1080) HRİSTİYAN DOMATES!

Yayin Tarihi 21 Haziran, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

 

Hristiyan domates!

 

image00126.jpg

Selefiler uyarıyor!

 

Çekişmeli cumhurbaşkanılığı seçimi, meclisin feshedilmesi, Askeri Konsey’in yetkileri üzerine aldığı ‘darbe’ derken Mısır’da siyasi tansiyon giderek yükseliyor. Ancak aşırı İslamcı tutumlarıyla tanınan Selefiler’in başlattığı tartışma, tüm bu siyasi gündemi gölgede bırakabilir! 

HRİSTİYAN DOMATES 
Selefi hareket içinde yer alan Mısır İslami Halk Birliği, Facebook sayfasında yayınladığı bir mesajla domatesi Hristiyan ilan etti. Ortadan ikiye ayrılmış bir domates fotoğrafının yer aldığı sayfada şunlar yazıldı: 

“Domates yemek haramdır çünkü domates Hristiyandır. Domates Allah’a değil, Teslis’e (Hristiyanlık’taki Baba-Oğul-Kutsal Ruh üçlemesi) şükreder.”

“PEYGAMBERİMİZ’İ RÜYASINDA GÖREN HANIM KARDEŞİMİZ…” 
Facebook sayfasında bu mesajın paylaşılması isteniyor ve bunun için de çok ilginç bir neden öne sürülüyor: 

“Bu mesajı paylaşmanızı istiyoruz çünkü Filistinli bir hanım kardeşimiz, Peygamberimiz’i rüyasında görmüş. Rüyada Peygamberimiz ümmetini ağlayarak domates yememeleri konusunda uyarıyormuş. Eğer bu mesajı paylaşmazsanız, biliniz ki buna engel olan Şeytan’dır.”

 

image0024.jpg

Kısa süre içinde sosyal medyada yankı bulan bu paylaşım sonrasında Selefiler geri adım atarak, iletinin domates yenmemesine yönelik olmadığını, sadece ortada haç olacak şekilde domatesin kesilmemesi konusunda bir uyarı olduğu yönünde bir mesaj yayınladı. 

 

http://www.haberturk.com/dunya/haber/752722-hristiyan-domates

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap