626) TÜRKİYE’DE HUKUK ÇÖKTÜ!

Yayin Tarihi 3 Ağustos, 2009 
Kategori BASIN-YAYIN

TÜRKİYE’DE HUKUK ÇÖKTÜ!

image0012.jpg

İktidar ile yargı arasındaki gerilimin ülkede rahatsızlık yarattığını belirten Avukat Dursun Yassıkaya, “Cumhuriyet savcıları üzerinden hoş olmayan bir açılım geliştiriliyor” dedi
AKP iktidarı ile yargı arasındaki gerilim sürerken hukukçular hem bu gerilimden rahatsız, hem de gerilimin sonunun iyi olmayacağı görüşünde birleşti. Son gelişmeler iyi analiz edildiğinde Türkiye’de hukukun çökmüş olduğu sonucuna varılacağını belirten Avukat Dursun Yassıkaya, “Türkiye, hukukun çökme noktasına geldiği bu süreçte monarşik faşizm kavramını tartışmaya açmalı ve ortak akılla sorunu çözmek için zeminler aramalıdır” dedi. 

Ertosun’a destek
Adalet Bakanlığı ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yargı kökenli üyeleri arasında çıkan tartışmalar bir eleştiri de eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ten geldi. Türk, şunları söyledi: “Kurula, yaz, güz kararnameleri bakanlık tarafından taslak olarak getirilir. Kurul, bunların üzerinde çalışır. Önerilerde bulunur. Ancak, ilk kez kurul görüşmeleri dışarıya sızdırılmıştır. Kurulun bazı üyeleri, özellikle Ali Suat Ertosun hedef olarak gösterildi. Ergenekon’la ilgili öneriler basında ’korsan kararname’ olarak adlandırıldı.”

Her yolu deniyorlar
Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Erdem Akyüz ise, AKP iktidarının yargıyı baskı altına alabilmek için her yolu denediğini ifade etti. Akyüz şöyle dedi:  “HSYK toplantısının ardından gördük ki, artık kılıçlar çekildi.” Türk Hukuk Kurumu Yönetim Kurulu da, AKP iktidarının yargıyı denetim altına almak istediği belirtilerek bu girişimi kınadığını bildirdi. Yapılan açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz Dönemi Kararnamesi’nin hiç bir demokratik hukuk devletinde eşine, emsaline rastlanmayan bir süreç ve tartışma ortamında tamamlandığı kaydedildi. 

Haber: Fatih ERBOZ

YENİÇAĞ

Paylaş:

Yorumlar

“626) TÜRKİYE’DE HUKUK ÇÖKTÜ!” yazisina 2 Yorum yapilmis

  1. Necdet Ekici yorum tarihi 13 Ağustos, 2009 12:46

    -Vermiş olduğum,Şu anda Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulunda bulunan ifademden bir bölüm:
    Bir Türk Mühendisi olarak,Görevimi yaparken ve Devletimi savunurken,Uğramış olduğum maduriyeti düzeltmeleri için,Kendilerine başvurduğum,Ve Kendilerine YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA karar verme yetkisi verilen bu kişilerin,Hukuk gibi;Vicdani muhasebe ve Vebali olan işlerde calışmaları,Yüce Türk Milletine YAPILACAK EN BÜYÜK HAKARETTİR.
    -Yukarda vermiş olduğum ifadeden dolayı,Şu anda Yüce Türk Milletine Ve HAKİME hakaretden yargılanıyorum.ŞEREFİMLE YARGILANIYORUM.
    Ben kimmiyim,?????Gencliğe hitabenin Bilimselliğini ıspatlayan TÜRK MÜHENDİSİYİM:
    Şu andada ,Ulu önderimiz bu hitabeyi İNSANLARIN beyni için yazmış ve KANININ ASALETİNE emanet etmiş.Şu anda calıştığım konu ise,GENCLİĞE HİTABENİN vatanhaiblerinin nerelerine sokulabileceğine yönelik.Umarım o günler gelir.
    Varlığım TÜRK varlığına armağan olsun.
    Surci lisan ettiysek affola.Saygılarımla.

  2. HUKUK SEVEN yorum tarihi 23 Aralık, 2009 06:25

    -Ülkemizdeki son gelişmeler malesef cok üzücü.Yaşadığımız bir cok YARGI HATALARI sebebiyle ,Saygın mesleklere (Haikim.Savcı) gibi güven her gecen gün azalıyor.Böyle durumlarda Devlete güvende azalıyor.Bence böyle günlerde Melsimizin ACİL ÖNLEM için yeni yasalar cıkarması gerekiyor.Örneğin.
    -Yapılan YARGI hatalarında,Hakim kasıtlı yanlış karar veriyorsa,Böyle durumlar tesbit edildiğinde,YÜCE TÜRK MİLLETİ adına karar veren bu kişiye,MADUR olan Yüce TÜRK MİLLETİ FERDİNE de HAKİME veya SAVCIYA,:Madurum:
    -Yüce türk MİLLETİ ADINA SENİ EDİYORUM deme hakkı verilmeli.Hatta DURUŞMA salonunda diğer HAKİMİN önünde İCRAAT gercekleştirilmeli.Böyle bir YASA cıkarsa cok İYİ OLUR.

Yorum yap