481) TÜRKİYE’NİN ETNİK YAPISI İMİŞ!

Yayin Tarihi 2 Ocak, 2009 
Kategori BASIN-YAYIN

TÜRKİYE’NİN ETNİK HARİTASI

02 Ocak 2009 / 13:27

image0013.jpg

KÜRT NÜFUS İLK KEZ BU KADAR YÜKSEK ÇIKTI..

300 nüfuslu etnik gruplar bile sayıldı

Amerikan merkezli United States Center for World Mission (USCWM) adlı vakfın yaptığı araştırma, Türkiye’nin etnik haritasını ortaya çıkartıyor. Araştırmada Türkiye’de yaşayan 23 etnik kökenin nüfusu tek tek ortaya konuluyor. Araştırmanın en ilgi çeken yanı ise, Kürt nüfusunun ilk kez bu  kadar yüksek çıkması. Arap nüfusunun Türkiye’nin üçüncü büyük etnik  grubu olması ise araştırmanın diğer ilgi çeken yanı.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 20’Sİ KÜRT

Dünya genelinde etnik köken, dil ve din araştırmaları yapan Amerikan merkezli United States Center for World Mission (USCWM) adlı vakfın Aralık 2008 verilerine göre, Türkiye nüfusunun yüzde 20.8’ini Kürt kökenliler oluşturuyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de 52.8 milyon Türk yaşarken, Zazalar ile birlikte toplam Kürt sayısı 15.4 milyon.Türkiye’de yaşayan Kürt kökenlilerin sayısı ve diğer etnik grupların nüfusa oranı hakkındaki tartışmalar devam ederken, bir araştırma da dünya genelinde etnik köken, dil ve din araştırmaları yapan Amerikan merkezli USCWM isimli vakıftan geldi.Vakfın Aralık 2008 verilerine dayandırdığı araştırmasında, Türkiye’nin nüfusunun 74 milyon 398 bin 700 olduğu kaydedildi. Araştırmada, nüfusun yüzde 71’ini oluşturan 52 milyon 826 bin kişinin Türk olduğu ifade edilirken, Zazalar ile birlikte Kürtlerin sayısının 15 milyon 426 bin olduğu belirtildi. Araştırmada Türkiye’de 1 milyon 313 bin Zaza’nın yaşadığı, Kürtlerin 5 milyon 902 bininin ise Türkçe konuştuğu kaydedildi.

ARAP NÜFUSU 2 MİLYONA YAKIN

Türkiye’de 1.8 milyon Arap, 910 bin Çerkes, 620 bin Fars, 540 bin Azeri yaşadığının belirlendiği araştırmada, Türkiye’de 76 bin Ermeni, 28 bin Süryani, 14 bin Rum ve 13 bin Musevi bulunduğu vurgulandı.

Türkiye’nin nüfusunun etnik köken dağılımı şöyle:

– Türkler 52 milyon 826 bin
– Kürtler 15 milyon 426 bin
– Araplar 1 milyon 839 bin
– Çerkesler 910 bin
– Farslar 620 bin
– Azeriler 542 bin
– Gagavuzlar 410 bin
– Pomaklar 331 bin
– Bulgarlar 328 bin
– Lazlar 151 bin
– Gürcüler 150 bin
– Tatarlar 126 bin
– Boşnaklar 101 bin
– Ermeniler 76 bin
– Karakalpaklar 74 bin
– Arnavutlar 66 bin
– Romanlar 66 bin
– Abhazlar 43 bin
– Osetler 37 bin
– Süryaniler 28 bin
– Rumlar 14 bin
– Museviler 13 bin
– Keldaniler 300 (sadece üçyüz)

ENSON HABER

NOT: Amerikalıya göre Türk boyları da ayrı soydan geliyor!!!

Milli bütünlüğümüzü yıkıcı tüm fikirlere ve bunu savunanlara LANET olsun!

