1078) PEYGAMBERİMİZİN YARALI İKEN KALDIĞI MAĞARA KAPATILDI!

Yayin Tarihi 18 Haziran, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Peygamberimizin kaldığı mağara kapatıldı

image00121.jpg

Peygamber efendimizin yaralandıktan sonra girdiği ve tedavi olduğu mağaranın girişi, beton dökülerek kapatıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden umre ve hac için gelen Müslümanlar, Uhud’da Peygamberimizin sığındığı mağarayı ibret amacıyla geziyordu. Suudi yönetiminin, ziyarete gelenlerin kayarak düşmesi sonucu büyük yaralanmaların yaşandığı ve buranın kutsallaştırılarak şirke yol açtığı gibi gerekçelerle mağarayı kapattığı konuşuluyor.

MAĞARA GİRİŞİNE BETON DÖKÜLDÜ

Yeni Akit’in haberine göre; Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav), Uhud Savaşı sırasında yaralandıktan sonra sığındığı ve tedavi olduğu mağaranın girişine beton döküldü. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.av) komutanlığında yapılan Uhud Savaşı sırasında, okçuların bulunduğu tepeyi terk etmesinin ardından, yaşanan arbede de Peygamberimiz yaralanmıştı. Yüzüne isabet eden taş sonucunda dişi kırılan Peygamberimiz, Uhud’da bir mağaraya çekildi.

İNSANLAR ŞİRKE DÜŞEBİLİR

Dünyanın çeşitli ülkelerinden umre ve hac için gelen Müslümanlar, Uhud Savaşı sırasında talimata rağmen “Savaşı kazandık” sevincini erken yaşayan okçuların terk ettiği tepeyi ibret amacıyla gezerken, Peygamberimizin sığındığı mağaraya da uğruyordu. Mağara önceki gün üzerine beton dökülerek, kapatıldı. Mağaranın kapatılması iki farklı gerekçeye dayandırılıyor. Bölge halkından alınan bilgiye göre; mağaranın etrafındaki taşların çok kaygan olması ve bundan dolayı ziyarete gelenlerin bu taşlardan kayarak kendisine zarar vermesi bu kararın alınmasında etkili oldu. İnsanların mağarayı kutsaması sebebiyle bu ziyaretler sırasında şirke dönüşülmesinin önüne geçmek de bir başka sebep olarak konuşuluyor.

http://www.ensonhaber.com/peygamberimizin-kaldigi-magara-kapatildi-2012-06-18.html

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap