1005) 35 BİN TÜRK PARİS’TE YASAYI PROTESTO EDİYOR

Yayin Tarihi 21 Ocak, 2012 
Kategori BASIN-YAYIN, ERMENİ SORUNU

35 bin Türk Paris’i inletiyor

image00117.jpg

Avrupa’nın dört bir yanından gelen Türkler, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifi aleyhinde Paris’te büyük bir protesto gösterisi düzenliyor.

Fransa’nın çeşitli kentlerinden ve Avrupa’nın Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerinden gelen binlerce Türk, Paris’teki büyük yürüyüş için Denfert Rochereau meydanını doldurdu.

Anadolu Ajansı’nın Fransa Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği’nden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 526 otobüs dolusu Türk vatandaşı çeşitli Avrupa ülkelerinden Paris’e ulaştı.

Gösteriye, organizasyon komitesine göre 35 bin, polis kaynaklarına göre 20 binin üzerinde kişi katılıyor. İlerleyen saatlerde bu sayının artması bekleniyor.

YÜRÜYÜŞTEN KARELER

TÜRKLER PARİS’E AKIN EDİYOR / WEB TV

Türk ve Fransız bayraklarıyla gösteriye gelen Türkler, yasa teklifinin ifade ve düşünce özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğunu ifade eden pankartlar taşıyor.

Göstericiler, Türk, Cezayir, Azerbaycan ve Fransız bayraklarıyla sağanak yağmura ve soğuk  havaya rağmen yasa teklifini protesto ediyor ve Fransız senatörleri sağduyulu olmaya davet ediyor.

Senato’ya doğru yürümeye başlayan göstericilerin yasa teklifinin mimarı olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhine sloganlar atıyor.

Gösterilerde olası provokasyonların engellenmesi ve kortej güvenliği için Fransız polisinin yanı sıra yaklaşık 500 mavi kol bantlı gösterici de bizzat kendi kortejlerinin güvenliğini sağlıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19739006.asp

image0023.jpg

Paylaş:

Yorumlar

“1005) 35 BİN TÜRK PARİS’TE YASAYI PROTESTO EDİYOR” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. M.Nihat YILMAZ yorum tarihi 21 Ocak, 2012 16:45

    HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKMAK!
    Fransa’da haklı davada sokağa çıkanları kutlarız.
    Soy kırıma uğrayan Türk Milleti,uğratanlar; Fransız,İngiliz,İspanyol,Rus…Amerikan.. suçlanan ise;bu garip millet..
    Türk vatandaşı,halkımız tepkisiyle görevini yapıyor.
    Önemli olan baştaki idarecilerin görevlerini yapmaları..
    İnşallah öncekiler gibi olmaz da,bir sonuç alınır..
    Karolsun sömürücüler ve işbirlikçileri,
    Yaşasın Türk Milleti’nin haklı mücadelesi,
    Yaşasın Dünya Türklüğünün birliği…

  2. selim anertanolgun yorum tarihi 22 Ocak, 2012 22:39

    iyi guzel de …sonuc onemli..hukumetin aldigi yaptirimlar ugulanacak mi?yoksa ayni “one minute ” masali gibi mi olacak? BIR GUN BIRI ORTAYA GELIP DE” ULAN YAPMIS OLSAYDIK ACABA YERYUZUNDE BIR TEK ERMENI KALIR MIYDI ACABA…DEMESINE IçIM OYLE ISTIYORKI …..YASASIN TURKUM DIYENE VE BUTUN TURK DUNYASI ….

Yorum yap