Ne Mutlu Türklük Bilinci ile Yaşayanlara…

Yılmaz KARAHAN

Paylaş:

Yorumlar

“481) TÜRKİYE’NİN ETNİK YAPISI İMİŞ!” yazisina 14 Yorum yapilmis

  1. ZEYNEP İNCİ yorum tarihi 3 Ocak, 2009 04:04

    AMERKALI,KENDİNİN NERDEN GELDİGİNİ BİLEMİYORDA..ONDAN!IZDIRAP ICINDE!SALDIRIYOR;(
    *EFNDM,YUKARID BULGARLAR DERKEN?nedir anlatmak istediginiz?
    *BULGARISTANDAN GELENLER,TÜRK.DÜR.ONLARI 52,KÜSURUN İCİNDE DEGİLMİ?
    -HEM ANLAYAMADIM!!BUGARLAR BURADA NE ARIYOR?1
    –BU KÜRTLERİN NE COOK!!ÜREDİGİNİ GÖSTERİYOR!=
    -BİRDE TABİİKİ..AVRUPA ONLARI YAVAS YAVAS GÖNDERMEYE BASLADI..HATTA..GÖNDERMEK İCİN!!DESTEKLEDİ!BUNCA SENE..ELELE VERDİLER..ALMNYAYLA!
    MADDİ MANEVİ..İNSN HAKLARIYDI..DERKEN..YAKINDA TÜRKİYEYE SAHİP OLMAK NİYETLERİ;(
    *NEDEN AVRUPA KOVALADI?HİC DÜSÜNDÜLERMİ?
    **HİİC GÜVENMESİNLER EU’YA;(
    **AKILLARINI TOPLASINLAR BASLARINA,NEDENMİ?
    ***DÜNYADA TÜRKLERDEN DAHA ”DOST” MİLLET..TÜRKİYEDEN DAHA GÜZEL VATAN BULUNMAZ.
    NACİZANE;KARLI DAG,ETEKLERİNE SIGINMAYIP!TÜRKİYEYE SAHİP OLMAK YERİNE!!PAYLASABILMEYİ BASARIRLARSA,EN DOGRUSUNU YAPMIS OLURLAR.

  2. MEHMET ŞENTÜRK yorum tarihi 3 Ocak, 2009 13:45

    BU HAİN TUZAĞA DÜŞMEMİZE RAMAK KALDI.TÜRKİYENİN DOĞUSUNDA 3-4 EŞLİ EVLİLİKLER VE 30-40 ÇOCUKLU AİLE YAPILARI MUHAFAZA EDİLİRKEN,TÜRKİYENİN BATI BÖLGELERİNDE AİLE PLANLAMASI ADI ALTINDA NÜFUS AZALTIMINA GİDİLMEKTEDİR.TÜRKİYENİN DOĞUSUNDA HER EV SİLAH DEPOSU HALİNDEYKEN,TÜRKİYENİN BATI BÖLGELERİNDE DÜĞÜN MAGANDALARI ADI ALTINDA DEDEDEN KALMA DOLMA TÜFEKLER BİLE TOPLANMAKTADIR.
    BUNLAR OLASI BİR BÖLÜNMEDE TÜRK NÜFUSUNUN AZINLIĞA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ,OLASI BİR İÇ SAVAŞTA BATI BÖLGELERİNİN SİLAHSIZLANDIRILMASI OPERASYONLARININ BİR PARÇASIDIR.
    ANADOLUNU EN ÜCRA KÖŞESİNDEKİ KÖYLÜ BİR VATANDAŞ BİLE BU HAİN TUZAKLARI GÖRÜRKEN ,DEVLETİN ETKİLİ VE YETKİLİLERİ GÖRMEZLERMİ ACABA?YOKSA BİR İHANET ŞEBEKESİNİN ORTASINAMI DÜŞTÜK?!!!

