653) BOSNA PİRAMİTLERİ

Yayin Tarihi 13 Aralık, 2012 
Kategori TÜRK DÜNYASI

 

BOSNA PİRAMİTLERİ

image00120.jpg

Bosna-Hersek’te Saraybosna’nın kuzeybatısındaki Visoko şehrinde bulunan Visocica Tepesi, Ekim 2005′te Boşnak-Amerikalı işadamı/kaşif Semir Osmanagic’in, tepenin aslında geçmişi belki de bundan 12 000 yıl öncesine, son buz çağına da­yanan, insan yapımı dev bir piramit olduğu yönündeki olay yaratan iddiasını ortaya atmasıyla dünya çapında gündeme geldi. Osmanagic, bir zamanlar duvarla çevri­li bir ortaçağ şehrinin bulunduğu yer olan tepenin dört ana yöne bakan, son derece simetrik dört yokuşu, düz bir zirvesi ve bir girişi olduğunu öne sürdü.

Bölgedeki kazılar sırasında Osmanagic ekibiyle bir­likte, piramidin dış yüzeyinden geldiğini düşündüğü bü­yük taş kesitleri, kazı ekibinin yapının havalandırma bacası olduğunu tahmin ettiği tüneller ve muhtemelen bir zamanlar piramidin eğimli yüklerinin bir parçası olan kesilmiş ve parlatılmış taş parçaları buldu.

Osmanagic, Mısır’daki Büyük Giza Piramidinden üçte bir oranda daha büyük olan bu tepenin insan yapımı olduğundan şüphe duymamaktadır ve Meksika’daki Kolomb keşfi öncesi şehirlerden Teotihuacan’da bulunan Güneş Piramidine olan benzerliği nedeniyle tepeyi Güneş Piramidi olarak adlandırmıştır: Bölgenin uydu fotoğrafla­rı ve termografı yöntemiyle elde edilen görüntülerinde Visoko Vadisi’nde piramide benzer iki tepe daha görülmüştür. Hatta Osmanagic bu bölgede, Bosna Ay Pirami­di, Bosna Ejderha Piramidi, Bosna Aşk Piramidi ve Yeryüzü Tapınağı’nın da içinde bulunduğu eskiçağ yapılarından oluşan bir merkez olduğunu belirtmektedir. Visocica Tepesi’nin bulunduğu bölgedeki şaşırtıcı bulgular sonucunda turizm patlaması yaşanmıştır. Öyle ki, olduğu öne sürülen piramidin hediyelik bibloları bile satılmaktadır. Turistik tesisler ve bir arkeolojik park gibi diğer pazarlama ürünleri de hizmete açılmayı beklemektedir.

Kaynak: Gizlenen Tarih – Brian Houghton

http://insanveevren.wordpress.com/2012/05/27/bosna-piramidi/

 

image0025.jpg

PİRAMİDİN ÖZELLİKLERİ

Piramitleri bulan Dr. Sam Osmanagiç burayı dünyanın enerji merkezi olarak tanımlıyor.

Dünyanın En Büyük ve En Eski Piramitleri

Toplamda beş tane olan Bosna piramitlerinden Güneş Piramidi 220 metre yüksekliğinde ve Ay piramidi 190 metre iken Giza’da ki Keops piramidi sadece 147 metre yüksekliğindedir. Karbon testleri sonuçları bu piramitlerin en az 15.000 yıllık olduğunu göstermektedir.

Manyetik alan

28,000 Hertz frekansında ve 4.5 metre genişliğinde bir elektromanyetik enerji alanı dikey olarak Güneş Piramidinin tepesinden çıkıyor. Bu ve diğer başka bilimsel veriler bu piramidin içi boş bir mezar olmadığını, zeki bir enerji makinesi olduğunu ortaya koyuyor.

Şifa Verici Yer Altı Tünelleri

Piramitlerin altında kilometrelerce uzunluktaki yer altı tünelleri ve odaları bulunmuştur. Bunlar kozmik ve yeraltı sularından ve radyasyon hatlarından gelen negatif enerjilerden yoksun olmasıyla gezegen üzerindeki en güvenli yerlerden biri olma özelliğindedir. Bu tünellerde sürekli temiz hava solumak mümkündür. Negatif ion yoğunluğu normalden onlarca kat fazladır. Bu sayede içerideki hava bakteri ve virüslerden tamamen arınmış bir haldedir. Bütün bunlar piramitlerin gençleşme ve şifa bulma merkezleri olarak işlev gördüğünü ortaya koymaktadır.

Şaşırtıcı bir teknoloji ürünü
Piramitlerin yapımında kullanılan çimento betonu 73.6 Megapaskal sertliğe sahip. Bu bugün teknolojisiyle üretilebilen en sağlam çimento 60 Mpa seviyesinde. Ayrıca %1 su geçirgenliği ile en iyi modern çimentoyu (%3) geçen bir değere sahip.

Dünyanın enerji merkezi?
Piramitleri keşfeden dünyaca ünlü piramit uzmanı Boşnak Dr. Sam Osmanagiç’e göre bu piramitler galaksinin merkezinden gelen kozmik enerjileri dünyanın almasını sağlayan bir enerji merkezi durumunda.

Bosna piramitleri keşfedilen diğer daha başka pek çok özellikleri ile insanlık tarihinin ve ileri teknolojilerin sır perdesini aralıyor.

http://mayatakvimi.blogspot.com/2012/12/21-aralkta-dunyann-en-buyuk-ve-en-eski.html

image0032.jpg

Piramitte Runik-Ön Türk yazıları olan taşlar bulunmuştur.

Video görüntüleri için: http://turkbilimi.com/?p=660

Düzenleyen: Yılmaz Karahan

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap