223) MICROSOFT’UN SAHTE ANTİVİRÜS PROGRAMI
Yayin Tarihi 10 Mart, 2010
Kategori SOSYAL
Bilgisayarınızı korurken dosyalarınızdan olmayın!
Microsoft, kendi orjinal güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials’ın ismini kullanan sahte bir programa karşı kullanıcılarını uyardı.
Bilgisayarları internet üzerinden gelen olası tehditlere karşı koruyan güvenlik yazılımları, virüslere karşı etkin bir çözüm sağlıyor. Ancak her güvenlik yazılımına güvenmemenizde fayda var; zira bazı güvenlik yazılımları bilgisayarları korumak vaadiyle kullanıcıların karşısına çıksa da, aslında bilgisayarlara virüs bulaştırmaktan ve hatta kullanıcıların dosyalarını silmekten başka bir işe yaramıyor.
Microsoft da tam bu noktada geçtiğimiz günlerde kullanıcılarını uyardı: “Güvenlik yazılımımızın sahtesini yaptılar; dikkat edin, sakın yüklemeyin.” Microsoft’un ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu Microsoft Security Essentials, virüslere karşı bilgisayarları koruyan bir güvenlik yazılımı. Ancak bazı uyanıklar bu yazılımın ismini kullanarak kendi sahte yazılımlarını geliştirerek kullanıcılara sunmuş durumda.
“Security Essentials 2010” ismini taşıyan ve logo olarak Windows’un logosunu kullanan bu sahte yazılım, kendini başarıyla gizliyor. İsim benzerliğini kullanarak kullanıcıların bilgisayarına sızmaya çalışan bu sahte güvenlik programının aslında kendisi bir virüs ve kullanıcıların dosyalarına virüs bulaştırabiliyor, hatta silebiliyor.
Bu programın sahte olduğunu belirlemek ise oldukça kolay. Öncelikle bu sahte programı bilgisayarınıza kurduğunuzda bir üst sürüm için kullanıcılardan ücret talep ediliyor. Oysa Microsoft’un kendi ücretsiz güvenlik yazılımının bir üst sürümü bulunmadığı gibi, kullanıcılardan da herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Sahte antivirüs programı
Microsoft’un orjinal güvenlik yazılımı: Microsoft Security Essentials
Aslında Microsoft’un başına gelen bu olay ilk kez yaşanmıyor. Daha önce de bazı popüler güvenlik araçlarının sahte sürümlerinin geliştirildiği biliniyor.
SAHTE GÜVENLİK YAZILIMLARINDAN NASIL KORUNMALI
Sahte güvenlik yazılımları orjinalinden ayırmak bazı zamanlar oldukça kolay olsa da, özellikle yazılımlarla arası çok iyi olmayan kullanıcılar sahte araçları bir bakışta anlayamayabiliyor. Bu nedenle güvenlik yazılımı kurarken mutlaka güvenlik yazılımını geliştiren şirketin resmi web sitesine girmeli veya güvenilir web sayfalarından bu programları indirmelisiniz. Bunun dışında Microsoft Security Essentials, Kaspersky Internet Security, avast, Avira, Antivir, nod32 ve Norton gibi popüler güvenlik programlarını kullanmakta da sonsuz fayda var.
Selim Öztürk / hurriyet.com.tr
Yorumlar
“223) MICROSOFT’UN SAHTE ANTİVİRÜS PROGRAMI” yazisina 1 Yorum yapilmis
Yorum yap
Yılmaz bey uyardığınız için çok teşekkürler
bilgisayarı her açtığımda önüme bu proğram çıkıyor
bilmediğim için girip bakamıyorum şimdi iyice
panik oldum. Microsof un aslını ve ya sahtesini anlamak mümkün değil saygılar teşekkürler.