  3. hakan yorum tarihi 3 Ocak, 2009 20:17

    buna bu verilere nasıl güvenile bilir allahtan kürtleri türklerden çok çıkarmamışlar bu sadece akılsız salaklara cesaret vermek için yapılmış bir aldatmaca yok 15 milyon kürt varmış 5 milyonu 3 le carmışlar herhalde olsun ne kadar olurlarsa olsun bizim sabrımızı tüketirlerse onlarıda ermeniler gibi süreriz birdahada iflah olmazlar türkün tokatını yiyen ayaga kalkamaz

  4. ZEYNEP İNCİ yorum tarihi 3 Ocak, 2009 21:43

    EFENDİM,K.LERDEN PEK SIKINTIMIZ OLMAMASI GEREKİR!DE;
    YÖNETİCİ DİYE BASA KONANLARA BAKMALI!
    *DÜNYANIN SINIRLARI DEGİSTİRİLİRKEN,ELBET TÜRKİYENİNKİDE GÖZALTINDA;( BU AMERKADAKİ —NEWCON—LARIN KARARI İMİS!!!ZATEN ELELE OLDUKLARI ORTADA,SAKLAMIYORLAR.YANİ ZATEN YÖNETİM ELE GECİRİLMİS VAZİYETDE..–POLİTİKAYI,YENİ MESLEK!!
    YAPIP! HERKESE MAAS DİYEREK,YASAL OLMAYAN SEYLERİ YAPANLAR, DEVLETİN KORUMASI ALTINDA DEGİLMİ?
    *DEVLET DE DEGİSMEDİMİ?..O HALDE HALA ANLAYAMAMIS GÖRÜNÜYOR HERKES..SASMAMAK ELDE DEGİL!
    *ÜLKE DOSTU DEVLETİMZ, YOK;( AMERKA ELİNDEYIZ!

  5. mehmet alp yorum tarihi 6 Ocak, 2009 22:09

    arkadaşlar bu bilgilerin doğruluklarının yanında yanlışlarıda barındırdığını belirtmek isterim bir kere türkiyede yaşayan bulgar denilen bir millet yok ikincisi ise dahada komik zaza dedikleri kişiler kürt değil bunları kışkırtıcı emperyalist güçler kii siz onları biliyorsunuz heralde çok güvendikleri doğu illerindeki bazı belediye başkanlarından almışlardır hiç kafanızı yormayın it ulur kerven yürür misali ama unutmamak gerekki türkiye cumhuriyeti ve toprakları kurtuluş savaşını verdiğimiz günlerde olduğu kadar büyük bir tehlike altındadır hatta bu tehlike o zamanın kindende büyüktür zira o dönemde bizi destekleyenler de vardı bu gün şartları altında bunu iddaa etmek çok yanlış olur şimdi yalnızız ve birlik zamanıdır kalın sağlıcakla…

  6. Ertuğrul Kapusuzoğlu yorum tarihi 12 Ocak, 2009 11:38

    Aslan, kurt, tilki ve kaplumbağa arkadaş olmuşlar.
    Ne avlarlarsa birlikte yiyecekler.
    O gün bir ceylan avlamışlar; fakat aslanın bu avdan diğerlerine pay vermeye niyeti yok.

    Ve tartışma başlamış, bu ceylanı nasıl paylaşalım.
    Kurt, içimizde en yaşlı olan bu ceylanı yesin, aksi takdirde herkes aç kalacaktır, bu yavru ceylan hiç birimizin karnını doyurmaz demiş.
    Aslan kızmış.
    – Söyle bakayım, sen kaç yaşındasın.
    Kurt atmış:
    – Bin, demiş.
    Aslan homurdanarak tilkiye dönmüş:
    – Ya sen kaç yaşındasın.
    Tilki şöyle bir yalanarak demiş ki:
    – Yaşımı bilmem; ama benim dedem, Nuh peygamberin gemisine aldığı tilkiymiş. Varın yaşımı hesap edin gayrı.
    Aslan daha bir kızgınlıkla ağlamaya başlayan kaplumbağaya dönmüş.
    – Ya sen niçi ağlıyorsun be kaplumbağacık.
    Kaplumbağa iki gözü iki çeşme şöyle cevap vermiş:
    – Ah ah! Benim o nuh tufanında sekiz tane torunum öldü.
    Aslan kızmış:
    – Yalancının kirtişli boynunu seveyim mi?

