278) BU TOPLANTIYA DİKKAT!
Yayin Tarihi 21 Haziran, 2008
Kategori BASIN-YAYIN
Abant Platformu’nda ‘Kürt sorunu‘ tartışılacak
Abant Platformu, Kürt sorununu tartışmak üzere bir araya geliyor. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın desteklediği platformun bu yılki ilk oturumu 4-5 Temmuz 2008’de Abant Palace Otel’de gerçekleşecek.
Daha önce 27-28 Mart 2008’de Diyarbakır’da yapılmak üzere kararlaştırılan toplantı, gündemin yoğunluğu sebebiyle ertelenmişti. Toplantının gündem ve başlığında herhangi bir değişiklik olmadı. Toplantının düzenleme kurulunda
gazeteci-yazar Ali Bulaç,
Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne,
Dr. Ümit Kardaş,
Altan Tan ve Abant Platformu Genel Sekreteri Salih Yaylacı yer alıyor.
‘Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak’ üst başlığıyla düzenlenecek toplantıya
Abdülmelik Fırat,
Ahmet Şişman (Ensar Vakfı),
Ali Fuat Bilkan (TOBB Üni.),
Ali Fuat Bucak (Urfa Helsinki Yurttaşlar Derneği),
Bekir Karlığa,
Celalettin Can (78’liler Vakfı Başkanı),
Cevat Öneş (eski MİT Müsteşar Yardımcısı),
Fuat Keyman (Koç Üni.),
Galip Ensarioğlu (DP Diyarbakır İl Başkanı),
Haşim Haşimi (eski milletvekili),
Hüseyin Gülerce,
Murat Yılmaz (Cumhurbaşkanlığı danışmanı),
Necdet Subaşı (Muğla Üni.),
Nevval Sevindi, (DP Genel Başkan Yard.),
Neyire Akpınarlı (Erfurt Üniversitesi-Almanya),
Nezir Akyeşilmen (Genç Siviller),
Sertaç Bucak (Hak ve Özgürlükler Par. Genel Başkanı),
Şennur Ağırbaşlı (Erfurt Üniversitesi-Almanya) ve Ümit Fırat katılacak.
Platform Başkanı Prof. Dr. Mete Tunçay’ın açış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak katılımcılar, dört ana ve bir kapanış olmak üzere beş oturum gerçekleştirecek. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Naci Bostancı’nın yapacağı ilk oturum birinci gün saat 11’de başlayacak. “Tarihi Arka Plan, Ortak Miras ve Geleceğin Keşfi” konulu ilk oturumdan sonra toplantı, genel seyri içinde devam edecek. Diğer oturumlar ise sırasıyla şu şekilde olacak: “Dünya Pratiği: Karşılaştırmalar ve Modeller”, “Geçmişin Muhasebesi”, “Arayışlar ve Çözümler”.
İki gün sürecek toplantıda Ali Bulaç “Tarihi arka plan”, Sadık Yalsızuçanlar “Türk, Kürt, Fars ve Arap edebiyatında birlik teması”, Necdet Subaşı “Anlamak için yeni bir dil kurmak”, Prof. Dr. Levent Köker “Kürt sorunu açısından kişi, grup ve kültürel haklar konusu”, Dr. Şahin Alpay “Dünyanın dersleri”, Doç. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne “Kürt siyasetinin eleştirisi”, Ümit Fırat “Türk siyasetinin eleştirisi”, Mustafa Akyol “Çözüm dilinin oluşmasında medyanın rolü” ve Altan Tan “Gelecek perspektifi: Ne yapmalı?” konulu tebliğlerini sunacak. Platform, 5 Temmuz Cumartesi günü 17.00-18.30 saatleri arasında yapılacak kapanış ve değerlendirme oturumuyla sona erecek.
Kaynak: Zaman
Yorumlar
“278) BU TOPLANTIYA DİKKAT!” yazisina 1 Yorum yapilmis
Yorum yap
Türkiye’yi nasıl parçalarız diğe mi Kürt sorununu tartışmaya devam edecekler.Kürtler Türklerin coğrafi aşamada bir koluysa neyini tartışacaklar,yoksa mı fitneyi uyandıracaklar.Mutlaka fitneği uyandıracaklar.