işgale karşı Suriye’yi korumak için” silah sağladığını söylerken, kentlerde hafif silahlı isyancılar ile mücadele için silah desteği sağlamadığını söylüyor.

DÜNYA BÜLTENİ

 

Paylaş:

Yorumlar

“1084) RUSYA SURİYE’YE ASKER GÖNDERECEK” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. ZÜHAL ASMA yorum tarihi 26 Haziran, 2012 19:18

    TÜRKİYEYİ BAHANEYLE YOKE DİYORLAR!İSTE BELCİKADAKİ ESKİ HARİTANIN YENİ SEKLİ!!YARISI YOK!ORTADAN BÖLÜNMÜS BİR TÜRKİYE HARİTASINDA,LAZİSTAN..ERMENİSTAN KÜRDİSTAN..ALLAHIN GAZABI ÜZERLERİNE OLSUN İNSAALLAH;;((
    –İSTANBULUDA GAVURLARA VERİYORLAR..ZATEN ARAP/İNGİLİZ SERMAYESİYLE TÜKETMİS VAZİYETTELER..SÜREKLİ MİLYON DOLARLAR ALIYORLARMIS…O EVLERDEKİ ALTIN KAPI KULPLARI NASIL OLUYORKİ ZATEN?

Yorum yap