    Amerikalının yaptırdığı araştırmayı okuyunca, bu nükte aklıma geldi.

    Önce kendin kendini tanıyacaksın.
    Milletlerin hayatı boşluk götürmez.
    Hemen doldururlar.

  7. Mehmet KIR yorum tarihi 1 Şubat, 2009 20:56

    Zazaları da Kürt sayan bu araştırmacının, Azerileri, Tatarları, Gagavuzları ve Karakalpakları Türk saymaması ayrı bir düşündürücü olay …

  8. nedim yorum tarihi 31 Aralık, 2009 14:44

    Doguda kırsalda kürcülük yapan her hanede silahlanma vardır. batıdaki insanlarda ise av tüveği bile zor bulunur izin verilmez neden*?. pkk lı göstericilerinin eylemleri bir olası iç savaşın provaları olduğu söyleniyor.17yy emperyel ellerin katkısıyla başlanan kürtcülük , ingiliz parmağının olduğu şeh sait isyanın başarısızlığından sonra, doğuda türkmenleri daha bilinçli kürtlerştirme devam ederek sindirme politikalarını son sahnesi olan pkk hareketidir.türk milletini oluşturan bütünlerin bir kümesi olduğunu kesin bir dille red ve hasımane içinde olan batı orjinli kürtcülük türkmilletinin varlığına acık bir bir tehdit olmaya yol tutumuştur.pkklı kürtcüler anadolu hariç şu anda Azeri Türklerini de hedef tahtalarına oturtmuşlardır tatlı sözlerle, onların türk deyil kürt olduklarını dolaylı şekilde ima adecek söylem küstahlığına başlamışlardır. coğrafi olarak batı türkleriyle doğu türklerini yani azerilerin arasında kalan kürtcüler bu duvarları aklı sıra kırmaya yönelik manevra ile emperyellerden aldıkları gazla politik soylemler içindedirler. hatta şöyle bir komedi söylenleri var ,azeriler daha gür sakalıymış o halde türk deyildir, şindi bende şunu şöyleyin kürtcüler ,kürtlerin seyrek sakallı ve daha az esmer olanları kürt deyildir o halde deyin.azeriler öz vede öz türktürler hata anadoluda yaşıyan türklerden bile daha fazla oğuzdur.( çahil, bilmezmisinki bizler on asırlardır (mete)oğuzların torunlarıyız)… türk milleti ihanet,edecek bu pkk onun şubelerine karşı hazırlıklı olmalıdır hayati şekilde gerekilidir..türk milletine yakını bilip güvenmeyen kürtcülere ve kollarına , türk milleti neden güvensinki.

  9. nedim yorum tarihi 8 Ocak, 2010 12:35

    yazımın devamı:Kürtler,Türklerin akrabası deyil soydaşıdır.sözüm batı orjinli kürtcülüğedir,kürtcüleredir.bunun dışında, kürtlerin özgün dillerinide ,özgün kültürünede saygım var.Boğdüzün ruhu şad olsun.

  10. mersinden yorum tarihi 24 Haziran, 2010 22:35

    etnik köken diyor, ırk ya da halk sınıflaması demiyor araştırmacı. kavram kargaşası yaşanıyor sanırım!

  11. zehra arslan yorum tarihi 9 Mart, 2011 22:55

    Konda 2007 araştırması

    % 84.5 Türk
    % 9.02 Kürt-zaza
    % 4.45 T.c vatandaşı
    % 0.75 arap
    % 0.28 laz
    % 0.27 çerkez

    TÜRKİYE CUMHURİYETİ NÜFUS SAYIMLARI 1927-1965 ARASINDA ANADİL SORULDU

    Nüfusun ana dile göre dağılımını gösteren DİE’nin 1965 nüfus sayımına göre, halkın
    % 90.11’i ana dilini Türkçe
    % 7,07’si anadilini Kürtçe,
    % 1.16’sı Arapça,
    % 0.48’i Zazaca,
    % 0.18’i Çerkezce,
    % 0.09’u Gürcüce,
    % 0.08’i Lazca,
    % 0.07’si Pomakça,
    % 0.06’sı Boşnakça,
    % 0.04’ü Arnavutça
    % 0.66’sı diğer diller olarak ifade etti.

