1069) POLİS KAMERASI İNTERNET KAFELERE DE GİRİYOR

Yayin Tarihi 2 Haziran, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN

Polis kamerası internet kafelere de giriyor

image0012.jpg

 

Emniyet, suç takibinde kolaylık olsun diye internet kafelere 24 saat boyunca kamera zorunluluğu getiriyor. Kayıt gün sonunda polise teslim edilecek 

 

Yollarda, büyük iş merkezlerinde, ana arterlerde ve neredeyse günlük hayatın hemen hemen her yerine konan kameralar artık zorunlu olarak kafelere de konacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, internet kafeleri denetim altına almak için yeni bir proje başlatıyor. Özellikle kaçak çalışan mekanları takibe alan emniyet, güvenliği sağlamak için internet kafelere 24 saat güvenlik kamerası ile kayıt alma zorunluluğu getiriyor. Gün sonunda elde edilen görüntülerin bir kopyası da en yakın polis merkezine teslim edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı, merdivenaltı şekilde faaliyet gösteren internet kafeleri yakın takibe aldı. İnceleme ve araştırmalar sonrasında birçok işletmede güvenli internetin olmadığını belirleyen polis, çocukların da her türlü siteye kolaylıkla giriş yapabildiğini tespit etti. İncelemelerini rapor haline getiren uzmanlar, sorunun çözümü için de bir dizi tedbir paketi hazırladı.

Çalışma kapsamında, işletmeler belli periyotlarla sıkı bir denetimden geçirilecek. Gençlerin internet kafelerde zararlı içerikli sitelere girişlerinin engellenmesi için ‘güvenli internet’ uygulamasına geçişler hızlandırılacak. Bilgisayarlara filtre uygulaması getirilerek, gençlerin istediği her siteye kolaylıkla girişlerinin önüne geçilecek. Ayrıca işletmelere gün boyu giriş çıkış yapan kişilerin tespiti için de güvenlik kamerası zorunluluğu getirilecek. Bunu yerine getirmeyen işletmelere de idari para cezaları kesilecek. Bunun yanı sıra internet kafelerdeki IP adresleri de genel merkezde görev yapan özel bir ekip tarafından sürekli takip edilecek. Çalışma kapsamında internet kafelerde kullanıcılar arasında bulunan ayraçlar da kaldırılacak.

Yeni uygulamadaki amacın gençleri gayrimeşru ilişkilerden korumak olduğunu belirten kaynaklar, özellikle internet kafelerin buna aracılık ettiğine dikkat çekiyor. İnternet kafelerdeki denetimlerin yetersiz olmasından dolayı gençlerin vakitlerinin çoğunu buralarda geçirdiğini kaydeden kaynaklar, gençlerin burada sanal cinsellik tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyor. Yeni dönemde internet kafelerin hastane kalitesinde olması için projenin üzerinde titizlikle durduklarını belirten uzmanlar, izbe yerlerde açılacak kafelere de kesinlikle izin verilmeyeceğine vurgu yapıyor.

İNTERNET KAFELERE CEZA YAĞIYOR

İnternet kafe ve elektronik oyun yerlerinin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Türkiye genelinde internet kafelere denetimler artırıldı. Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, yasak sitelere girilmesine izin veren, filtre kullanmayan, şiddet içerikli oyunlar bulundurup oynatan işyerlerine ceza yağdırdı. Osmangazi sınırlarındaki internet kafe ve elektronik işyerlerini denetlemek üzere yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan komisyon, bugüne kadar denetlediği toplam 80 internet kafeye 75 milyar lira ceza kesti. Bursa Valiliği’nin 14.08.2006 tarih ve 2262 sayılı emirleri doğrultusunda oluşturulan İnternet Kafe ve Oyun Yerleri Denetim Komisyonu, 10 işyerini de kapattı.

Dünya Bülteni

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap