50) TÜRKİYE, PKK İLE MASAYA OTURACAK !

Yayin Tarihi 12 Ocak, 2008 
Kategori BASIN-YAYIN

 

TÜRKİYE, PKK ile masaya oturacak

Talabani tarafından finanse edilen gazete, Türkiye’nin PKK ile masaya oturacağını, Talabani’nin de buna arabuluculuk edeceğini iddia etti.

12 Ocak 2008 / 11:05

image00185.jpg

BBC’nin, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin finanse ettiği iddia edilen “Aso” isimli gazeteye dayandırdığı haberinde, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin, Türkiye ile PKK arasında yapılacak müzakerede “arabulucu” olacağı iddia edildi. Talabani’nin partisi KYB tarafından finanse edildiği iddia edilen “Aso” isimli gazeteye dayandırarak bir haber yapan BBC Ortadoğu servisi, Türkiye ile PKK’nın yakında masaya oturacağını ve müzakere yapacağını öne sürdü.

ARABULUCULUĞU TALABANİ YAPACAK
Yakın bir gelecekte yapılacağı öne sürülen müzakere ile ilgili haberin 6 Ocak 2008 tarihli Aso nüshasında yer aldığını belirten haberde, “Çeşitli güvenlik kaynaklarının söylediğine göre Irak Devlet Başkanı Talabani, yakın bir gelecekte bir Avrupa ülkesinde Türkiye ve PKK arasında arabuluculuk yapacak” ifadesi yer aldı. Haberde, Türkiye ve Kürtlerin arasındaki ilişkilerin iyileştiği vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Gül’ün “Talabani seçilmiş bir başkandır. Birbirimizi karşılıklı ziyaret etmemiz ihtimal dahilindedir” dediğine işaret edildi.

MHP TEPKİ GÖSTERDİ
Talabani’nin daha önce de PKK militanlarının silahsız olarak Türkiye’ye dönüşleri için genel saf çağrısında bulunduğu hatırlatıldı. MHP ise hükümeti haberle ilgili açıklama yapmaya çağırdı. MHP Grup Başkanvekili Ortay Vural, “Hükümet derhal açıklasın, böyle bir niyet var mı? Yok ise tekzip etsin” dedi. Daha önce de PKK’yı, masaya, Türkiye’nin karşısına oturtmak için çeşitli senaryoların uygulamaya konulduğunu belirten Vural, “Böyle bir gelişme Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eder. Hükümet bu konuda başta ABD Başkanı Bush ile yapılan görüşme olmak üzere Türk halkına olan biteni anlatmalı” dedi.

 

ENSON HABER

Paylaş:

Yorumlar

“50) TÜRKİYE, PKK İLE MASAYA OTURACAK !” yazisina 3 Yorum yapilmis

  1. Metin YILMAZ yorum tarihi 12 Ocak, 2008 20:02

    Birileri istediği yere oturabilir.
    Bir TÜRK asla pkklı piçlerle masaya oturmaz!

  2. cigdem tunc yorum tarihi 13 Ocak, 2008 15:07

    BİZLER VATAN HAİNLERİYLE HİÇ BİR YERE OTURMAYIZ…
    HATTA ONLARLA AYNI HAVAYI BİLE NEFES ALMAYIZ..
    KİM Kİ ONLAR KENDİLERİNİ NE ZANNEDİYORLAR..ÖNCE OTURUP DÜŞÜNMELİLER..BİZ KİM MİZ? KİM İÇİN VARIZ? DİYE..
    BİZ TÜRKÜZ ÖYLE BİR KAÇ SOYSUZLA AYNI ORTAMDA OLMAYIZ.

  3. METİN UYGUN yorum tarihi 14 Ocak, 2008 16:15

    ŞU AN ÖYLE BİR SÜREÇTEYİZKİ ÜLKESİNE İHANET EDEN ÖDÜLLENDİRİLİYOR TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ADETA LİNÇ EDİLMEKE MASAYA OTURMAK DEĞİL YARIN APOYU MECLİSTE GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN ÜZÜLMEYİN BU SÜRECİ OYLARIMIZLA BERABER HAZIRLADIK LAİK OLDUĞUNUZ GİBİ YÖNETİLİRSİNİZ H.Ş

Yorum yap