    ABD’de bulunan Ethnologue data from: Languages of World kuruluşunun P.A. Andrews – 2001 yılına göre

    Türkiye’deki etnik kökenler:

    Türk % 86.21

    Kürt % 8.36

    Çerkez % 2.14

    Arap % 1.63

    Zaza % 0.53

    Laz % 0.02

    Diğer % 1

  12. volkan şimşek yorum tarihi 2 Şubat, 2012 01:51

    asıl araştırma sokakta aklı başında olan herkez tehlikenin yada olup bitenin farkına varır ben bir anımı anlatmak istiyorum üniversitedeyken pişmanlık yasasından dağdan inip üni okuyan bir tanıdığım anlatmıştı bir gün bi köye gitmişler gıda vs için bir evde yaşlı bir köylü demişki niye savaşıyosunuz siz akılsızsınız türkleri uyansıracaksınız rumi reş bi imanedir uyandırmayın zaten bu ülkenin tamamı bizim olacak tirk yapıyor 1 çocuk biz10 zaten bu ülke bizim olacak demiş evet doğru hemde o doğan türk çoçuguda sezeryanla doğuyor doğal yolla bile değil

  13. Erdoqan ÜNALTEKİN yorum tarihi 19 Nisan, 2014 20:58

    Üç kıtanın merkezindeki homojen, demokratik, güçlü bir devlet emperyalistleri huzursuz eder..
    BUNLARIN KARIN AĞRISI BU… İÇİMİZDEKİ KÖKENİ FARKLI VEYA SOY BAZINDA FARKLI GURUPLAR DOLDURUŞA GELMEZDE MENFAATİN TÜRKİYE BİRLİĞİNDE OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE HAREKET EDERSE Kİ TESBİTİM ANADOLU TOPRAKLARINDA YAŞAYAN HALKLARIN TAMAMINA YAKINI BUNU İSTEMEKTEDİR.. AKSİ SÖYLEMLERDE BULUNAN ETNİK PARTİ MENSUPLARINA VE BU PARTİYE OY VERENLERİNE SORSALAR.. PARTİ LİDERLERİNİN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE OYLAMADAN BİRLİK BERABERLİK ÇIKAR… ANCAK IRAKTA, MISIRDA, LİBYADA VE BENZERLERİNDE AYRIMCILIK SÖYLEMİ HEM BÜTÜNÜN (TÜRKİYE) İMKANINI KULLANACAKSINIZ, HEMDE BÖLGESEL DEĞERLERİN ÜSTÜNE OTURACAKSINIZ.. KISACA IRAKTAKİ DURUM..İŞİNE GELİNCE IRAKLIYIM GEL BENİ KORU… AMA PETROL BENİM ÜZERİMDEN EMPERYALİST GÜÇLERE AKACAK… ÖZET BU.. EMPERYALİST GÜÇLERİN AMACIDA ENERJİYİ UCUZA ALMAK İÇİN PARÇALA BÖL YÖNET… UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ… DOLDURUŞA GELME DOLMUŞA BİNME…

  14. Nazlım yorum tarihi 1 Mart, 2015 01:17

    Amerikanın desteklediği ve Cia üzerinden dünya politkası kurduğu düzen Amerikaya Aittir Bu yukarıda verilerin Objektif olmadığı Aksine yıllar içinde Amerikan politikaları gereği nasıl değiştiğinin gerçek örneği Okuyun isterim saygılarımla .http://www.21yyte.org/arastirma/milli-guvenlik-ve-dis-politika-arastirmalari-merkezi/2013/05/20/7008/kurt-nufusu-demografik-savas-ve-cia

Yorum yap