304) TOPLUMSAL BARIŞ MI?

Yayin Tarihi 20 Haziran, 2012 
Kategori SİYASİ

TOPLUMSAL BARIŞ MI?

 

image0012.gif

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca saldırısı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e gönderdiği başsağlığı mesajında, terör örgütünün çok yaklaşılan toplumsal barış sürecini etkilemesinin kesinlikle engelleneceğini bildirdi. (http://www.internethaber.com/basbakan-erdogan-genelkurmay-baskani-necdet-ozel-teror-saldirisi-bassagligi-mesa-435879h.htm)

 

Başbakan “Toplumsal Barıştan” bahsediyor!

“Toplumsal Barış” nedir?

Toplumsal Barışın olması için o toplumun savaş halinde olması gerekir. Aynı toplum içinde kültürel ve etnik farklılıkları olan halkların birbirleri ile kavgalı, birlikte olamayan, aynı mahalde yaşayamayan, ortak iş yapamayan veya aynı iş ortamında çalışamayan, temsilde farklı bayraklar kullanan, halkların siyaseten barıştırılması demektir…

Allah aşkına Ülkemizde böyle bir kavga ve ayrılık var mıdır? Yoksa ülkemiz üzerinde hesapları olanların, taşeronluğunu yaparak cinayetler işleyen, kaçakçılık ile geçinen, halkı haraca bağlayan, farklı ulusların mensuplarından oluşan PKK terör örgütünün, 30 yıldır sürdürdüğü terör ve bölücülük yapan uşakları mı var?

Türk-Kürt halkları ne zaman, nerede birbirleri ile kavga yaptı?

Biz Türk’üz!

Kürt arkadaşlarımız var! Alış veriş yaptığımız Kürt esnaf var! Kürt komşumuz var! Kürt temizlikçimiz var! İşyerlerimizde çalışan Kürt var!

Kürt vatandaşlarımız; Batı’da mülk edinebiliyor, iş bulabiliyor, iş yeri açabiliyor, serbest ticaret yapabiliyor, tatil de dinlenebiliyor, istediği mekanda eğlenebiliyor…

Doğu illerinden, aş ve iş için Batı bölgesindeki illere göç eden Kürt vatandaşlarımızla herhangi bir kavgamız olmadı. Bizi bunlarla hangi hususta barıştıracaksınız? Biz neyin barışını yapacağız? Bilmediğimiz gizli bir düşmanlık mı var?

Sayın Başbakan,

“Toplumsal Barış” sözünüzle Türk’ün Kürt’le, Kürt’ün Türk’le bir sorunu olduğunu mu açıklamak istediniz?

Bildiğim kadarı ile “Toplumsal Barış” sözü, genelde federatif idari yapılara(İspanya, İrlanda) geçişten önce kullanılır. Kanaat önderleri tarafından da tartışılarak kamuoyu yaratılmaya çalışılır…

Ülkemizin; halklar arası kavgası olmayan ve İnşallah ta olmayacak toplumsal barışa değil, huzura ve güvene ihtiyacı vardır.

YILMAZ KARAHAN

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap